>>>> האשכול הגדול לתעסוקה בחופש הגדול תשע״ה <<<<

טוביה 30

משתמש רשום
אני נותנת חצאי כוסות של צבעי ידיים בכל מיני צבעים באמבטיה.
הילדים מציירים שעות על החרסינות (ועצמם) ובסוף- טוש אחד גדול ומקסימום קצת שפשוף- הם משפשפים והכל יורד.
חוויה של מים ויצירה כייפית במיוחד!!!

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י adir28;1683669:
תעסוקה מדהימה שמתאימה לילדים גדולים יותר (10 ומעלה) יצירתיים - יצירת ספרון מבובות פליימוביל, לוקח לפחות שבוע וההנאה לאין שיעור!
בשלב ראשון - ממציאים סיפור מענין ומתכננים את הסצינות ומחברים את המלל
בשלב שני - תופרים חצאיות לבובות הבנות ומטפחות לאמהות
שלב שלישי - מכינים רקעים מיוחדים לצילום - מפות משתפלות, תמונות נוף וכו' כיד הדמיון
שלב רביעי - מתכננים את הסצינות, מעמידים את הבובות ומצלמים
שלב חמישי - מעבירים את התמונות למחשב, מתקנים קצת בפוטושופ תאורה, קרופים וכו' (את זה אני עשיתי להם)
שלב שישי - מוסיפים במחשב את המלל (אפשר מנוקד ואפשר בבועות קומיקס)
שלב אחרון - הולכים לחנות פוטו או לחנות דפוס ומפתחים.
בסוף קונים אלבום כיסים קטן ומסדרים את התמונות ואפשר גם להדפיס ולכרוך בכל צורה אחרת.

כיף והנאה בלתי רגילים והתוצר המוגמר ממלא בסיפוק!
הקרדיט לביתי שעשתה זאת בשנה שעברה כשהיתה בת 12!
שכחתי איך מעלים תמונות...
השנה אנחנו מתכננים משהו עוד יותר מיוחד.

איזה רעיון נפלא!
אני אציע את זה לבנים שלי.
היום (לרגל י"ז בתמוז) הם בילו שעות בבניית דגם ענק של בית המקדש מקפלה בתוספת אביזרים ממשחקים שונים. הם ישבו עם מסכת מידות, למי שמתעניינת, כך שהכל ממש מדוייק.
ובסוף צילמו והסריטו "סיור מודרך" בבית המקדש.
היה ממש חבל לפרק את זה בסוף היום...

עוד רעיון שלהם (בשיתוף עם הקטנים):
בית כנסת בחצר.
בחופש התפילה הרבה יותר מעניינת כך.
כולל ארון קודש עם פרוכת מעוצבת (שהכינו מקרשים ושאריות בד), וס"ת "אמיתי" שבו עורכים קריאת התורה בהתאם לפרשה. תפילין מקליקס ועוד המצאות.
יש חזן וגם גבאי שעובר עם קופת צדקה ואוסף מהמתפללים מטבעות.

קוביה

משתמש מקצוען
עימוד ספרים
עוד רעיון לתעסוקה, לא משהו שמעסיק הרבה זמן, יותר בשביל לתת תוכן לימי החופש,
עיתון משפחתי
אני עיצבתי להם שמות למדורים והילדים ממלאים כל אחד את המדור שלו.
אני מעלה גם קובץ פידיאף מי שרוצה להשתמש עם זה בשמחה רבה. (כמובן לשנות שמות)
הקובץ פידיאף הוא לא באיכות גבוהה כי זה מה שהצלחתי להעלות, אם מישהו רוצה שתשלח לי מייל .

קבצים מצורפים

• משפחתינו 1.jpg
    KB 145.9 · צפיות: 0
  • משפחתינו.pdf
    KB 269.1 · צפיות: 60

אומנות

משתמש צעיר
לצייר בלורדים על נייר סופג/ניר טואלט מדוגם.
הקטנים יוצרים סתם את הנקודות לפי הדוגמא.
הגדולים מכינים מזה הדפסים חוזרים וכד'.
מומלץ להניח ניר עיתון מלמטה, שלא יעבר למפה/לשולחן.

סקרן

משתמש רשום
יש באוצר של ירושלמית המון דברים ויצירות[/QUOTE]

מישהו הוריד למחשב שלו ויכול לשלוח לי למיל או לגמבו מיל?לא הצלחתי דרך הdrive

7880

משתמש פעיל
ואיך מעסיקים ילדון יחיד בן שנה ושמונה חודשים?
ירידה לחצר ולגינה נשללת עקב מזג האוויר הנוראאא, והתעסוקות בבית כבר משעממות אותו ואותי עוד יותר...
אז חוץ מלהביא לו עוד אח יש עוד רעיונות בבקשה?

שיפי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
אתמול הילדים שלי שיחקו ב'חדר שלג', שמרתי מפורים את הניירות האלו ששמים בסלסילות, מישהו הביא לנו בפורים סלסילה ע-נ--ק-י-ת עם מלא כאלו, והם השתוללו בהנאה, אפשר לגרוס במגרסה ניירות למי שאין.
לגבי ילד בן שנה ושמונה, אני הייתי ממלאה להם את האמבטיה של התינוקות באורז, והם שיחקו בזה כמו בחול, (אח"כ אפשר לברור את האורז, לשטוף ולבשל)
וכן, נתתי להם קופסאות של תבלינים והם השחילו שם גפרורים צבועניים ועוד על זה הדרך.

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
לילדים בגילאי 6+

החומרים:
ציורים פשוטים בשחור לבן עם קווים ברורים ופשוטים,
קרטון ביצוע A4.
חוטים ציבעוניים (צמר, רפיה, ניילון)
מחט בעלת קוף גדול.

העבודה:
הילדים העתיקו את הציור עם נייר קופי לקרטון ביצוע.
חוררו עם בורג בעל ראש שפיץ חורים במרחקים של כ-2 ס"מ.
השחילו במחט צבעים לפי בחירתם ויצאו ונכנסו בין החורים ילד ילד לפי רמתו (בצורה מסודרת, מלא, קונטור וכד')

נהנו מאד, יכול להימשך ע"פ מס' ימים.
(לוקח כ-6 שעות)

השתתפו בפועל מגיל 4 רק שנזקקו להרבה יותר עזרה (למשל עם החירור לא הסתדרו)

ניתן לשדרג אם יש לכם בנים גדולים שאתם סומכים עליהם, קנו דיקטים מעץ, ציירו עליהם ומרחו לקה, והגדולים יחוררו עם מקדחה בעלת ראש דק ככה תרוויחו משחק השחלה רב שימושי שאפשר להשחיל בו שוב ושוב.

7880

משתמש פעיל
נכתב ע"י שיפי;1684787:
אתמול הילדים שלי שיחקו ב'חדר שלג', שמרתי מפורים את הניירות האלו ששמים בסלסילות, מישהו הביא לנו בפורים סלסילה ע-נ--ק-י-ת עם מלא כאלו, והם השתוללו בהנאה, אפשר לגרוס במגרסה ניירות למי שאין.
לגבי ילד בן שנה ושמונה, אני הייתי ממלאה להם את האמבטיה של התינוקות באורז, והם שיחקו בזה כמו בחול, (אח"כ אפשר לברור את האורז, לשטוף ולבשל)
וכן, נתתי להם קופסאות של תבלינים והם השחילו שם גפרורים צבועניים ועוד על זה הדרך.

כמה קילו אורז שמת בזה????
אבל רעיונות יפים! תודה! במה עוד אפשר למלא אמבטייה של תינוקות?

סקרן

משתמש רשום
נכתב ע"י 7880;1684819:

מה שנשאר משקיות גופיה בירקנים ובחנויות

bbr

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י 7880;1684819:

רק להזהר עם הדברים האלה, אם נכנס לאוזן יכול להיות ממש מסוכן...

חמישיה

משתמש פעיל
חייבת לשתף את החוויה של היום:
הוצאנו את את כל גלגלי הים, הבנות התרגשו, שעה ניפחו את כולם( למרות שחצי מפונצרים)
הם היו חייבות להלביש בגד ים ושיחקנו המון משחקים: טור של גלגלים וקפצו בכל אחד, קליעת כדור לחור הגלגל, כיסנו את כל הגוף בגלגלים והם קפצו לאורך הבית ועוד
כדור ים ומזרון שהוסיף לחוויה
כמובן ארטיק
הכנו קונוס מנייר לפופקורן
לא האמנתי כמה נהנות וגם הקטנצ'יק הרגיש בג'מבורי בין הגלגלים.

שיפי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי

לא זוכרת כמה קילו, לא מדי הרבה, שימלא את התחתית ועוד קצת. יש אפשרות למלא גם בחתיכות קלקר, (צריך לשאול את הגננות איפה הן משיגות קלקר חלק ונעים), שקיות נראה מסוכן לגמרי.

ועוד רעיון לגדולים - הבת שלי הגדולה (ענקית ;) בת 10), עושה מדי פעם יריד, הם מכינים ביחד דוכנים, תוססן, ברד, מערת שדים, השפרצות מים, תאטרון בובות וכו' וכו', ולא שוכחים לתלות שלטים עם ססמאות, לוקח הרבה זמן להכין, ואח"כ עוברים מדוכן לדוכן, רק צריך לקחת בחשבון שהבית נראה אח"כ בהתאם. פעילות ליום שלם.

ניצוצות

משתמש צעיר
נכתב ע"י 7880;1684745:
ואיך מעסיקים ילדון יחיד בן שנה ושמונה חודשים?
ירידה לחצר ולגינה נשללת עקב מזג האוויר הנוראאא, והתעסוקות בבית כבר משעממות אותו ואותי עוד יותר...
אז חוץ מלהביא לו עוד אח יש עוד רעיונות בבקשה?

מצטרפת לשאלה?

nechamizak

משתמש סופר מקצוען
רעיונות:
1. לעצב עטיפות למחברות, ספרים ואלבומים פשוטים בעזרת חומרי יצירה וחומרים נפסדים (ניר עטיפה, סרטים, חוטי צמר, כפתורים ועוד).
2. לקשט דפים כיד הדמיון הטובה, לצפות אותם בשעווה ע"י מריחת קצה של נר, לקפל לצורות אוריגאמי שונות כמו אוניה, פרח ולהשיט בגיגית של מים לקול מצהלות הילדים.
3. לפתוח מסעדת גורמה, לקבוע קונספט רצוי (מזנון מהיר? חלבי - איטלקי? בנטו - יפני?), לתכנן תפריט בסיסי שהילדים יכולים להכין ולשדרג את הנראות שלו, ליצור אביזרים משלימים ולאכול ברוב חשיבות.
4. להכין תיאטרון בובות מקרטונים ושאריות בדים ולהפעיל אותו.
5. להכין עיסת נייר וליצור ממנה כלים שונים.
6. לערוך ניסויים שונים במעבדה הביתית - במטבח. לדוג': http://mada4school.com/madamkesem.htm
7. להכין בית קטן מקרטון ענק. בכלל מומלץ לאסוף אריזות, גלילים ודומיהם ולתת לילדים להוכיח את היצירתיות שלהם.
8. להכין כלי נגינה ביתיים. לדוג': http://davidson.weizmann.ac.il/online/scienceathome/music
9. להכין אילן יוחסין משפחתי בעזרת תשאול של הסבים, הסבתות, הדודים וקרובי משפחה קרובים - רחוקים ולחזק על הדרך את הקשר המשפחתי.
10. הפעלות שונות כמו: סימני דרך, חפש את המטמון עם חידות וקודים שרק בני המשפחה מכירים.

Aאילה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
נכתב ע"י mig;1684810:
לילדים בגילאי 6+

החומרים:
ציורים פשוטים בשחור לבן עם קווים ברורים ופשוטים,
קרטון ביצוע A4.
חוטים ציבעוניים (צמר, רפיה, ניילון)
מחט בעלת קוף גדול.

העבודה:
הילדים העתיקו את הציור עם נייר קופי לקרטון ביצוע.
חוררו עם בורג בעל ראש שפיץ חורים במרחקים של כ-2 ס"מ.
השחילו במחט צבעים לפי בחירתם ויצאו ונכנסו בין החורים ילד ילד לפי רמתו (בצורה מסודרת, מלא, קונטור וכד')

נהנו מאד, יכול להימשך ע"פ מס' ימים.
(לוקח כ-6 שעות)

השתתפו בפועל מגיל 4 רק שנזקקו להרבה יותר עזרה (למשל עם החירור לא הסתדרו)

ניתן לשדרג אם יש לכם בנים גדולים שאתם סומכים עליהם, קנו דיקטים מעץ, ציירו עליהם ומרחו לקה, והגדולים יחוררו עם מקדחה בעלת ראש דק ככה תרוויחו משחק השחלה רב שימושי שאפשר להשחיל בו שוב ושוב.

יש לך תמונה לדוגמא, שאוכל להראות לבנות?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה