מי שמטייל כל יום יומיים באפריקה במשך חודשים ושנים, ובפרט אם הוא ילד - יש לו הרבה אפריקה בתוכו, כי כך טבע האדם. ואם נדמה לו שלא - הוא פשוט טועה.הוא גדל בילדותו עם טלוויזיה וסרטים, אבל מעולם לא ראה באלו מקור השפעה, כי הוא הרגיש כמו תייר; אתה מטייל באפריקה, האם תאמץ גינונים אפריקנים? בוודאי שלא.
זה לא עניין של חינוך. כך הוא טבע האדם בכל העולם. אדם מושפע ממה שחושיו קולטים. בפרט אם זה חוזר שוב ושוב. ועוד יותר אם הוא ילד.מרגילה את האדם להתחנך או להיות מושפע מכל דבר שהוא רואה.
כל עוד המסרים אינם סותרים את הערכים היהודיים, אין צורך בתעודת רבנות. הגבול לא תמיד ברור דיו. (כמובן איני מדברת על דוגמא זו). סופר חרדי צריך ידע טוב בערכי היהדות ובעמדת גדולי ישראל כדי להבין עד היכן יש לו חופש לבטא דברים כרצונו, ומתי המסרים שלו סותרים את הערכים היהודיים.איני רואה מדוע יש צורך בתעודת רבנות כדי לתת ביטוי ל"פרצופיהם שונים".
במקרה זה ודאי אין פסול, ואפילו להפך. ישנן לעומת זאת אמיתות סביב, שכן יש בעיה להציג אותן. וכאן יהיה מאבק בין ערכים תורניים לבין 'חופש האמנות'.להדגיש אמיתות שהוא רואה סביבו. לא כל האנשים דומים. וגם אלה שחסרים את הסטנדרט האופנתי ליופי, או הסטנדרט האופנתי לנורמה, ראויים לייצוג במדיה שלנו.
כאן היה בכלל מקרה הפוך. רוב האמנים, מתוך הרגל, לא ראו כל פסול לצייר דווקא דמויות מסטנדרט מסוים, גם אם ראו סביבם משהו אחר. הם לא חשבו על הנקודה הזו. ובאו לעורר אותם, שיש כאן השפעה בעייתית על הציבור.
נערך לאחרונה ב: