האם פסיכולוגיה היא מקצוע אובייקטיבי?

• פותח הנושא מי
  • פורסם בתאריך

חיוך

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
UX UI
D I G I T A L
נכתב ע"י קקטוס;971627:
לתת לבן-אדם להרטיב על עצמו זה לא יותר מדי התעללויות
התלבטתי אם לצטט " אחד הקטינים מספר שהוא מרבה לחשוב על אירוע שבו חייל שחרר נפיחה לפניו בזמן שחייל אחר צחק"

סתם כבוד אנושי, לא משהו מעבר, זה מה שקורה שלוקחים ערסים טיפשים לצבא, מה שעצוב הוא שכולם מגוננים על ההתעללויות ומפחיתים אוטומטית את החומרה, בלי לנסות שניה אחת לשים את עצמם במקומם לדקה אחת בלבד.
המקום שבו ההשוואה עולה בדרך כלל, היא באירועים של פינויים מתוקשרים, או הפגנות, יום אחרי פינוי תראו כותרות, "שוטר דחף אותי בגסות", "חייל בעט לי בברך"
או בהפגנות "הקלגסים הציונים הפליאו את מכותיהם בחרדים" (אלו רק דוגמאות לניסוח) כל צד מרגיש רק את כאביו.
מה כל כך קשה ליהודי לחשוב על האוייב שלו בצורה אנושית, לא כאב לנו לקבל מהפולנים והליטאים (לא הגרמנים) את היחס הזה? לא למדנו כלום?

התאורים מזעזעים מאוד!!!

התעללות קשה מאוד!!

מבחינתי התעללות כזו היא התעללות רגשית, והיא חמורה יותר מהתעללות פיזית, של מכות, דחיפות, והצלפות.

השאלה היא האם הכל נכון??

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י חיוך;971660:
התאורים מזעזעים מאוד!!!

התעללות קשה מאוד!!

מבחינתי התעללות כזו היא התעללות רגשית, והיא חמורה יותר מהתעללות פיזית, של מכות, דחיפות, והצלפות.

השאלה היא האם הכל נכון??
מצטרף לשאלה

כלומר: מה שכתבתי הוא בהנחה שזה נכון.

אהובה ו

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
נכתב ע"י קקטוס;971491:
(במאמר המוסגר, צריך להבין שנער ערבי שזורק אבנים הוא בדיוק כמו אותו שבבניק שזורק אבנים בשבת על ניידות משטרה. היסוד הנפשי לזה לא קשור לשנאה אלא לשיעמום)
אשמח אם יחלקו על דעתי.

ראית אותם בשעת מעשה? אשריך, אבל לכן ככה אתה חושב.

אהובה ו

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
נכתב ע"י קקטוס;971491:
מי התחיל? מה היה קורה לילד ישראלי שהיה נופל? האם התיאורים מוגזמים? הדרומיים סובלים יותר.
יכול להיות.
המעצר - מחוייב המציאות.
שיטות החקירה - ייתכן שכן וייתכן שלא.

ברגע שעוברים את הגבול בין ניהול רציונלי של חקירה, לבין התעללות גרידא, זה מחפיר ומשפיל.
מצוטט כמדומני בשם הרב שך ביחס לשואה (סליחה אם אני לא מדייק) "אני שמח שאני מהצד של הנרצחים ולא מהצד של הרוצחים"

ולכן זכותי להיגעל...
(במאמר המוסגר, צריך להבין שנער ערבי שזורק אבנים הוא בדיוק כמו אותו שבבניק שזורק אבנים בשבת על ניידות משטרה. היסוד הנפשי לזה לא קשור לשנאה אלא לשיעמום)
אשמח אם יחלקו על דעתי.

999

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י אהובה ו;971688:
מי אתה? שונאי הדת הגדולים לא עושים כאלה השוואות
מי אני?
שונא דת גדול, ככל הנראה.
למה את חושבת שאני משווה?
אני חי במדינת ישראל בדיוק כמו כל אחד אחר, קיבלתי בדיוק כמו כולם את הטילים בשכנותי וגדלתי בירושלים דוויית הפיגועים, את החרדה וכו' אני מכיר טוב מאוד.
אני לא השוותי שום מקרה לשום מקרה, הדבר שאמרתי הוא, ואולי לא מספיק הדגשתי:
מי שיודע מה היה בשואה, (יש היום מספיק ספרי שואה) וסבא וסבתא שלו סבלו בשואה, אם הוא מרשה לעצמו לחפות ולגונן על התעללות בחסרי ישע, סימן שהוא לא למד כלום מהשואה.
וחבל..

אהובה ו

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
נכתב ע"י קקטוס;971713:
מי אני?
שונא דת גדול, ככל הנראה.
למה את חושבת שאני משווה?
אני חי במדינת ישראל בדיוק כמו כל אחד אחר, קיבלתי בדיוק כמו כולם את הטילים בשכנותי וגדלתי בירושלים דוויית הפיגועים, את החרדה וכו' אני מכיר טוב מאוד.
אני לא השוותי שום מקרה לשום מקרה, הדבר שאמרתי הוא, ואולי לא מספיק הדגשתי:
מי שיודע מה היה בשואה, (יש היום מספיק ספרי שואה) וסבא וסבתא שלו סבלו בשואה, אם הוא מרשה לעצמו לחפות ולגונן על התעללות בחסרי ישע, סימן שהוא לא למד כלום מהשואה.
וחבל..

אני מתיחסת לזה:

גם אם מוצאים דברים משותפים (שתיהם משתמשים באבן, גרים באותו מדינה) יש השואות שלא עושים!

שעת סיפור

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
הפקות ואירועים
עיצוב ואדריכלות פנים
אני חושבת שיש כאן איזה הפרדה שצריך לעשות (ותסלחו לי שאולי לא מצליחה כ"כ להסביר ולנסח).
העובדה שיש יחס לא מספיק הולם כלפי עצורים ע"י חיילים, הזדעזעתי מאוד בתחילה כששמעתי מזה אבל כנראה שזה אמיתי. לא הייתי שם ולא ראיתי. אבל שמעתי וגם זה הגיוני. החיילים שנמצאים שם הם צעירים משועממים בגיל מלא מרץ. המפקדים שמעליהם צעירים גם הם.
אל דאגה, שמעתי שהם מתעללים אחד בשני!
ובדור הצעיר של החיילים המגיעים לשם.
עורכים נסיונות ותרגילים עם חומרים מצחינים וכפיתות עם ניירות כסף וכל מיני שטויות.
זה סוג של צבא חובה לא מקצועי.

ברור שלשמולאנים שונאי ישראל יש עניין להפיץ את זה בהרחבה ומאידך לתקשורת שלנו אין עניין לדווח על זה.

עוד זווית (או נתון איך שתקראו לזה) ההתעללות הזו בילדים היא לא ממש התעללות. כלומר התעללות במושגים של ערבים היא קטיעת איברים, חריכה, חניקה, ועוד דברים מצמררים. במושגים שלנו התעללות היא התעלמות מצרכים, היא תחושת חוסר בהירות. השמולאנים באים ומסבירים להם את זה שהם מאוד 'מתועללים' ובעולם הנאור אפשר להשיג בזה הרבה. לעיתים נראה שכואב להם יותר מלערבים. ובמקורותינו כבר מצינו: כל המרחם על אכזרים סופו שיתאכזר על רחמנים.

ברור שצורת חיים שם בתחומי הכיבוש, בחלק מהמקומות היא לא אידיאלית, מחייה בשטחי מחנה פליטים היא כנראה לא משהו מלבב, תחת כיבוש שיכול מסיבות של הגנה עצמית לחסום להם את אספקת החשמל, מזון והנשק...
הם נורא מסכנים הרי הסבים שלהם לא חיו באהלים...
עם כל זאת ברור שליהודים ולמדינה לא היה אינטרנס להגיע למצב כזה. ראו את הדרוזים ומיעוטים שונים שהוכיחו נאמנות למדינה או לפחות לא התנגדו מידי וזוכים להרבה הטבות ובטח לא למניעת צרכים.
לצערנו ישנם בתוככי האזורים הכבושים הרבה גורמים שמתסיסים עד דם. לכן מתוך צורך לעצור זאת יש צורך בהשגת שליטה לעיתים למרבה הצער נפגעים אזרחים שלא היו מעורבים, אך לצערנו אין לנו דרך אחרת להגן על חיינו.

חשוב להזכיר את חלקן של המדינות הערביות בפרשייה: נתחיל מכך שאחרי קום המדינה הן סרבו לקבל את הפליטים. מתוך תקווה שתבער בנודדים חבית נפץ שתגרום להם להתנגד בחום ובדם למדינת ישראל-כפי שאכן קרה.
גם היום המדינות הערביות ממשיכות במדיניות הזו. מצד אחד הם מגבים את המלחמה בישראל. ומצד שני הם לא מעוניינים לקלוט כמות כלשהי של פליטים. לאזרח ולשקם אותה בארצם.

אשמח אם תרחיבו את היריעה.

השקעה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
המאמר מאוד שמאלני ונראה כאילו לקוח מהתעמולה של הפלסטינים נגד ישראל שנכתב לעיתון אמריקאי.

מי שמרחם על אכזרים סופו להתאכזר לרחמנים.

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י אהובה ו;971725:
אני מתיחסת לזה:

גם אם מוצאים דברים משותפים (שתיהם משתמשים באבן, גרים באותו מדינה) יש השואות שלא עושים!
להיפך
יהודי שזורק אבן הוא הרבה יותר גרוע מערבי שזורק אבן, כי הערבי מטבעו אלים יותר, ויהודי שהגיע למצב הזה צריך רחמי שמים מרובים.
ההשוואה היא לשון המעטה רק כדי להמחיש לאנשים שיש מסביבם ובתוך השכונה שלהם ילדים מופרעים ושבבניקים שזורקים אבנים על כל מה שזז, ובכל אופן אף אחד מהכותבים פה (אני מקווה) לא יעלה על דעתו להתעלל בהם רק ע"י קשירת עיניים ומניעת צרכים.
אני לא מצדיק אף ערבי שזורק אבן או גרגר אבק, אני פשוט שונא את האווירה הקיצונית הזאת, שמבחינתה כל מי שהוא נגדנו, מותר לנו לנקוט בכל האמצעים בשביל להסיר אותו מדרכנו.
מבחינתי זו לא דרכה של תורה, התורה שמצווה "לא תתעב מצרי" כי גר היית בארצו, התכוונה לאותם מצרים רשעים שהיו רודים בנו ומטביעים תינוקות בטיט, ובכל אופן צוונו לא לתעב אותם. למה? אומר רש"י "לא תתעב אותם מכל וכל, אע"פ שזרקו זכוריכם ליאור, מה טעם, שהיו לכם אכסניא בשעת הדחק. לפיכך." ע"כ
אם אנחנו ננהג במידות טובות ומוסריות כל הגויים ילמדו מאיתנו וייתייחסו אלינו במוסריות, אך אם אנחנו נוהגים כמו הגויים, איך הם אמורים ללמוד התנהגות מוסרית מהי?

אבש

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
נכתב ע"י קקטוס;971734:
[/B]אם אנחנו ננהג במידות טובות ומוסריות כל הגויים ילמדו מאיתנו וייתייחסו אלינו במוסריות, אך אם אנחנו נוהגים כמו הגויים, איך הם אמורים ללמוד התנהגות מוסרית מהי?

הצבא הישראלי ידוע כצבא המוסרי בעולם.
יש גורמים שמטרתם לקחת את המציאות ולהקצין אותה, עד לשקר, כדי להוציא אותנו רעים.
אם ילד ערבי זורק אבנים, הכרחי לטפל בו, גם אם זה לא כ"כ "נח" לו.
כמובן שבצורה ענינית ולא באלימות.

שעת סיפור

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
הפקות ואירועים
עיצוב ואדריכלות פנים
שבבניק שזורק אבנים-לא מתכוון להרוג ולא ירקוד על גגות אם זה חלילה יקרה אלא יבכה מאוד.

נכתב ע"י קקטוס;971734:
[/B]אם אנחנו ננהג במידות טובות ומוסריות כל הגויים ילמדו מאיתנו וייתייחסו אלינו במוסריות, אך אם אנחנו נוהגים כמו הגויים, איך הם אמורים ללמוד התנהגות מוסרית מהי?

אמר פעם ביבי: אם הערבים יניחו את נשקם-לא תהיה עוד מלחמה.
אם היהודים יניחו את נשקם-לא תהיה עוד ישראל.

אפרתה

משתמש מקצוען
יפי הנפש, גם כאן?????

החיילים האלה מוציאים את הזעם שיש בהם על הערבים האלה שגורמים להם לא לישון בלילה. כמה חיילים שלנו נהרגו בכל המבצעים בהם נכנסו לשטחים הערביים? ואז מגיע לידיים שלהם נער חוצפן שמרשה לעצמו להתגרות בהם עד כמה שהוא מסוגל והיה מת להרוג מישהו מהם. למה אתם מצפים? שינהגו איתו באהבה ובחמלה? האם לא הוא גרם את זה לעצמו?
ומה עם הרתעה? לא קיים לדעתכם? אם לא היו מטפלים בהם כהוגן- התופעות היו מכפילות את עצמן פי כמה וכמה.

וכל יפי הנפש שכאן הייתי מזמינה אותם להתראיין ערוצי פלשתין ולהסביר את דעותיהם היפות. אולי גם להגיש מועמדות לראשות הממשלה- ואז, כאשר הם יבחרו ברוב קולות ינהיגו את שיטותיהם היפות והנפלאות. צפויות לנו שנים של פריחה ושיגשוג תוך ביטחון מלא..:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

אפרתה

משתמש מקצוען
לא נוהגת להשוות אבל למי שאוהב להשוות בין ממשלת ישראל דהיום למלכות ישראל הקדושה נא יזכר כיצד נתבע שאול כאשר ריחם על הצאן... רחמים אינם ערך אוניברסלי.

שעת סיפור

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
הפקות ואירועים
עיצוב ואדריכלות פנים
במקם להציג את דעתך בנועם ובכבוד. יצאת למלחמה (מלווה בנשק של סימני שאלה).
את אומרת דברים נכונים אבל לסכסוך הזה יש הרבה פנים, את מכירה את הצד שלך בלבד ובצדק, אבל יש עוד צדדים.
והם לא סותרים את העובדה שאנחנו עושים כאן מה שנכון בחוסר ברירה.

השקעה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י אפרתה;971769:
לא נוהגת להשוות אבל למי שאוהב להשוות בין ממשלת ישראל דהיום למלכות ישראל הקדושה נא יזכר כיצד נתבע שאול כאשר ריחם על הצאן... רחמים אינם ערך אוניברסלי.
גם אני חיפשתי דומגמא מהתורה כדי להראות שזה לא דרך תורה היפות נפש והתנהגות עם מרצחים בפינצטה כפי שצה"ל נוהג היום במציאות (לחייל אסור לירות בפלשתיני שתוקף אותו עד שמה? עד שהוא כבר מת מסלע בראש) , אחרי זה סתם לא היה לי כח להכנס לדיונים, אבל נתת דוגמא טובה.
נכון שיהודים הם רחמנים בני רחמנים, אבל עצוב שיש יהודים שלוקחים את זה לכיוון הלא נכון.

השקעה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י שעת סיפור;971774:
במקם להציג את דעתך בנועם ובכבוד. יצאת למלחמה (מלווה בנשק של סימני שאלה).
את אומרת דברים נכונים אבל לסכסוך הזה יש הרבה פנים, את מכירה את הצד שלך בלבד ובצדק, אבל יש עוד צדדים.
והם לא סותרים את העובדה שאנחנו עושים כאן מה שנכון בחוסר ברירה.
לא נראה שהיא התכוונה להציג לא בנועם, אבל זה קצת צורם שמציגים כאן מאמר שבעצם לצרינו ולא לנו באיזשהו מקום ואנשים מהטוב לב שלהם (האמיתי) מושפעים מכך

שעת סיפור

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
הפקות ואירועים
עיצוב ואדריכלות פנים
נראה לי שמציגת המאמר 'מי' לא מזדהה עם התוכן. אחרת למה היא הביאה אותו כדוגמא לכך שהפסיכולגים לא מנותקים מהשקפותיהם?

השקעה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י שעת סיפור;971786:
נראה לי שמציגת המאמר 'מי' לא מזדהה עם התוכן. אחרת למה היא הביאה אותו כדוגמא לכך שהפסיכולגים לא מנותקים מהשקפותיהם?
זה ברור לי אבל עובדה שיש אנשים שהושפעו מהרוח הזאת אז אולי גם בתור דוג' היה כדאי לוותר עליו.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט פ'

קכט פְּלָאוֹת עֵדְוֹתֶיךָ עַל כֵּן נְצָרָתַם נַפְשִׁי:קל פֵּתַח דְּבָרֶיךָ יָאִיר מֵבִין פְּתָיִים:קלא פִּי פָעַרְתִּי וָאֶשְׁאָפָה כִּי לְמִצְוֹתֶיךָ יָאָבְתִּי:קלב פְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כְּמִשְׁפָּט לְאֹהֲבֵי שְׁמֶךָ:קלג פְּעָמַי הָכֵן בְּאִמְרָתֶךָ וְאַל תַּשְׁלֶט בִּי כָל אָוֶן:קלד פְּדֵנִי מֵעֹשֶׁק אָדָם וְאֶשְׁמְרָה פִּקּוּדֶיךָ:קלה פָּנֶיךָ הָאֵר בְּעַבְדֶּךָ וְלַמְּדֵנִי אֶת חֻקֶּיךָ:קלו פַּלְגֵי מַיִם יָרְדוּ עֵינָי עַל לֹא שָׁמְרוּ תוֹרָתֶךָ:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה