זה במחלוקת הכלכלניםמה שאני רוצה להבין, האם יש פרמטרים שמעידים על כך שמשבר דוגמת בועת דוט.קום אינו עומד לקרות.
אם הכוונה שלך לנייר 1159193 אני לא רואה שהם מחזיקים במניית אפל אולי התכוונת למיקרוסופט. לדעתי % ההשקעה של כל מניה בנייר משתנה לעיתים קרובות. הנתונים שלי הם מ https://www.globes.co.il/portal/instrument.aspx?instrumentid=276600נראה לי באמת עדיף.
כי בנאסד"ק באו להנפיק הרבה חברות הטכנולוגיה אבל זה לא מדד טכנולוגיה
מי שרוצה 100% טכנולוגיה זאת קרן סל מתאימה יותר.
ואפילו דמי הניהול זולים יותר (0.15 לעומת 0.33)
יש חיסרון שהפיזור קטן יותר 70 אחזקות מול 107 אחזקות בנאסד"ק 100
וגם משקל חברת אפל בקרן סל גבוה מאוד ועומד על 23.57% מול 8.92% בנאסד"ק 100.
גרף הקרנות השקליות:
גרף הקרנות הדולריות המקבילותiShares S&P 500 Info Technolg Sctr UCITS ETF USD A (IS.FF501) Price & News - Google Finance
Get the latest iShares S&P 500 Info Technolg Sctr UCITS ETF USD A (IS.FF501) real-time quote, historical performance, charts, and other financial information to help you make more informed trading and investment decisions.www.google.com
iShares S&P 500 Info Technolg Sctr UCITS ETF USD A (IUIT) Price & News - Google Finance
Get the latest iShares S&P 500 Info Technolg Sctr UCITS ETF USD A (IUIT) real-time quote, historical performance, charts, and other financial information to help you make more informed trading and investment decisions.www.google.com
למה?אם הכוונה שלך לנייר 1159193 אני לא רואה שהם מחזיקים במניית אפל אולי התכוונת למיקרוסופט. לדעתי % ההשקעה של כל מניה בנייר משתנה לעיתים קרובות. הנתונים שלי הם מ https://www.globes.co.il/portal/instrument.aspx?instrumentid=276600
ז"א מצביע לפי הרגשאני הצבעתי נאסדק, אבל בעצמי אני עושה להיפך... מה זה אומר עלי?
מה חמוד הדמי ניהול שיעלו?זה מה שנקרא - חמוד..צפה בקובץ המצורף 1554526
חמוד המינפולציה - שבאה לשכנע את המתנדנדים בין סנופי לנסדק - שהנה מצאנו את הפתרון.מה חמוד הדמי ניהול שיעלו?
אם אני רוצה 70% S&P500
ו30% נאסד"ק אני יכול לעשות את זה לבד.
גידור מטח - בדרך כללי לא מומלץ. זה עולה כסף. וגם סתם - למה? מאמין שאין לך ידע שבשקלים יהיה רווחי יותר. אתה נכנס למשחק. הצדדים לכאן ולכאן שווים. אז לפחות תחסוך עמלת גידור. שזו הוצאה ודאית.כמשקיע פאסיבי שמעוניין להשקיע בנאסדק 100 (בבית השקעות ישראלי).
אם תוכלו להרביץ בי את תובנותיכם אודה לכם מאד...(גידור מטח, אירית/אמריקאית וכו', קרן ספציפית מועדפת, ועוד...)
תודה רבה מראש!
אין הבדל בתשואות.מה היה ההבדל בין אם זה קרן שקלית או דולרית???
על איזו קרן השאלה?ושוב,זה נושא אחר האם זה קרן אירית?
יש גם הבדל מתי מנכים אאל"ט.אין הבדל בתשואות.
ויש הבדל במיסוי.
המיסוי הוא ריאלי השאלה היא מהו ריאלי?!
ניכוי שער הדולר או ניכוי אינפלציה?!
בקרן השקלית מנכים את האינפלציה ובקרן הדולרית מנקים את עליית הדולר.
בקנייה של הקרן הדולרית: אם התשואה הכפילה את הכסף ושער הדולר גם הוכפל, אז אין מס רווח.
בקנייה של הקרן השקלית: אם התשואה הכפילה את הכסף והמדד גם הוכפל, אז אין מס רווח.
לא שידוע לי אשמח למקור.יש גם הבדל מתי מנכים אאל"ט.
אם מוכרים בתחלת השנה הלועזית בקרן שקלית מנכים הרווח מיד,
ואילו בקרן דולרית לא מנכים לך. בעוד שנה אתה צריך לתת הרווח של אז לרשות המיסים.
זה לכאורה יתרון לקרן דולרית מכיון שאתה יוכל להשקיע כל הרווח מיד ולהנות מאפקט ריבית דריבית במלוא.
אם אתה משקיע ארוך טווח זה לא משנה.@מקצועי בלבד @השקעות R הון אשמח להתייחסות...
היה לנאסד"'ק ביום שישי ירידה של 0.55%-
ושאני נכנסתי לאתר 'מיטב טרייד' המדד מחכה נאסדק ירד היום ב 1.35%- (שזה עדכון של יום שישי)
בכתבות אחרות באתר אמרו שזה בגלל שער הדולר וכ'ו
אבל עדיין זה הפרש של כמעט 1% ???
הוא לא מפחד על ההשקעה שלו, לא זה הדיון.אם אתה משקיע ארוך טווח זה לא משנה.
בכל אופן נכון לעכשיו היום זה עלה ב0.94%
ובחמש ימים האחרונים הוא עלה מעל אחוז
מצטרף לשאלה@מקצועי בלבד @השקעות R הון אשמח להתייחסות...
היה לנאסד"'ק ביום שישי ירידה של 0.55%-
ושאני נכנסתי לאתר 'מיטב טרייד' המדד מחכה נאסדק ירד היום ב 1.35%- (שזה עדכון של יום שישי)
בכתבות אחרות באתר אמרו שזה בגלל שער הדולר וכ'ו
אבל עדיין זה הפרש של כמעט 1% ???
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט צ'
קלז צַדִּיק אַתָּה יי וְיָשָׁר מִשְׁפָּטֶיךָ:קלח צִוִּיתָ צֶדֶק עֵדֹתֶיךָ וֶאֱמוּנָה מְאֹד:קלט צִמְּתַתְנִי קִנְאָתִי כִּי שָׁכְחוּ דְבָרֶיךָ צָרָי:קמ צְרוּפָה אִמְרָתְךָ מְאֹד וְעַבְדְּךָ אֲהֵבָהּ:קמא צָעִיר אָנֹכִי וְנִבְזֶה פִּקֻּדֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קמב צִדְקָתְךָ צֶדֶק לְעוֹלָם וְתוֹרָתְךָ אֱמֶת:קמג צַר וּמָצוֹק מְצָאוּנִי מִצְוֹתֶיךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קמד צֶדֶק עֵדְוֹתֶיךָ לְעוֹלָם הֲבִינֵנִי וְאֶחְיֶה: