התייעצות האם מלטונין לא עוזר לכולם?

ההדר שבהדר

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
ילדה בת 7 וחצי, עם בעיות שינה קשות מתעוררת בלילה כל הזמן. התחלנו לתת מלטונין, בלילה הראשון שקיבלה ישנה לילה רצוף חשבנו שזהו סיימנו עם הסיוט בחיים. אבל מאז זה נראה שהפסיק להשפיע, לא נרדמת אחרי שהיא לוקחת, מתעוררת כל הזמן (כן גם עכשיו היא ערה) מה עושים??

אתי פרידלנדר

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
יש הרבה סיבות
1. רגשי
2. חוסר במינרלים לדג' מגנזיום
אשמח לתת מהידע שלי
050-4123036

-קומפלט-

מפיקים לך אירוע!
מנוי פרימיום
דורש בדיקת רופא.

אלישבע אבר

מנהלת קהילת מוזיקה. סאונד. והפקות במה
מנהל
מנוי פרימיום
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
או.. שהמינון מידי נמוך לה
ילדה בת 7 וחצי, עם בעיות שינה קשות מתעוררת בלילה כל הזמן. התחלנו לתת מלטונין, בלילה הראשון שקיבלה ישנה לילה רצוף חשבנו שזהו סיימנו עם הסיוט בחיים. אבל מאז זה נראה שהפסיק להשפיע, לא נרדמת אחרי שהיא לוקחת, מתעוררת כל הזמן (כן גם עכשיו היא ערה) מה עושים??

ח.ג.ג'.

משתמש מקצוען
מלטונין עוזר להירדמות הראשונה. לא להתעוררויות אחרי שנרדמים.
לפעמים יש קשר בין ההירדמות הראשונה לשאר הלילה אבל לא בהכרח.
יש מלטונין בשחרור מושהה (סירקדין) שיכול לעזור לדברים כאלו אבל זה משהו שממש לא הייתי נותנת בלי להתייעץ עם רופא.
גם להירדמות הראשונה, מלטונין בפני עצמו הוא לא פתרון קסם. קודם כל צריך להקפיד על "הגיינת שינה" נכונה ורק אם זה לא עוזר להוסיף מלטונין. בלי הגיינת השינה גם המטלונין לא יעבוד.
למלטונין יש טווח השפעה לזמן מאד קצר, והוא מתחיל להשפיע בערך חצי שעה אחרי שלוקחים אותו. אם בזמן ההשפעה של המלטונין אין תנאים טובים לשינה, זה לא יעזור.

ynigun

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
צריך להבין קודם מה המלטונין עושה בגוף
הוא לא מרדים בעצמו הוא רק נועד לסמן לגוף מתי הזמן להרדם ואז מתחיל תהליך בו הגוף נכנס למצב שינה.
כיום להרבה אנשים הפרשת המלטונין הטבעית משובשת בגלל החשיפה לאור ולכן לקיחה כתוסף פותר את הבעיה.

אבל יש אנשים שהסיבה שלא נרדמים היא אחרת וגם אם יש שפע של מלטונין הם עייפים אבל לא נרדמים או שמתעוררים באמצע ולקחת עוד מלטונין לא יפתור את הבעיה.

יובל ק

משתמש פעיל
עריכה תורנית
לא מזמן פרסמו בעלון הידברות על הכדור הזה
מה שיוצא משם, שזה גורם להתמכרות שבלי זה קשה להירדם
הוא מחליש את החומר הטבעי שהגוף מפריש כדי להירדם

ynigun

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
לא מזמן פרסמו בעלון הידברות על הכדור הזה
מה שיוצא משם, שזה גורם להתמכרות שבלי זה קשה להירדם
הוא מחליש את החומר הטבעי שהגוף מפריש כדי להירדם
טור בעלון לא נחשב כ"כ
לא ראיתי מחקר שהוכיח את הטענה

אש קודש!

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
אני חייבת לציין שטענת ההתמכרות קצת אבסורדית.
למה אבסורדית?
כי אם הילד, לדוג', לא ייקח את הכדור אז הוא לא יצליח להירדם. אם כן הוא כנראה יצליח. ואם אחרי תקופה שהוא נוטל הוא יפסיק ולא יצליח להירדם זה לא משום התמכרות, הבאג הזה היה גם לפני כן!
למה קצת?
כי שמעתי שיש שלב שצריכים להגדיל מינון. אם זה נכון אז זה באמת מחריד!

ח.ג.ג'.

משתמש מקצוען
ילדים צריכים להעלות מינון עם הזמן בגלל עליה במשקל.
מחקרים שבדקו לא מצאו נזקים בנטילת מלטונין כולל כמובן לא התמכרות, אבל אין מספיק מחקרים כדי להיות מספיק בטוחים (לגבי ההתמכרות נראה לי שזה כן מספיק בטוח כי זה משהו שהיה צריך לראות גם בלי מספרים גדולים או טווחי זמן ארוכים. אבל פגיעה בהתפתחות או הפרעות שינה בגיל מבוגר זה לא משהו שאפשר לדעת עדיין ברמה גבוהה של וודאות).
מלטונין זה לא סוכריות ולא כדאי לתת בלי סיבה טובה, כלומר לאחר שמוצו האפשרויות האחרות. לדעתי לא כדאי לתת גם לילדים צעירים מאד. [אני נותנת לבן שמונה על הרצף, הוא מקבל מגיל חמש מאז שהתחיל לקחת ריטלין]

ח.ג.ג'.

משתמש מקצוען
כי אם הילד, לדוג', לא ייקח את הכדור אז הוא לא יצליח להירדם. אם כן הוא כנראה יצליח. ואם אחרי תקופה שהוא נוטל הוא יפסיק ולא יצליח להירדם זה לא משום התמכרות, הבאג הזה היה גם לפני כן!
ועוד משהו - מלטונין לכאורה אכן לא יוצר בעיות יש מאין.
אבל הוא יכול להעמיק בעיות קיימות מעצם הדחיה של הטיפול בהן.
יש דברים שיותר קל ללמוד והרגלים שיותר קל לסגל בגיל צעיר.

i am

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
למה קצת?
הבן שלי קיבל רצוף לאורך תקופה יחסית ארוכה (שנה ורבע) ולא הוצרכנו להגדיל מינון בכלל.

@ההדר שבהדר כמו שכתבו לך מלטונין לא עוזר לשינה רציפה אלא להרדמות ראשונית, אלא אם כן הוא בשחרור מושהה ואני לא בטוחה שהשחרור המושהה מתאים לילדים.
ובנוסף, לתת רק אחרי שמוודאים שאין שום בעיה אחרת, אנחנו היינו כמה חודשים בהלוך-חזור עם הרופאה לבדוק כל דבר אפשרי עד שהחלטנו לתת מלטונין (שבאמת פתר את הבעיה שהייתה אך ורק קושי בהרדמות ראשונית)

ברוכה תהיי

משתמש מקצוען
היינו צריכים להתחיל עם מינון יחסית גבוה (כמובן שבתוך הטווח) אבל די מהר הספיק מינון נמוך יותר,
והיום- אחרי כשנה של שימוש במלטונין לילד- בד"כ מספיק B12 (כלומר פלצבו.... העיקר כדור ורוד ;) )
כך שלא ראינו שום התמכרות אלא עזרה בחסר.

ח.ג.ג'.

משתמש מקצוען
מתי הוא לוקח את הריטלין?
אני עד היום לוקח ומאוד מקפיד שההשפעה לא תזלג לשעות הערב.
אחרת באמת ממש קשה לי להירדם
רשמית הכדור משפיע ל-8 שעות אז זה יוצא עד 15-16, אבל בפועל זה מפריע להירדם. שמעתי על עוד שאצלם זה ככה.
הוא תמיד היה קשה יחסית בשינה (נפוץ אצל ילדי רצף ו/או קשב...) אז יכול להיות שהריטלין הוא פשוט הקש ששבר את גב הגמל.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה