התייעצות האם לתת לתינוק מוצץ?

מצב
הנושא נעול.

MIRIBZ00

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
לבנים לא
לבנות כן.
לצרחנים וצרחניות -כן
שום דבר לא מוחלט. אם הוא/היא לא בכיניים אז למה?
לי יש תמיד אחד זמין, אם אצטרך אתן, אבל לא מלכתחילה.
את של אוונט הם אוהבים בכל גיל מנסיון

חנהלה1

משתמש פעיל
רוצה להביא זווית קצת אחרת-
כל הילדים שלי היו סרבני מוצצים.
במבט מהצד ראיתי פלוסים גדולים בסרבנות שלהם.
נכון, השנה הראשונה הייתה לא קלה, במיוחד אצל הצרחנים שבהם,
אבל אני בטוחה שגם הרבה אמהות לילדים עם מוצץ יכולות לדווח על חודשים קשים בעקבות קוליק או כאבי שיניים שמוצץ לא בדיוק מרגיע אותם. ובכל זאת אני נוטה להסכים שמוצץ היה מונע חלק מהלילות הלבנים ושעות של צרחות
ככל שילדי גדלו ברכתי יותר ויותר את העובדה שהמוצץ לא השתלט על חיינו.
כשפעוט שלי נפל בגינה וקיבל שפשוף הרגעתי אותו בחיבוק ונשיקה מנחמת והוא רץ חזרה לשחק.
הבת של השכנה שקיבלה מכה רגע אחר כך , בכתה שעה ארוכה ולא יכלה להירגע בשום אופן כי לא היה בגינה מוצץ להרגיע אותה והיא לא למדה להירגע בלי החפץ הקטן הזה שהיא תלויה בו.

אני משווה הרבה בין ילדי לבין אחיינים עם מוצץ והדוגמא לעיל היא רק המחשה קטנה למחירים שגובה התלות במוצץ.
המון מצבים שנפתרים בעזרת מוצץ ומביאים אותנו להתפעלות מההמצאה הגאונית נוצרים בעצם בגלל התלות בו,
אם הילד לא היה מכור למוצץ, הוא לא היה מגיע למצב מוצץ [חצות ליל שבת, כל המשפחה מחפשת בקדחתנות את המוצץ בחושך כולל הבטחות ח"י לצדקה. תוך כדי שאגות של הפעוט שלא מצליח להירדם בלעדיו]

מעבר לזה, פעוטות גם נראים חינניים יותר בלי מוצץ ורוק וחיתול שתקוע בו כדי לשפשף את האף :)
הם גם לא חווים את הגמילה הקשה והקורעת
הם גם לא מסתובבים בגן קצת סהרוריים מנותקים עם מוצץ בפה שכמו מהפנט את הילדים ומכניס אותם לבועה [חפץ מעבר...]

לסיכום, מוצץ בעיניי הוא מוצר נחמד שיכול להועיל ויש לו גם מחירים

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לבנים לא
לבנות כן.
מה ההבדל?
אני גידלתי שש ילדים בלי מוצץ ולא מתחרטת לרגע
לדעתי זה מיותר פוגם בתקשורת של הילד לא סטרילי ולא פרקטי.
יופי לך
לא הייתי ממליצה כחד משמעי, במיוחד כשאני מכירה הרבה שלא רצו מוצץ ומצאו את האצבע כתחליף

לילי 1

משתמש מקצוען
שלי כולם סרבני מוצצים וניסיתי את כל הסוגים. בשתיים האחרונים הגעתי לחדר לידה עם מוצץ ולא הועיל.
גם במבט לאחור, וגם בהשוואה לילדים ממשפחות אחרות שאכן סהרוריים קצת ואכן נראים פחות אסטטי, הייתי מעדיפה שייקחו מוצץ.
בילדים הבאים בע"ה אנסה שוב

Esty S

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הפקות ואירועים
אם את מניקה, יש שאומרים לא לתת מוצץ עד להתבססות של ההנקה.

dr

משתמש רשום
אני קופצת על האשכול.
אולי יש לכן רעיון תינוק שעד גיל שלושה חודשים לקח מוצץ, ומאז מסרב. עכשיו בן עשרה חודשים.
איך אפשר לגרום לו לחזור? ניסינו את כל סוגי המוצצים
ממש על סף יאוש...

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
לצרחנים וצרחניות -כן
אי אפשר לדעת איך הילד יהיה בגיל שנה או שנתיים.
ומוצץ נותן מענה מעולה גם בגיל זה. כשקשה להם לבטא את עצמם, וקשה עדיין להרגיע אותם מילולית וחיבוקי לא תמיד עושה להם את זה. והמוצצי מנחם פלאים.

אני גדלתי ילדים עם מוצץ ובלי (לצערי אצל ילדי, לא אני המחליטה...) בגיל הצעיר יותר ההבדל פחות ניכר לעין והתרגלנו להרגיע על ידי ערסול, הנקה, נדנוד והחזקה על ידיים (אכן, גידול תינוקות זו מלאכה מתישה....)
אבל תסמונות גיל שנתיים הנורא היתה שונה משמעותית מאד בין אלו שלקחו מוצץ לבין אלו שלא. וגם השכבה בכל גיל, בעלי המוצץ לעתים מחכים לרגע הזה של ללכת לישון ולהתמסטל עם המוצץ (ואם יש גם שמיכי מה טוב..) ואלו שבלי מוצץ מתזזים בלי הרף ומתקשים להפרד ולהרדם.

קפה מגורען

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אם את מניקה, יש שאומרים לא לתת מוצץ עד להתבססות של ההנקה.
אין לי מושג מי המציא את המיתוס הטיפשי הזה, אולי יועצת הנקה משועממת.
לכל הילדים שלי נתתי מוצץ מיד ברגע הראשון והם ינקו מצוין.

ובאשר לתינוקות שאינם רוצים מוצץ- לדעתי זה תלוי באימא עד כמה היא מתעקשת עם התינוק ודוחפת לו שוב ושוב את המוצץ, ולא מנסה פעם אחת-אה, טוב, הוא לא רוצה... אצלי כולם לא רצו בהתחלה, התעקשתי ובסוף לקחו.
זה מעצבן ומתיש, אבל שווה!

מבורכת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
לא הייתי שורדת תינוק בלי מוצץץץץץץץץץץץ

elibeli

משתמש מקצוען
גם אני מהזן הזה שמעודד את המוצץ.......
השלישי שלי גמל את עצמו מהמוצץ בגיל 8 חודשים (סיפור בפני עצמו) והיה מאד קשה.
לגבי הקטע של הרוק והסטריליות זה כבר עניין אחר עד כמה הילד צמוד למוצץ. הילדים שלי, ברגע שהיה סדר יום יותר קבוע (גיל 8-9 חודשים)הרגלתי אותם שמוצץ זה רק במיטה ואם צריך איזו התנחמות, אחרי שנרגעים אנחנו סופרים עד 10 והמוצץ חוזר אחר כבוד למגירה. אני לא זוכרת מצב של אחד מהם בגינה עם מוצץ (רק תינוקות ממש).

קפה מגורען

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
גם אני מהזן הזה שמעודד את המוצץ.......
השלישי שלי גמל את עצמו מהמוצץ בגיל 8 חודשים (סיפור בפני עצמו) והיה מאד קשה.
לגבי הקטע של הרוק והסטריליות זה כבר עניין אחר עד כמה הילד צמוד למוצץ. הילדים שלי, ברגע שהיה סדר יום יותר קבוע (גיל 8-9 חודשים)הרגלתי אותם שמוצץ זה רק במיטה ואם צריך איזו התנחמות, אחרי שנרגעים אנחנו סופרים עד 10 והמוצץ חוזר אחר כבוד למגירה. אני לא זוכרת מצב של אחד מהם בגינה עם מוצץ (רק תינוקות ממש).
מסכימה עם כל מילה.
אם הילד מתעקש שרוצה מוצץ, אי אפשר ללכת לגינה...
גם זה תלוי באימא. צריך לדעת לקחת מהמוצץ את היתרונות ולא את החסרונות.

בלומי קליין

משתמש פעיל
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
ובאשר לתינוקות שאינם רוצים מוצץ- לדעתי זה תלוי באימא עד כמה היא מתעקשת עם התינוק ודוחפת לו שוב ושוב את המוצץ, ולא מנסה פעם אחת-אה, טוב, הוא לא רוצה... אצלי כולם לא רצו בהתחלה, התעקשתי ובסוף לקחו.
זה מעצבן ומתיש, אבל שווה!

אולי תבואי אלי לסדנא?
השקעתי כמה שעות ביום בנסיונות חוזרים ונשנים עם מוצצים שונים ומשונים
טבלתי את המוצץ במיץ ענבים, בפטל, במלח, בסוכר, בפופסים, בבמבה, ב... (למחוק את המיותר(: )
גורנישט!
יש לי 17 מוצצים בבית! אני יכולה לפתוח גמ"ח

23

משתמש מקצוען
ברווור שכן!!!!!!!!!!!!!
אם אתחיל לפרט למה כן לא אסיים!
וגידלתי ב"ה יותר מ6 ילדים עם מוצץ!!!!

קומקום

משתמש רשום
כאמא לחמישה שמצצו- ברור שכדאי לקחת את היתרונות,
ולנסות להימנע מהחסרונות:
-לנסות לגמול בהדרגה בגיל שנה וחצי בערך, ולא מאוחר יותר....
-להשאיר את המוצץ בעגלה כשיוצאים מהבית ולהשתמש בו רק בעיתות חירום.
-והצעה נוספת: אומרים שמוצץ מזיק לשיניים ישרות, הגיוני ויתכן שאכן כך. מסיבה זו אני נותנת מוצץ עם פטמה קטנה ממש(נוק במידה הכי קטנה) מגיל אפס, וגם כשקונה מוצצים חדשים משאירה את הסוג והגודל הקטן עד הגמילה. נראה לי שזה גם מקל על הגמילה כי בשלב מסוים זה ממש לא ממלא את הפה.

פשוש

משתמש מקצוען
אצלי אחד עם מוצץ ואחד בלי ובאמת, אין על החפץ הקטן והפלאי הזה. שווה גם את המחיר של התקף החרדה כשהוא אובד ב12 בלילה.
מה שכן, יש לי עדיין ילדים קטנים. עוד לא ניסיתי את הגמילה מהמוצץ....
אבל הילד יודע שמהבית לא יוצאים עם המוצץ. זה חוסך הרבה בעיות, התלות במוצץ היא לא קריטית והמוצץ לא נאבד בחוב, אל סבתא או בגן. בכל מקרה, הוא בבית....

ערסל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אתם מגרות אותי לנסות
אצל הקודמים זה לא הצליח, יתכן שבגלל שאני לא הייתי בטוחה בעצמי שאני רוצה את זה

מתי אתם נותנות את המוצץ?
כשהם קטנים ממש, אם הם בוכים זה ישר הנקה אצלי, גם אם הם סיימו לפני רבע שעה
זה לא גיל של כאבי בטן, והם עדיין צריכים את הקירבה הזאת
בקיצור לא רואה את עצמי דוחפת לו מוצץ

בהמשך יש סיכוי, או שאם לא התחלתי מיד זה אבוד?

א שיינפלד

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
תלחמי בעד המוצץ!!!!!!!!!!
אין על הדבר הזה.
ואפשר (ומומלץ) לשים גבולות למוצץ. (מיקום, זמן)
עוזר מאד להפחתת המלחמה בשעת ההשכבה. ולהסתגלות למקומות ולאנשים חדשים (כמו מטפלת חדשה, בייביסיטר ועוד)
תתמידי לדחוף את המוצץ לתינוק ולהחזיק לו שיתפוס. שווה את ההשקעה. (ואל תאמיני לאלו שנגד;))

א שיינפלד

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
אתם מגרות אותי לנסות
אצל הקודמים זה לא הצליח, יתכן שבגלל שאני לא הייתי בטוחה בעצמי שאני רוצה את זה

מתי אתם נותנות את המוצץ?
כשהם קטנים ממש, אם הם בוכים זה ישר הנקה אצלי, גם אם הם סיימו לפני רבע שעה
זה לא גיל של כאבי בטן, והם עדיין צריכים את הקירבה הזאת
בקיצור לא רואה את עצמי דוחפת לו מוצץ

בהמשך יש סיכוי, או שאם לא התחלתי מיד זה אבוד?
אפשר להתחיל גם בגיל 5 חודשים -מנסיון...

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה