התייעצות האם כדאי לפתוח עוסק פטור לצורך מס הכנסה שלילי/מענק עבודה?

ישראל בן ישראל

משתמש רשום
האם משתלם לפתוח עוסק פטור לצורך קבלת מס הכנסה שלילי/מענק עבודה,
האם לא משתלם לכו' לשלם לרואה חשבון 800 ש"ח בכל שנה ולקבל 4,000 ש"ח??
כמובן הכל בצורה חוקית ותקינה באופן מלא ע"פ החוק, קבלות אמיתיות והכל בהכוונת רואה חשבון מוסמך?

yehudaboss

משתמש רשום
היה דיון על זה בפורום לגבי קרן השתלמות. לא ברור מה יצא. אבל קח בחשבון גם הגשת דוח שנתי, והצהרת הון. ושמס הכנסה עכשיו פותח עליך עין, ותצטרך להיות נקי בעו"ש וכו.
זה גם תלוי ממש על כמה אתה מדווח הכנסות, כי מעל 30 ומשהו אלף בשנה, יש לך גם תשלומי ביטוח לאומי ומס הכנסה.
ממליץ להתייעץ עם הרו"ח שאתה מתכווין לפתוח אצלו עסק, בכל אופן לרוב הפגישת ייעוץ ראשונה חינם.(לפחות ככה אצלי היה).

ישראל בן ישראל

משתמש רשום
היה דיון על זה בפורום לגבי קרן השתלמות. לא ברור מה יצא. אבל קח בחשבון גם הגשת דוח שנתי, והצהרת הון. ושמס הכנסה עכשיו פותח עליך עין, ותצטרך להיות נקי בעו"ש וכו.
זה גם תלוי ממש על כמה אתה מדווח הכנסות, כי מעל 30 ומשהו אלף בשנה, יש לך גם תשלומי ביטוח לאומי ומס הכנסה.
ממליץ להתייעץ עם הרו"ח שאתה מתכווין לפתוח אצלו עסק, בכל אופן לרוב הפגישת ייעוץ ראשונה חינם.(לפחות ככה אצלי היה).
הגשת דו"ח שנתי והצהרת הון הבנתי שזה כלול ב800 ש"ח לרואה חשבון,
אז מה יש לי להפסיד?

yehudaboss

משתמש רשום
הגשת דו"ח שנתי והצהרת הון הבנתי שזה כלול ב800 ש"ח לרואה חשבון,
אז מה יש לי להפסיד?
זה נשמע מחיר של יועץ מס מתחיל.
זה מאוד זול. אבל זה לא כ"כ משנה.
התכוונתי לכאב ראש, או יותר נכון, לזה שאתה יודע שעכשיו מס הכנסה עוקב אחרי כל שקל שלך...
על פניו, אולי זה כן משתלם, בהתחשב בתשלום הנמוך שתשלם לאיש מקצוע, אבל תוודא שהמחיר כולל הגשת דוח שנתי והצהרת הון ראשונה.
ועוד דבר, תבדוק אם עדיף לך לפתוח ע"ש אשתך, בשביל דמי לידה וכו.

אבא מתקשר

משתמש פעיל
צריך לזכור עוד משהו, (לכן אני לא פתחתי) שאם אתה אברך כולל או מכל סיבה אחרת שיש הנחה בדמי ביטוח לאומי, זה לא נשאר לעצמאי המחיר הוא מלא!!

ישראל בן ישראל

משתמש רשום
אדרבא עד 3,134 ש"ח הכנסה חודשית אין בכלל תשלום ביטוח לאומי, ומס הכנסה שלילי ניתן לקבל מהכנסה שעולה על 2,320 ש"ח, כך שרק מרוויחים גם דמי ביטוח, אאל"ט.
ואני אכן אברך כולל.
1732450631987.png

קבצים מצורפים

• 1732450647663.png
    1732450647663.png
    KB 51.6 · צפיות: 1

A052

משתמש סופר מקצוען
כל הדיון המוזר והפלילי הזה בפורום ציבורי אומר דרשיני.

מי שמרוויח כסף כעצמאי חייב (תלוי כמובן בסכום, על שקל בשנה לא צריך) לפתוח תיק ולהצהיר על הכל כמו שצריך. ואם הוא לא עושה זאת ויעלו עליו הוא יכול להפסיד כפול 10 לפחות מכל מה שהרוויח מאי ההצהרה.
ומי שלא מרוויח כלום, ומצהיר שכן הוא שקרן שאם יעלו עליו מתישהו הוא ישלם פי 10 לפחות מכל מה שהוא כביכול הרוויח.

ישראל בן ישראל

משתמש רשום
כל הדיון המוזר והפלילי הזה בפורום ציבורי אומר דרשיני.

מי שמרוויח כסף כעצמאי חייב (תלוי כמובן בסכום, על שקל בשנה לא צריך) לפתוח תיק ולהצהיר על הכל כמו שצריך. ואם הוא לא עושה זאת ויעלו עליו הוא יכול להפסיד כפול 10 לפחות מכל מה שהרוויח מאי ההצהרה.
ומי שלא מרוויח כלום, ומצהיר שכן הוא שקרן שאם יעלו עליו מתישהו הוא ישלם פי 10 לפחות מכל מה שהוא כביכול הרוויח.
יש לך טעות ענקית אני פשוט שואל האם כדאי לי לפתוח עוסק פטור ולהרוויח באמת את הסכומים המזכים במס הכנסה שלילי, אין שום מניעה בחוק לעשות כזה דבר.

בטח בהשם

משתמש פעיל
האם משתלם לפתוח עוסק פטור לצורך קבלת מס הכנסה שלילי/מענק עבודה,
האם לא משתלם לכו' לשלם לרואה חשבון 800 ש"ח בכל שנה ולקבל 4,000 ש"ח??
כמובן הכל בצורה חוקית ותקינה באופן מלא ע"פ החוק, קבלות אמיתיות והכל בהכוונת רואה חשבון מוסמך?
אם הכל בצורה חוקית למה לא
אתה איש חוק ותקבל מה שהחוק נותן
לא הבנתי מה הבעיה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  104  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה