מאיר עלי באבא
משתמש מקצוען
הוא פשוט ראה אותם צדים חתולות מהרחוב וצולים?? או שהוא מכיר את הריח של חתולות צלויות??הוא עלול להסריח את המקום בריח של חתולות צלויות
הוא פשוט ראה אותם צדים חתולות מהרחוב וצולים?? או שהוא מכיר את הריח של חתולות צלויות??הוא עלול להסריח את המקום בריח של חתולות צלויות
מכירים את הריח.הוא פשוט ראה אותם צדים חתולות מהרחוב וצולים?? או שהוא מכיר את הריח של חתולות צלויות??
הלכתית
בעיה להשכיר לגויים
להשכיר לגוי יש איסור לא תחנםעדיף מלהשכיר לאינם שומרי שבת, מבחנה הלכתית כמובן.
לגבי השכרה לגוי ,שאלתי בעבר רב והתיר .להשכיר לגוי יש איסור לא תחנם
איזה איסור יש להשכיר לחילוני ?
זה כל העובדים זרים?מכירים את הריח.
לחוצניקים מאיזורים מסוימים זה לא חדש...
ואם לא מכירים אז אפשר פשוט לשאול. וזה ריח כ"כ מזעזע שאח"כ לא שוכחים
אפשר פרטים? בפרדס כץ? ליד מגוריך? או בחיפה למשל?אשמח לשמוע ממי שמנוסה בעניין,
האם כדאי להשכיר דירה למישהו (לא מאנ"ש בכלל, עובד זר)
שרוצה לשלם רק במזומן?
המתווך שמכר את הדירה טוען שהוא ייקח על זה אחריות, ויביא לנו שק ביטחון משלו,
ושהרבה אנשים עושים ככה, ושזה עדיף מאשר להיתקע עם הדירה ריקה אפילו לשבועיים
מתלבטים...
נשמח לשמוע את דעתכם
כל העובדים הזרים כנראה יטרפו את המטבח,זה כל העובדים זרים?
אין לי מושג מה התפריט שלהם. אבל מולדובה זה לא איזור המזרח הרחוק אז הגיוני שהם אוכלים טריפות אחרות, אולי פחות מסריחות.האם המולדובים גם אוכלים כאלה דברים?
דבר אחר, מסריח לא פחותאין לי מושג מה התפריט שלהם. אבל מולדובה זה לא איזור המזרח הרחוק אז הגיוני שהם אוכלים טריפות אחרות, אולי פחות מסריחות.
לא!!!אשמח לשמוע ממי שמנוסה בעניין,
האם כדאי להשכיר דירה למישהו (לא מאנ"ש בכלל, עובד זר)
שרוצה לשלם רק במזומן?
המתווך שמכר את הדירה טוען שהוא ייקח על זה אחריות, ויביא לנו שק ביטחון משלו,
ושהרבה אנשים עושים ככה, ושזה עדיף מאשר להיתקע עם הדירה ריקה אפילו לשבועיים
מתלבטים...
נשמח לשמוע את דעתכם
אשמח לדעת מי הרב והאם זה היה במקרה של גויים עובדי עבודה זרהלגבי השכרה לגוי ,שאלתי בעבר רב והתיר .
כנ''ל מי הרביש כאלה עובדי עבודה זרה - שאלנו רב על זה והוא אמר שיש בזה בעיה
אני לא בטוח, במיוחד במקרה שהגוי עובד ע״ז (נוצרי, בודאיסטי וכיוב׳).עדיף מלהשכיר לאינם שומרי שבת, מבחנה הלכתית כמובן.
לפני עוורלהשכיר לגוי יש איסור לא תחנם
איזה איסור יש להשכיר לחילוני ?
להשכיר דירה לאדם שאינו שומר תורה ומצוות זה בעיה הלכתית קשה.לפני עוור
גם על היחוד ובעיקר על שימוש במערכת החשמל בשבת
לא כ״כ חד משמעית, למרות שלכתחילה משום לפני עיוור ראוי שלא להשכיר למחלל שבת, אבל במקום הפסד ודאי שמותר. בנוסף, רבים מהפוסקים כתבו שאין בכך איסור, ראה שו”ת מנחת שלמה (ח”א סי’ לה אות ה’ ותניינא סי’ ק’ אות א’) ושו”ת יביע אומר (ח”ב או”ח סי’ טו).וראה עוד באגרות משה (או”ח ח”ב סי’ סו). ובשו”ת מלמד להועיל (ח”א או”ח סי’ לח) שהתיר אף להשכיר חנות למחלל שבת. וכ”כ בשו”ת שרידי אש (ח”ב סי’ יט).להשכיר דירה לאדם שאינו שומר תורה ומצוות זה בעיה הלכתית קשה.
ישנם איסורים שאפשר לעבור עליהם רק על ידי הדירה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: