דרוש מידע האם יש עוד בית חולים שאפשר להסתובב בו

תלמיד מובהק

משתמש רשום
ככהן ותיק (מלידה, נראה לי...) וב"ה אחרי כמה לידות ועוד כמה פעמים שהסתובבתי בבתי חולים באיזור ירושלים - לצערי, אני כאן כדי לחלוק את נסיוני בנושא, שגם מגובה בהוראותיו של מו"ר הגר"נ הכהן קופשיץ שליט"א.
א. באופן כללי בשערי צדק ובביקור חולים, אין להיכנס אפילו כשאין אזהרה לכהנים כי אם במקרה צורך של ממש, כגון לידה, או אם מישהו מבני משפחתך באשפוז ל"ע ואתה חייב לשהות לצידו וכדו', והסיבה לכך היא, שלרבנות של ביה"ח שערי צדק יש כמה קולות בנושא של נפלים שלא מוסכמים כלל על מרבית הפוסקים ממחנינו ואכמ"ל.
ב. לידה, יש יולדות שמעדיפות מכמה סיבות ללדת בשערי צדק ולא בביקור חולים, הגם שהצוות הרפואי בשניהם זהה!!! [לפי תורנות כמובן] ובשר"פ ניתן להזמין את אותם רופאים בשני בתי החולים. עם כל זה יש יולדות שטוענות שהם מרגישות יותר בטוחות בבית חולים רשמי ומכובד מאשר בבית חולים, וידוע שאצל יולדות, הרגשת הביטחון חשובה מאוד גם אם היא לא הגיונית ממש... ועל כן יש להתיר לאשת כהן ללדת בשערי צדק הגם שמבחינה הלכתית עדיף ביקור חולים.וכדלהלן.
ג.אין צורך לומר, שבכל מקרה שהרופא ממליץ על שערי צדק אין מקום לחוש כלל!!!
ד. בנוגע לביקור חולים, על פי הוראות מו"ר הנ"ל ועל פי מומחים, לא כדאי להיכנס לשם למה שנקרא 'סתם ככה', מכיון שיש שם את הבעיה של הנפלים הנ"ל, וגם ביקור אצל אחות\בת\בת דודה וכו וכו' בכל בכלל ההגדרה 'סתם ככה'... בפרט שקיימת האפשרות להוציא את התינוק לחצר.
ה. לגבי הבעל עצמו, מקובל להורות שיכול ליכנס לאשתו בכל זמן, כי זה לצורך גדול...
יש עוד הרבה פרטי דינים בזה, אך אי אפשר להאריך וכל אחד ישאל את רבותיו וכו', ולא כתבתי אלא לפתוח את הנושא ולהאיר את הנקודות הטעונות בירור. כל טוב

תלמיד מובהק

משתמש רשום
הלוואי :(
מידיעה אישית של בעל שפגש כהן (בן דוד) במחלקה בשעה שאשתו עברה טיפול רפואי, והזדעזע לשמוע שאין בחוץ אזהרה...
גם כשכבר שמים אזהרה, לא מובן איך כהן שכבר נמצא בפנים אמור לדעת שהוא צריך לצאת?? אולי היה צריך לעשות כריזה,
או לפחות לשים שלטים בעוד מקומות בבית החולים ולא רק בכניסה

תלמיד מובהק

משתמש רשום
אני חושבת שאסותא נבנה בצורה שלא תהיה בעיה לכהנים.
על איזה אסותא מדובר, יש כמה, אני ביררתי לגבי אסותא ברמת החייל, והבנתי שאין צורת בניה מיוחדת. מה שכן, לגבי האסותא הספציפי הזה, אין בעיה להיכנס, כי אם בימים מיוחדים ובשעות מסוימות שבהם עושים הפלות, בשאר הזמנים אין שום בעיה, אך איני זוכר כעת את הפרטים המדוייקים ויש לברר אצל אגודת הכהנים.

תלמיד מובהק

משתמש רשום
מכירה מלא כהניות שיולדות רק שם
כל הכבוד, כי באמת מבחינות מסוימות כגון הצפיפות ההזויה בחדרים ועוד, ביקור חולים ממש מתחת לרמת הנוחות של שע"צ, עם כי יש לציין שהצוות שם עושה ככל יכלתו, מה לעשות שכל יכולתם מועטת למדיי...
בשערי צדק יש כמה בעיות 1, לוקח זמן עד שמעדכנים שיש מת
ואגב, הם גם לא מקפידים להוריד אותו במיידי, יכולני להעיד על פעם אחת שבני היה מאושפז בשע"צ ובלילה יצאתי לשאוף קצת אויר בחוץ [טעות קריטית לכהן!!!] ו... נתקעתי שם למשך כל הלילה בלי אפשרות לחזור.
מידע לכהנים שע"י בית החולים "שערי צדק" 4503*
הקו הזה רק אומר מתי יש שלט בחוץ לא יותר מזה

ח"ול

משתמש פעיל
ד. בנוגע לביקור חולים, על פי הוראות מו"ר הנ"ל ועל פי מומחים, לא כדאי להיכנס לשם למה שנקרא 'סתם ככה', מכיון שיש שם את הבעיה של הנפלים הנ"ל, וגם ביקור אצל אחות\בת\בת דודה וכו וכו' בכל בכלל ההגדרה 'סתם ככה'... בפרט שקיימת האפשרות להוציא את התינוק לחצר.
לפי הידוע לי אין שם נפלים רק במקרים נדירים ואין חיוב הלכתי לחשוש לזה ומותר לכהן ליכנס שם וכן ההוראה בקו המידע של התאחדות הכהנים באה"ק שמספרו 083132020 שלוחה 1 ואז עוד פעם 1

tbh

משתמש מקצוען
על איזה אסותא מדובר, יש כמה, אני ביררתי לגבי אסותא ברמת החייל, והבנתי שאין צורת בניה מיוחדת. מה שכן, לגבי האסותא הספציפי הזה, אין בעיה להיכנס, כי אם בימים מיוחדים ובשעות מסוימות שבהם עושים הפלות, בשאר הזמנים אין שום בעיה, אך איני זוכר כעת את הפרטים המדוייקים ויש לברר אצל אגודת הכהנים.
איך יכול להיות שאין שום בעיה? בשאר הזמן אומרים לתינוקות לחכות למות עד שיגיע זמן ההפלות?

תלמיד מובהק

משתמש רשום
לפי הידוע לי אין שם נפלים רק במקרים נדירים ואין חיוב הלכתי לחשוש לזה ומותר לכהן ליכנס שם וכן ההוראה בקו המידע של התאחדות הכהנים באה"ק
תודה על המידע, אך אני כתבתי את דעתו של מו"ר הגר"נ הכהן קופשיץ שליט"א.
איך יכול להיות שאין שום בעיה? בשאר הזמן אומרים לתינוקות לחכות למות עד שיגיע זמן ההפלות?
יש להבהיר, שאסותא איננה בי"ח ציבורי, אלא מקום שמגיעים אליו לטיפולים על פי הזמנה מראש, ועל כן ההפלות שעושים בציבור החילני רח"ל הם טיפולים שנקבעים מראש ויש אפשרות לדעת מתי זה

• תודה
Reactions: tbh

POKER

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
עימוד ספרים
בגדול עדיף שכל אחד ישאל את רבותיו, וזה גם תלוי בסיבה שבה נכנסים לבית החולים, לי באופן אישי (אני כהן) רב אמר שאם נכנסים לבקר חולה אפי' בן משפחה-עדיף שלא להיכנס כלל גם בבית חולים עם אזהרת כהנים וכו'.
באופן ספיציפי לגבי יולדות היה מקרה לאחי הגדול שאשתו הייתה בחדר לידה והוא יצא החוצה מהמבנה, וכשהוא חזר הייתה אזהרת כהנים והוא נתקע בחוץ למשך שעתיים!, הוא התקשר למורה הוראה והתשובה הייתה שאסור להיכנס אא"כ היולדת תאמר שהיא זקוקה לו, אבל בפעם הבאה לא לצאת מהמבנה.
לכן כדאי לשאול כל מקרה לגופו רב מוסמך (ועדיף רב שיש לו הבנה בנושא של בתי החולים).

וואו, אני אשת כהן
עד היום ידעתי שרק שערי צדק לניאדו ומעניי הישועה זה בסדר.. הראשון ילדתי במעייני...
את הבן השני ילדתי בסורוקה בכלל, בגלל המון סיבות ואז בעלי התיעץ עם הרב של בית החולים ושם ספציפית הרב אמר שהבנין של מחלקת יולדות הוא די בנפרד ומותר לו להיות שם ללא שינה והסביר לו עוד כמה דברים שלא מבינה בהם
אז תכלס איפה אפשר ללדת בלי בעיות... ומה עם התינוק הוא בן כהן?

תלמיד מובהק

משתמש רשום
מה עם התינוק הוא בן כהן?
אם הוא זכר דינו ככהן, אבל כל עוד שבבית החולים לא שחררו אותו, מקובל להקל שאין צורך להוציא אותו [מבחינה מעשית זה גם לא אפשרי] - בנימוק שעדיין הוא צריך להיות תחת פיקוח. זה היתר די דחוק, ובאמת עדיף לא להיכנס לבעיה הזו, וללדת רק במקום שכשר לחלוטין לכהנים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה