דרוש מידע האם זה עברה של זכויות יוצרים?

מצב
הנושא נעול.

אלישבע אבר

מנהלת קהילת מוזיקה. סאונד. והפקות במה
מנהל
מנוי פרימיום
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
בד''כ זמרים מעוניינם שיעשו את זה כי זה מפיץ את השיר שלהם
וזה שבחרתם דווקא את השירים האלו למחרוזת מראה שזה להיטים או שירים שמאד תפסו
בד''כ אנשים מעלים ליוטיוב בלי לשאול, וכותבים בסוף הערה 'כל הזכויות שמורות ליוצרים והזמרים, אם אתם היוצרים או הזמרים של אחד השירים ויש לכם התנגדות תפנו אלי ואני יסיר את הסרטון' (ומשאירים כתובת מייל)
אני רק רוצה לציין שאין לי נסיון בפועל בתחום
רק הצגתי בפניכם את המציאות היומיומית
חבל לכתוב סתם דברים בלי לדעת..

אני בתוך התחום ויודעת שכל שימוש של יוצר מחייב אישור וקרדיט
בוודאי כל דבר שעולה ליוטיוב!
ואולי את לא יודעת, אבל אני בהחלט מודעת למספר מקרים שלא קיבלו אישור ויוצרים ביקשו להסיר ועל מקרה אחד שאני נתקלתי שגם קיבלו תביעה (בד"כ יש קודם אזהרה..(

כמובן ברוב הפעמים צריך פשוט לשלם תמלוגים לאקום, הכל תלוי לאיזו מטרה מופץ, ואיפה
(יש הבדל אם שיר מושמע בחתונה, ברדיו או עולה ליוטיוב לדוגמא..(

אגב, כל דבר עד 15 שניות לא חייבים לשלם תמלוגים לכלום

brachy 100

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עריכה והפקת סרטים
כמובן ברוב הפעמים צריך פשוט לשלם תמלוגים לאקום, הכל תלוי לאיזו מטרה מופץ, ואיפה
שלחתי לזמרים בקשה
אבל סתם להתכונן נפשית, יכול להיות שיבקשו ממני תמלוגים?

אלישבע אבר

מנהלת קהילת מוזיקה. סאונד. והפקות במה
מנהל
מנוי פרימיום
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים

חודו של כל

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
שאלה בתחום המדובר.
אם אני חתכתי שירים ולקחתי מכל שיר חלק למחרוזת אחת.
1. אני צריך לתת קרדיטים לכל הזמרים? או שבכלל לא מספיק קרדיט וצריך לבקש אישור?
2. הוא יכול לתבוע אותי על זה שחתכתי את השיר?

הספרן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
יוצרי ai
אם זה עולה ליוטיוב בוודאי שצריך לקבל אישור מהיוצרים, ולתת קרדיט
אחרת יכולים להסתכן בתביעה
כאחד שמתפעל ערוץ יוטיוב עם מאות מינויים, בד"כ רוב השירים שיש עליהם זכויות יוצרים יוטיוב רק מסמן אותם עם קרדיט. לא נתקלתי אף לא פעם אחת בהתנגדות כל עוד המטרה איננה מסחרית

משה 05276

משתמש מקצוען
כאחד שמתפעל ערוץ יוטיוב עם מאות מינויים, בד"כ רוב השירים שיש עליהם זכויות יוצרים יוטיוב רק מסמן אותם עם קרדיט. לא נתקלתי אף לא פעם אחת בהתנגדות כל עוד המטרה איננה מסחרית
מתוך יוטיוב:

הכלל הראשון בנושא זכויות יוצרים​

ליוצרים מותר להעלות רק סרטונים שיצרו בעצמם או שיש להם הרשאה להשתמש בהם. המשמעות היא שהם אינם רשאים להעלות סרטונים שהם לא יצרו בעצמם או להשתמש בסרטונים שלהם בתוכן שזכויות היוצרים עליו שייכות למישהו אחר, כגון טראקים של מוזיקה, קטעים מתוך תוכניות המוגנות בזכויות יוצרים או סרטונים שנוצרו על ידי משתמשים אחרים, ללא ההרשאות הנדרשות.

איזו פעולה נוקטת YouTube בנוגע להפרת זכויות יוצרים?​

אם הבעלים של זכויות היוצרים שולח תלונת DMCA חוקית דרך טופס האינטרנט שלנו, אנחנו מסירים את הסרטון ומחילים פסילה בגין הפרת זכויות יוצרים. אם משתמש מקבל שלוש פסילות בגין הפרת זכויות יוצרים בתוך 90 יום, החשבון ייסגר, יחד עם כל הערוצים המשויכים אליו. יש לנו גם כלים שיעזרו ליוצרים לפתור את הפסילות שלהם בגין הפרת זכויות יוצרים, למשל: להמתין שהפסילה תפוג בתוך 90 יום, לבקש מהמתלונן לחזור בו או לשלוח הודעה נגדית.

הספרן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
יוצרי ai
מתוך יוטיוב:

הכלל הראשון בנושא זכויות יוצרים​

ליוצרים מותר להעלות רק סרטונים שיצרו בעצמם או שיש להם הרשאה להשתמש בהם. המשמעות היא שהם אינם רשאים להעלות סרטונים שהם לא יצרו בעצמם או להשתמש בסרטונים שלהם בתוכן שזכויות היוצרים עליו שייכות למישהו אחר, כגון טראקים של מוזיקה, קטעים מתוך תוכניות המוגנות בזכויות יוצרים או סרטונים שנוצרו על ידי משתמשים אחרים, ללא ההרשאות הנדרשות.

איזו פעולה נוקטת YouTube בנוגע להפרת זכויות יוצרים?​

אם הבעלים של זכויות היוצרים שולח תלונת DMCA חוקית דרך טופס האינטרנט שלנו, אנחנו מסירים את הסרטון ומחילים פסילה בגין הפרת זכויות יוצרים. אם משתמש מקבל שלוש פסילות בגין הפרת זכויות יוצרים בתוך 90 יום, החשבון ייסגר, יחד עם כל הערוצים המשויכים אליו. יש לנו גם כלים שיעזרו ליוצרים לפתור את הפסילות שלהם בגין הפרת זכויות יוצרים, למשל: להמתין שהפסילה תפוג בתוך 90 יום, לבקש מהמתלונן לחזור בו או לשלוח הודעה נגדית.
אתה מצחיק אותי. אני מכיר את כל הסעיפים על כף היד.
אני מדבר מנסיון ולא מציטוטים....
יוטיוב סימנה בעשרות סרטונים מתוך מאות שערכתי בערוץ, זכויות יוצרים. ומעולם לא הייתה פסילה לערוץ

הספרן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
יוצרי ai
מישהו הצליח להעלות סירטון ליוטיוב עם נטפרי?
אני מתפעל ערוץ יוטיוב של מו"ר. והעליתי כמאתיים סרטונים דרך נטפרי
בנטפרי יש פרבילגיה לערוצים תורניים שאפשר לעלות סרטונים בלי הצורך לשלוח לבדיקה, בתנאי שהתחייבת

הספרן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
יוצרי ai
שאלה בתחום המדובר.
אם אני חתכתי שירים ולקחתי מכל שיר חלק למחרוזת אחת.
1. אני צריך לתת קרדיטים לכל הזמרים? או שבכלל לא מספיק קרדיט וצריך לבקש אישור?
2. הוא יכול לתבוע אותי על זה שחתכתי את השיר?
אפילו כמה שניות! המערכת של יוטיוב מזהה!
זמרים לא תובעים בפרט בערוץ שיש לו כמה עשרות מנויים ובפרט שמדובר בכמה שניות. בכ"מ מומלץ לתת קרדיט

משה 05276

משתמש מקצוען
אם אתה לא בתחום אל תקשקש סתם ותגרום לפותחת האשכול לחשוש ולהמנע מעשייה ברוכה, במטותא
טוב אז הלכתי לברר ודיברתי עם מנהל רשת גרינטק לשעבר
והוא טוען שזה אסור וצריך אישור של היוצר
ובמידה ומפרסמים את זה היוצר יכול לדרוש תמלוגים ולהסיר את החומר

אני מקווה שהוא מספיק בעל נסיון בתחום כדי שתכבד אותו ולא תקרא לו מקשקש

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה