אשמח לתשובה
אני מנהלת עסק פרטי ומתכננת להעסיק עובד "מנהל משרד" עם "הסכם ריטיינר" - שכר קבוע כל חודש על מס' שעות קצוב מראש.
האם זה נכון ומוצדק שנותן השירות -המועמד לניהול העסק דורש תשלום מראש כל חודש?
האם שווה לי לעמוד על כך בתוקף ?
בינתיים לא הסכים להתקפל ולי לא נראה הגיוני ומוצדק לשלם על שירות שלא נעשה...
אודה לעזרתכם בנידון.
עובד שכיר מחוייב לנהל יומן נוחכות וגם אם השכר שלו הוא גלובלי ומוסכם מראש זה חייב להיות על בסיס שכר שעתי כל שהוא וחייב להופיע בתלוש שכר וזמן שעליה מתבססת תשלום השכר שלו וזמן תשלום המשכורת הוא עד 10 לחודש, מנגד עובד שמועסק על בסיס נותן שירות עם חשבונית יכול לדרוש כל תנאי וזה עניין של המשא ומתן מול מזמין השירות כמו כל מוצר שאת רוכשת, רק צריך לבדוק מה ההגדרה שלו כאן, כפי שהחברים העלו כאן שלא תמיד עובד עם חשבונית אכן נחשב כנותן שירות עצמאי.
סתם כתשובה לאשכול הזה ניתן להתנות בהסכם מראש שיאושר ע"י עו"ד לענייני עבודה לנסח בצורה נכונה שהשכר עבור אספקת השירות כוללת בתוכו מרכיב פיצויים ותנאים הסוציאליים ושלא קיימות יחסי עובד ומעביד אבל חייב שהתשלום שמוסכם אכן יכול להכליל את הנ"ל וזה יכול להגן על תביעות כלפי המעסיק כי הוא יטען שהעובד אכן קיבל את התנאים רק בצורה של חשבונית ובמילה מנפיק החשבונית לפי החוק חייב להפריש מתוך ההכנסות גם התנאים הסוציאליים ולכן זה היה מתפקידו.
בכל אופן הייעוץ שלי לא מחליף ייעוץ עם עו"ד ומומלץ להתייעץ עם עו"ד ולהכין הסכם טוב שיגן עליכם