דרוש מידע האם השנה חוגגים אצלכם ערבי לביבות כרגיל או שיש שינויים לאור המצב?

יהודיתו

משתמש מקצוען
אנחנו עושים משהו יותר מצומצם
ונסביר לילדים ולאחיינים למה ככה.
שמעתי שהחפץ חיים לאורך כל זמן המלחמה לא ישן במיטתו אלה על הרצפה כדי להשתתף בצער הציבור.
אני חושבת שלא ראוי לצאת לחגוג כשאחינו נלחמים בחזית, כשמפחות עוד יושבות שבעה, כשהתאשפזו מאות אנשים בבי''ח פסיכיאטריים.. זו דעתי שלי, מי אני ומה אני ובכל אופן חשוב לי לשתף :)

שטוב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
בס"ד
תודה רבה לעונים
האם השנה חוגגים כרגיל?
אז זהו שלא.
כן נפגשים משפחה גרעינית
מביאים ספר תהילים מחולק לגמור ביחד
מוותרים על קניית האונטערען - הצגה שכולם חיכו לה ויצאה סוף סוף עכשיו בחנוכה.

כי איך אפשר במצב הזה להמשיך כרגיל?

סיפר חייל שיצא מקרבות איומים ליום חופשה
שהוא היה בשוק איך המדינה מתנהלת כרגיל,
הם מחרפים נפש ואנשים חיים כרגיל.
ושלא לדבר על החטופים והפצועים הרבים.

ברור שצריך להמשיך את החיים ברגיעה ובשגרה טובה
אבל לא להגזים ולחגוג כאילו לא קורה כלום.

הדסההה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צד אחד רגיל בצד השני יש מסיבת הודיה

אנטוריום

משתמש מקצוען
כל כך טוב ונכון שנעלה לעצמינו את המודעות לכך שיש מאחינו הנלחמים ויש הנאנקים והסובלים..

תודה לכל מי שכתב ברוח זאת, ותודה על העלת הנושא, שמעלה למודעות את המצב כפי שהוא לאשורו..

הרבה יותר חשוב שנחיה את זה, מאשר השאלה האם ובאיזה מתכונת להפגש בחנוכה.

מ.לוינגר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הכל כרגיל
יחד עם תפילות שלא ינזק שום יהודי באשר הוא
וכמו שעשית לאבותינו ניסים בימים ההם כך יעשה לנו בזמן הזה
כי באמת צריך ניסים...

שעפס

משתמש חדש
שעשה ניסים וכו' בימים ההם בזמן הזה!!!! וגם במצב הזה רואים ניסים כל הזמן חנוכה זה זמן שקבעו חכמינו להודות ולהלל, כמו שכתב הרמב"ם שקבעום ל"שמחה" ולהלל, נראה לי שאף אחד לא היה חושב לגרוע מפורים....
זה לדעתי העניה

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
שעשה ניסים וכו' בימים ההם בזמן הזה!!!! וגם במצב הזה רואים ניסים כל הזמן חנוכה זה זמן שקבעו חכמינו להודות ולהלל, כמו שכתב הרמב"ם שקבעום ל"שמחה" ולהלל, נראה לי שאף אחד לא היה חושב לגרוע מפורים....
זה לדעתי העניה
רק חבל שלפני שאתם כותבים את 'דעתכם הענייה' אתם לא בודקים מה שאלו בכותרת

ברכת הגשם

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
יש צד נוסף שלא נכתב פה.
מאז שמחת תורה כן חווים פחדים, אזעקות, סיפורים מפחידים, חטופים ועוד רח"ל
לא קל לאף אחד
והאסיפות המשפחתיות באות לעשות קצת אחדות וטוב על הלב, ממש לבריאות הנפש של כולם.
לא רואה את זה כ"חגיגה"
יותר "אסיפה" יחד עם תפילה ובקשה, להודות על הניסים ולבקש עוד ניסים.

צחנה

משתמש צעיר
אצלנו חוגגים כרגיל
ואם חושבים על זה, זו התשובה שלנו לנבלות מעזה, הם רוצים לראות אותנו חיים בפחד, לא חוגגים את חנוכה, לא נפגשים אחד עם השני, משותקים מאימה. זה בדיוק מה שהם רוצים!!
והתשובה שלנו היא- עם ישראל חי וקיים, וחוגג את החגים, ושמח ומאושר!!!

מקצה הארץ-:)

משתמש מקצוען
יש צד נוסף שלא נכתב פה.
מאז שמחת תורה כן חווים פחדים, אזעקות, סיפורים מפחידים, חטופים ועוד רח"ל
לא קל לאף אחד
והאסיפות המשפחתיות באות לעשות קצת אחדות וטוב על הלב, ממש לבריאות הנפש של כולם.
לא רואה את זה כ"חגיגה"
יותר "אסיפה" יחד עם תפילה ובקשה, להודות על הניסים ולבקש עוד ניסים.

אצלנו חוגגים כרגיל
ואם חושבים על זה, זו התשובה שלנו לנבלות מעזה, הם רוצים לראות אותנו חיים בפחד, לא חוגגים את חנוכה, לא נפגשים אחד עם השני, משותקים מאימה. זה בדיוק מה שהם רוצים!!
והתשובה שלנו היא- עם ישראל חי וקיים, וחוגג את החגים, ושמח ומאושר!!!
בדיוק!
נכון שחשוב מאוווד לזכור את העצב בו אנו שרויים וחלק נרחב מאחינו לוחמים, חטופים, אבלים. אך עם ישראל הוא עם הנצח שגדל ומתעצם דוקא מהקשיים והחורבנות שחווה במשך 2000 שנות גלות.
לאחרונה במרווה לצמא אחד הרבנים שם ענה שכן יש חובה כלשהיא לצאת ולהתרענן כדי שלא נשקע בעצב חלילה. גם ככה המצב מתוח.
לסיכום:
להתאסף לקרוא תהלים לשמוח את ניצחון הרוח מול הגשם.
"עין במר בוכה ולב שמח".

gilifray

משתמש צעיר
בוולף השנה עושים יריד רק בשעות הבוקר
ובלי מוזיקה...(עד כמה שיתאפשר)
בתחילה חשבו לבטל לגמרי ובסוף לא בטלו

שריתינקה

משתמש צעיר
כתושבי הדרום שחוו תקופה מורכבת החלטנו דווקא כן לקיים את הערב כרגיל ודווקא בדרום. גם כדי לשחרר קצת וגם על מנת להודות על הניסים הגדולים שחווינו כאן.
אבל בהחלט מרגש לראות את כל אלו שזוכרים שאנו כאן בתקופת לחימה ומשתתפים ונושאים בעול כל אחד בדרכו.

חיים למברגר

משתמש צעיר
הביאו כאן ממרן ר' יצחק זילברשטיין שאמר לא לעשות משהו גדול אלא כל אחד בביתו.
ראיתי כעת שגם חתנו ר' דוב קוק אמר כך:

מרן הגר"ד קוק שליט"א

"מסיבות חנוכה" ו"נסיעות" בימים קשים אלו...

א. הרה"ג רא"מ שליט"א, ראש כולל "שער השמים" בעיר קדשינו טבריה ת"ו, שאל ממני עצה, בהיות ומנהגם בכולל בכל שנה, לעשות יום אחד בימי החנוכה - שעה וחצי לערך של שמחה - ואוכלים סופגניות וכו', האם יאות לעשות כן בימים אלו שמצבם של עם ישראל בסכנתא. ואני אמרתי לו בחפזי, ד"שב ואל תעשה עדיף", והזמן גרמא לנצל כל רגע לעסק התורה ולהתעוררות יתירה, ולשמחה יתירה מה זו עושה.

ב. וסיפרתי לו מה שסיפר מרנא שליט"א כמה פעמים, שזוכר מימי בחרותו לפני 50 שנה, בעת לומדו בישיבת "קול תורה", שראש הישיבה דאז חכימא דיהודאי הגרש"ז אוירבך זיע"א ביטל את מסיבת חנוכה המסורתית, כיון שאין ראוי לשמוח - בזמן שיש אמהות שדואגות על ילדיהן הנמצאים בשטח...

ג. והדגיש מרנא שליט"א, שהמצב אז לא היה חמור כמו עכשיו, כי היו הימים סוף ימי המלחמה, מה גם שהמסיבה אז לא היתה עם בוקסות ונגנים כמצוי כעת, רק כינוס של רבני ותלמידי הישיבה ב"חדר אוכל" ושירה בפה עם מעט כיבוד... ק"ו בצוק הזמן שאנו מצויים בו, שבכל יום צרות רבות ורעות נוחתות עלינו. ולאחרונה פרסמו מעין זה בשם עמוד ההוראה הגר"י זילברשטיין שליט"א.

ג. שוב הצעתי הדברים בפני מרנא הגר"ד קוק שליט"א, וכה השיבני: אם מביאים למסיבה מנגן בעל רגש [כמו הרב גריינמן וכיו"ב], אזי ראוי הדבר תמיד - ובפרט בעתים הללו שההתרגשות והחיזוק נצרכים במאד מאד...

...אבל אם השמחה היא בסגנון של "טוצאך", כמצוי בהרבה מקומות, אני לא יודע להתיר כזה דבר כשיש הרבה צרות... ובכלל, סגנון כזה של אכילה ותזמורת, כדאי לבטלו לגמרי בכל השנים, כיון שאין זה לש"ש בקושטא, אלא אהבת האקש'ן...

ד. מצ"ב מכתב ששלח מרנא שליט"א בימים האחרונים לאשה שבקשה ליסוע עם בעלה ל"שבת חנוכה" במקום נופש, לאחר שמסביר לה רבינו את ההפסד הרוחני של בעלה כשעוזב את מקום תורתו ותפלתו הקבוע, עוד כותב רבינו שליט"א, "לגבי הנסיעה היום, בזמן שנהרגים כל רגע חיילים בעזה, נראה לי מצחיק מאד, אני לא נסעתי לחתונת בן אחי עכשיו בבני ברק, ברוך ה' שלא נסעתי להיות משוגע"...

בברכה רבה

יקותיאל דטבריה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה