האם המצב תקין? למי פונים?

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
מספפיק או לא מספיק זה כל אחד והסטנדרטים שלו כנל לגבי משכנתא מספיק שבזמנו לקחו בהחזר של 2500 והיום עם עליות הריבית זה כבר מעל 4000 לפחות
מי שלקח משכנתא בהחזר של 2500, המשכנתא שלו עלתה ב-600 ש"ח לכל היותר.

113570

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
בקשר לעבודה לבעל אולי לנסות לבדוק אופציה של לעבוד בדברים לסוכות כמו פרדסים

טולדנו

משתמש צעיר
עדיין לא ראיתי אחת או אחד שהציע לעזור מכספו בשביל אדם יר''ש שרוצה להשאר כזה ראיתי הצעות לנקות רחובות בושה וחרפה שכל אחת תחשוב על זה שאולי בעלה יום אחד[חלילה] יצטרך לשטוף בנינים או לנקות רחובות מאוד מאוד קל לדבר בושה

בדינג

משתמש מקצוען
D I G I T A L
כמה משכנתא?
הכנסות של 7K לכאורה אמור להספיק קצת אם המשכנתא קטנה.
היתתי חושב על הגדלת משכנתא וכיסוי כל החובות הצדדיים, וכניסה להתיעלות כלכלית נכונה .
לעשות כלל ברזל שבלנ"ד לא אמורים להגיע להלוואות מהצד בשום פנים ואופן.
על 30K שקל חובות לא עושים הגדלת משכנתא. זה סכום קטן מידי, שלא שווה לשלם אותו 30 שנה.

פשוט הלוואה עומדת מאיזה קרוב משפחה. ולהתחיל לחיות בצורה יותר טובה. הגדלת הכנסות. ושוב הגדלת הכנסות.

קייטרינג זה רעיון מעולה. טשולנטייה קטנה בליל שישי. להכין סלטים ולמכור בסוף שבוע, אפשר להכניס מזה יופי יופי.

יש עוד מלא רעיונות, רק להסתכל ימינה ושמאלה ולא לחכות שהעבודה תגיע אליך. לפעמים צריך לקום מהספה ולקחת אותה או פשוט לייצר אותה.

zkzbhe

משתמש פעיל
[לא הוזכר: חשוב לאישה בהריון להגדיל הכנסות במידת האפשר, לטובת דמי הלידה
השקעה קצרה בזמן יחסית אך משתלמת]

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
עדיין לא ראיתי אחת או אחד שהציע לעזור מכספו בשביל אדם יר''ש שרוצה להשאר כזה ראיתי הצעות לנקות רחובות בושה וחרפה שכל אחת תחשוב על זה שאולי בעלה יום אחד[חלילה] יצטרך לשטוף בנינים או לנקות רחובות מאוד מאוד קל לדבר בושה
שטיפת בנינים או רחובות פוגמת ביראת השמים?
יש איזה איסור בתורה לבצע את הנ"ל?
מאיפה העיוות להעדיף צדקות ותמיכות על פני רתימת היכולת פשוט לקום - ולעבוד?
אדרבה, מקורותינו מדברים על "פשוט נבלה בשוק ואל תזדקק לבריות", ולאלו המתעדפים הלוואות על פני כל עבודה - עליהם נכתב לווה רשע וגו', רשע מרגע שלווה, על החשש שלא ישיב הלוואתו.

ובכלל, הבחירה במלאכות הללו, הנחשבות נחותות, לא באה כהמלצה אלא כאמירה שבמקרה של היעדר כסף פשוט אין להתפנק ולא לבחול בכל מיני עבודות שהן לאו דווקא קשורות בניקיון, אבל סובלות מהיעדר יוקרה בחוגים מסוימים (להיות מלמד או עויזר למשל).

אגב יש אברכים יקרים (כן, יקרים, גם אם מישהו יעקם את האף מחמת עיסוקם הצדדי ויחשוב שהוא מורידם מרום דרגתם) שבשעות ליל שוטפים בנינים כדי לכלכל את ביתם. אכן. הם ראויים לכל ההערכה בעולם על הינזרותם מכספי צדקה ועל הירתמותם לנהוג באחריות כלכלית ולעשות לביתם. מי שחורה לו המצב מוזמן להעניק להם עיסוק אסתטי ונחשב יותר לשעות הללו.

CO2

משתמש פעיל
בלתק חלקי
אני קוראת פה את התגובות ולא מבינה
עם כל העליה ביוקר המחיה ובהחזר המשכנתא
המצב של רוב מי שאני מכירה, גם במשפחה וגם חברים, הוא כמו שתארה פותחת האשכול
מפה לשם אנשים מנסים לקרצץ עבודות
ולקמצן בהוצאות
ועדיין גם כשהאשה עובדת בכל כוחה במשרה מלאה
והבעל לוקח עבודות מהצד
עדיין נשארים עם 30K חובות
וההוצאות ממש לא תואמות את ההכנסות
וגם אם שמתם בצד איזה 3 אלף וחנקתם את עצמכם בשביל זה בקניות מזון
באו החגים ובשכירת דירה ורבע בגד לאישה נעלם החיסכון

bini boo

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
הא?

האנשים הכי מוערכים בעיני, הם אלה שעובדים בעבודות #לא הכי מכבדות ואייגנע שיש# כמו למשל, נהגי משאיות זבל, נהגי אוטובוסים, מנקי משרדים, מנקי מוסדות.
ולמה?
כי הם יכלו לשבת בבית עם החולצה הלבנה המגוהצת והפראק ולחפש עבודה. באמת לחפש. ממש בכל הכח, ועל הדרך לקחת הלוואה מפה, הלוואה משם, ככה עד שימצאו. הם מחפשים הרי.
ולא, הם לקחו את עצמם, לא חיפשו עבודה, אלא מצאו עבודה, איזו שיש, כדי להביא טרף הביתה ולהתפרנס בכוחות עצמם.
בושה היא לקחת הלוואות. וחבל שהיום , בדור שהמחיה כל כך קשה ולקיחת ההלוואות כל כך קלה, במקום להתבייש ולהסמיק ולהרגיש חוסר אונים כשלוקחים הלוואות, מרגישים את אותם הרגשות כשיוצאים לעבוד בעבודה שהיא לא מינימום מנכ"ל גוגל (בהפרדה מלאה כמובן)

דברי לא מכוונים לפותחת האשכול אלא כתגובה לציטוט.

113570

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אם מדברים על רעיונות לעבודה
בבית שמש ראיתי חרדים שעובדים במשתלות / חנויות למוצרי בניה/ מנופאים / מנופאים על עגורן / מנהלי עבודה באתרי בניה

כל הכבוד לכל מי שפותח את הראש ולא מפחד מי מה יגידו

שירה 34

משתמש מקצוען
בתור אחת שבמשפחה אצלנו עושים הרבה דברים פחות מקובלים כדי ליצור הכנסה נוספת
אני יכולה להגיד שהרבה מהסביבה הסתכלו/ מסתכלים עלינו כלא בסטנדרט

איך אחד אמר לבעלי, אתה לא קלאס..

אז הרעיונות לעבוד בנקיון, מטבח וכד' זה מקסים אבל לצערי הרבה מהציבור מסתכל על זה לא משהו

bini boo

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אז הרעיונות לעבוד בנקיון, מטבח וכד' זה מקסים אבל לצערי הרבה מהציבור מסתכל על זה לא משהו
שיסתכלו.
לא אמור להפריע. ואם כן, אף אחד לא אמור לדעת.

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
איך אחד אמר לבעלי, אתה לא קלאס..
אני ממש מתפעלת מה שאת כותבת!!!

אני חושבת שה"אחד" הזה לא קלאס!
מי שיכול להגיד משפט כזה לשני חסר לו משהו בהבנה בסיסית! והוא חוסר טאקט מדרגה ראשונה!!!
סורי אם הייתי קצת חריפה!

bini boo

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
את יכולה להגיד את המשפט הזה לעצמך, אבל לא לאחרים.
איך את יכולה לשפוט מישהו עם כוחות נפש אחרים משלך?
איפה ראית שפיטה?

ואני אומרת את המשפט הזה באמת לעצמי,
והיות שהאשכול נפתח בבקשת עצות וסיוע, אני רושמת את דעתי.

שירה 34

משתמש מקצוען
אני ממש מתפעלת מה שאת כותבת!!!

אני חושבת שה"אחד" הזה לא קלאס!
מי שיכול להגיד משפט כזה לשני חסר לו משהו בהבנה בסיסית! והוא חוסר טאקט מדרגה ראשונה!!!
סורי אם הייתי קצת חריפה!
תראי אנחנו באמת לא קלאס במובן האברכי אז לא לקחנו את זה קשה.
יש עוד מלא משפטים שמקבלים אבל בסדר...

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
תראי אנחנו באמת לא קלאס במובן האברכי אז לא לקחנו את זה קשה.
יש עוד מלא משפטים שמקבלים אבל בסדר...
זה עדיין לא סיבה! מי שאומר ככה לחבר הוא :rolleyes:

הון ובית

נדל"ן. משכנתאות. כלכלת המשפחה
מנהל
מנוי פרימיום
חברים/ות יקרים/ות!
ראשית,
הנושא טעון ורגיש - מוסכם על כולנו, ומשום מה השיח כאן (של חלק מהמשתתפים) "קצת" התחמם..
וזה פחות אנחנו.
עלו כאן צדדים נכונים, ורעיונות יפים, לצד אפילו הצעות לעזרה במציאת עבודה, וחוו"ד לגבי גובה משכנתא, ועוד.. האשכול בהחלט ראוי ומועיל.
בואו נשמור על שיח רגוע, נעים, ומכבד - גם את אותה משפחה מדוברת. בואו לא נשפוט ולא נדון את חברינו - אף אחד מאיתנו לא יכול לומר שהיה במקומם, עוד לפני שהוא בכלל מכיר אותם. פן... ח"ו!!
אז תעזרו לי לשמור על האשכול פתוח - למען כולנו..

שנית - קצת מניסיוני כמאמן.. (קחו כטיפ ;))
כשאני פוגש משפחות (ותאמינו לי, אני פוגש הרבה, ממוצע 2 ליום) אין צד בכלל להתחיל לשפוט אותם מזווית הראייה שלי, מכיון שאז אני מאבד אותם (גם מי אני שאשפוט)..
וכל מי שמכיר אותי - יודע את זה.
גם איך אפשר לבוא למשפחה שנמצאת בלחץ, בתחושה של כישלון אישי, בושה צורבת, או מחפשת את עצמה בקושי - ולהתחיל לדקלם להם מאמרי חז"ל נוקבים, עם כל האמת שבדבר.

שלישית - לבוא ולהגיד שליועצים יש רק להגיד להגדיל הכנסה או אין להם איך לעזור כלום, זו גם תזה לא נכונה (סליחה שבתור יועץ אני כותב זאת..).
ראשית, עצם המודעות המדוייקת של המצב, ממה הוא בדיוק מורכב לפרטים מסודרים, חודשי ושנתי, תוך שימת אצבע על נקודות אישיות ורגשיות שמביאות אותנו אליו - כבר מולידה חשיבה מסודרת וחדשה.
ניתן לשקול נכון יותר סדרי עדיפויות פנימיים, לחשוב על התייעלויות, צמצום זמני עד למציאת עבודה, ועוד.
זה בסיס קריטי!
כשמסתכלים על המספרים "בגדול", זה עושה בלאגן בראש, ולא נותן שום כלי לחשיבה מה הלאה..
משפחות רבות מתקשות פשוט לפרק
את המספרים לקטגוריות נכונות - חלוקה לפי קבוע/שוטף, חודשי או שנתי, צפוי ובלת"מ, דרך האשראי או מזומן שנעלם וכו',
כאן ליועץ ומאמן - שמבין וקולט מהר היכן המשפחה הסתבכה יש הרבה איך לעזור כמובן.
סדר. ארגון. מודעות = שליטה וניהול!!

רביעית - זה נכון שאמרו חכמים "פשוט נבילה בשוק, ואל תצטרך לבריות.." וגם אנוכי הקטן שבכם מכבר ומעריך את אלה שעושים את הנכון ולא את הנרצה..
ועדיין!
צריך גם כאן הכוונה נכונה מול נפש האדם. מה ייתן לשלוח מישהו לעבוד, אם הוא או מישהו מבני ביתו יקרוס נפשית מבושות, או מחמת חוסר תאימות לאותה עבודה.
האמינו לי - שגם יושבי הכוללים שנפגשתי איתם, השכילו רבות למצוא כיווני חשיבה ועבודות להגדלת הכנסות גם בתוככי ביהמ"ד [-- כן!! גם המשפחה שאני מלווה כאן בפורום באמצע עשיית מפנה כזה, מתוך מחשבה עמוקה, ורוגע נפשי. עוד יפורסם --], והכל מתוך כבוד האדם, ולא מתוך ביקורתיות, שרק מרחיקה וגורמת לאובדן אמון.
אז בואו נהיה חכמים ולא צודקים, וננסה להכווין באמת ולעזור נכון.
בהצלחה לכולנו!!

(יהיו מעשי הצדקה והחסד לעילוי נשמתו הטהורה של רה"י הרה"ג ר"ג אדלשטיין זצוק"ל)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה