כפי שבוודאי שמתם לב, חווינו מתקפת סייבר ופריצת האקרים בליל שבת ללוח הבקרה של פרוג, הם ניסו למחוק ולהוציא נתונים מהאתר, ללא הצלחה יתרה. שלחו מייל ספאם לחלק משתמשים עם בקשות כופר וכדו', כמובן, אין שום צורך להתייחס לכך. ואדרבה, חשוב שלא ללחוץ על שום קישור שנשלח באותו מייל.

חשוב להדגיש, כי לא נפרצו שום פרטי אשראי (מנויים באתר נרשמים דרך פייפאל, מערכת סליקה הטובה בעולם, אין לנו נתוני אשראי כלל, אפילו לא את ארבע ספרות האחרונות).

וכן חשוב לציין שהפורצים לא השיגו גישה לסיסמאות כלל, אך עדיין, אנו ממליצים לשנות סיסמאות באתר פרוג, ליתר ביטחון.

מיד במוצאי שבת קודש צוות התכנות שלנו יחד עם מערך הסייבר הלאומי ועוד התגייסו לטיפול מהיר ויסודי, עלינו על הפרצה, היא נחסמה מידית, והורדנו את האתר מהאוויר עד לפריסה מלאה של הגיבוי, ובדיקות שאין עוד חשש.

ביצענו פריסת גיבוי של האתר מליל חמישי 14/11/24 בשעה 02:00, למרות שהפריצה בוצעה בליל שבת, כדי לקחת מרווח ביטחון, ולוודא שהאתר ומשתמשיו מוגנים לחלוטין.

מתנצלים מאוד על אי הנעימות, לצערנו כל התוכן שנכתב בימים חמישי ושישי הוסרו, אתם מוזמנים לכתוב מחדש :)

תודה על תמיכתכם, מרגישים את זה!
המשך שבוע טוב לכולם!

מידע שימושי ד"ר קושניר, ד"ר שגיא, או אולי בכלל לבד? - טיפול בהרטבות

batya11

משתמש פעיל
שלום,
ביתי בת 5 סובלת מהרטבות רבות בלילה, לא נראה שניתן לחכות עוד, זה מציק לה מאד!

אשמח מאד לשמוע מבעלי ניסיון,
האם התנסתם אצל ד"ר קושניר או ד"ר שגיא? יודעים לספר האם הייתם מרוצים?
האתר של ד"ר שגיא פתוח בנטפרי?

בנוסף ראיתי כי ניתן להזמין מכשירים דומים מ-ebay במחירים ממש מצחיקים. האם כדאי לנסות להסתדר לבד? (עוד אין ביטוח משלים כרגע לילדה). האם הטיפול/תמיכה נוספים שהמרפאות נותנות בנוסף למכשירים עצמם, חלק משמעותי בתהליך?

אודה לכל מידע.

שמש!

משתמש מקצוען
תראי, אני כותבת לך מנסיון של כמה ילדים מרטיבים
וכאחת שמכירה את הנושא היטב:
השיטה של ד"ר שגיא וד"ר קושניר ושל הזמזם עוזרת. בפירוש.
אבל אותה שיטה את יכולה לעשות לבד עם מכשיר שתקני.
חשוב לציין שבפעם הראשונה לוקח חודשיים עד שהילד קם יבש ואז נראה כאילו הבעיה נפתרה.
אבל לא
יש חודשיים שלושה יבשים ואז שוב הילד חוזר להרטיב.
זה קורה אצל 90 אחוז מהמטופלים וזה נורמלי
מה שעושים זה שחוזרים שוב על הטיפול עם המכשיר באופן עקבי
וזה יכול לקחת כמה שנים. (יש לי ילד בן 9 כבר 4 שנים עם המכשיר והבעיה לא נפתרה לגמרי, אם כי השתפרה מאד, זה לא הרטבה כל לילה אלא פעם ב.)
יש ילדים שהסיבוב השני עם המכשיר מספיק להם ולא חוזרים להרטיב
בתחילה הייתי סופר מרוצה מד"ר שגיא (900 ש"ח אחרי החזר מהקופה!)
אבל זה היה טרטור מטורף פעם בחודש הילד צריך להפסיד לימודים,
אני מפסידה עבודה בשביל 5 דקות להיות אצלו.
וגם המכשירים אצלו הפסיקו לעבוד פעם אחר פעם, כך שהטיפול הופסק לעיתים קרובות עד הביקור הבא (נראה לי הוא משתמש במכשירים מלפני 20 ו-30 שנה)
עיקר הטיפול זה המכשיר ועקביות השימוש בו. הביקור אצל הדוקטור מיותר לדעתי.
באיזה שהוא שלב העדפתי לשלם 500 ש"ח נוספים ולקנות מכשיר ברשת
לא מי יודע מה מרוצה כי הצליל לא חזק מספיק אבל זה עדיין עוזר.
בכל מקרה אם את קונה מכשיר ברשת, תעדיפי סדינית מאשר תופסן לבגד גם בגלל הצליל שיותר חזק וגם בגלל הנוחות.
ועוד משהו, יש בית מרקחת כלשהו בירושלים שמציע טיפות הומאופתיות ומפרסם בהמון מדיות על כך
זו אחיזת עיניים אז תתרחקי מזה.

rand

משתמש פעיל
בלי קשר לטיפול הנ"ל רציתי רק לשתף אותך במה שכתבתי בשרשור אחר, אולי תוכלי לשלב בין השיטות: (מאחר שגילאי הילדים קרובים, הרגשתי שמחובתי להעתיק את הדברים גם בפנייה זו)

בני בן 4 וחצי. הצליח להיגמל מהרטבה ביום ברוך ה אולם במשך כמעט שנה הרטיב בלילה מס פעמים בשבוע. למרות שקובל שעד גיל 5 זה נורמלי הרגשתי שאני חייבת לעשות עם זה משהו כי זה הפך להיות מפרך. וגם לילד היה מאד לא נעים המצב.
במשך השנה ניסינו הכל כמו שכתבו לפני- פרסים, מבצעים, בקשות ולצערי גם גערות.
עד שיום אחד משמיים קראתי על הנושא וגיליתי שיש טעויות עיקריות שאסור לעשות ואני עושה שתיים מן:
1. לקחת את הילד מתוך שינה לשירותים (מה שעשינו בחצי השנה האחרונה בלית ברירה ועזר חלקית אולם אם איחרנו בשעה או שכחנו היה מרטיב או שלעיתים קרובות גם היה מרטיב לפנות בוקר למרות שלקחנו אותו בלילה)
2. לכעוס ולגעור בו כשמרטיב (אמנם קרה לעיתים רחוקות יותר אבל קרה. כיוון שגם בעלי סבר שזה יכול לעזור... :))
הרעיון המרכזי היה שהאחריות חייבת להיות על הילד ולא יעזור. וכשלוקחים את הילד מסירים ממנו את האחריות. וכן הודגש שם שילד בכלל לא צריך להתפנות באמצע הלילה כי הגוף מפריש הורמון שמסייע לו להתאפק עד הבוקר.
התיישבתי עם הילד באותו יום לשיחה בערב בצורה ספונטנית ואמרתי לו- "נכון זה מציק לך מאד שאתה קם הרבה רטוב? התייעצתי עם רופאים והם אמרו לי שלא כדי יותר שאני אעיר אותך בלילה כי ככה אני לוקחת ממך את האחריות. אז הנה עכשיו אני מעבירה לך את האחריות ואתה אחראי. הסברתי לו גם שהגוף מסוגל להתאפק עד הבוקר כי ה עוזר לגוף וכו' וכן שאנחנו בתקופת לימוד וגם אם יקום רטוב אני לא יכעס (את הנקודה הזאת הוא ממש נהנה לשמוע)"
לא יאומן כי יסופר. במשך שבוע שלם קם יבש. ואז קם פעם אחת רטוב ומיד כשקם רץ אלי ואמר- את לא כועסת נכון? ומאז ועד היום- חודשיים בערך- אנחנו לא יודעים מה זה הרטבת לילה ברוך ה.
הבנתי שמה שעזר לו מבחינה פסיכולוגית אלו התובנות ש-
1. אני אחראי בנושא ואף אחד לא יכול לפתור את הבעיה במקומי
2. הכל רגוע. אין לחץ. אנחנו בתקופת לימוד ואמא לא תכעס עלי אם אקום רטב
3. הגוף מסוגל להתאפק עד הבוקר. אין סיבה להרטיב...

מקווה שיהיה לתועלת ותוושעו...
כמובן רק עם תפילות בעז"ה.

אחכ הוספתי:

אני עכשיו נזכרת שהיו עוד 2 פספוסים. שכמובן גם עליהם הגבנו ברוגע והשלמה. גם מצד הילד.
היה חשוב לי לציין בשביל שלא תתייאשו...

עוד דבר לגבי תקופת הלימוד- גם אם העברתי למשל את הילד באמצע הלילה מהחדר שלנו לחדר שלו לא דרבנתי אותו ללכת לשירותים (מה שפעם היה על אוטומט אם קם באמצע הלילה ישר שולחים לשירותים גם אם מתנגד)
שאלתי אותו - אתה רוצה ללכת לשירותים או לא? הוא אמר לא ופשוט נתתי לו לישון ולא שכנעתי אותו. והיה לי לא קל כי חששתי שיקום רטוב. אבל העדפתי שיקום רטוב מאשר שאני אקח ממנו בחזרה את האחריות.

דגיג

משתמש פעיל
למיטב ידעתי הנושא של הרטבות לילה רחב מאד.
צריך לבדוק דבר ראשון את הענין הפיזיולוגי האם הכל תקין או שצריך חיזוק (שמעתי מכמה שניתן לחזק ע"י כמה טיפולים של רפקסולוגית)
צריך לבדוק את נושא הגנטיקה, לעיתים כאשר התופעה היא משפחתית יהיה מאד קשה לטפל ושמעתי מכאלה שהשקיעו סכומי עתק וכלום לא עזר מעבר לבשלות מאוחרת.
ואח"כ נבדוק את המצב הרגשי של הילד.
הרבה כח!!!

batya11

משתמש פעיל
תראי, אני כותבת לך מנסיון של כמה ילדים מרטיבים
באיזה שהוא שלב העדפתי לשלם 500 ש"ח נוספים ולקנות מכשיר ברשת
לא מי יודע מה מרוצה כי הצליל לא חזק מספיק אבל זה עדיין עוזר.
בכל מקרה אם את קונה מכשיר ברשת, תעדיפי סדינית מאשר תופסן לבגד גם בגלל הצליל שיותר חזק וגם בגלל הנוחות.
.
אודה לך אם תוכלי לכוון אותי היכן ואיזה קנית, כיון שאני מעוניינת גם. תודה!

גרניטא פקאן

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
קורבת משפחתי טיפלה בביתה אני חושבת אצל ד"ר שגיא אבל לא היה זמזם בכל הטיפול הוא הסביר לה איזה תרגילים לעשות כדי לחזק את השלפוחית וגם להגדיל אותה. אולי הזמזם מיועד לילדים קטנים והתרגילים לגיל מתבגר?
בקיצור הבעיה אצלה נפתרה לגמרי.

bonbon

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
שלום,
ביתי בת 5 סובלת מהרטבות רבות בלילה, לא נראה שניתן לחכות עוד, זה מציק לה מאד!

אשמח מאד לשמוע מבעלי ניסיון,
האם התנסתם אצל ד"ר קושניר או ד"ר שגיא? יודעים לספר האם הייתם מרוצים?
האתר של ד"ר שגיא פתוח בנטפרי?

בנוסף ראיתי כי ניתן להזמין מכשירים דומים מ-ebay במחירים ממש מצחיקים. האם כדאי לנסות להסתדר לבד? (עוד אין ביטוח משלים כרגע לילדה). האם הטיפול/תמיכה נוספים שהמרפאות נותנות בנוסף למכשירים עצמם, חלק משמעותי בתהליך?

אודה לכל מידע.
אני הייתי מרוצה מאד בשיטה של ד"ר שגיא
אבל נראה לי שזה מתאים לגיל גדול יותר אם אני לא טועה הוא מתחיל מגיל 6
שווה כל שקל!

גיננדי

משתמש חדש
אשמח בכל זאת לשמוע עוד רעיונות....
מדובר על ילד בן 12 (!!!!)
ניסינו הומאופתיה, רפלקסולוגיה (עזר יחסית), כדורים מסוימים, טיפול באנרגיה \והמצב לא השתפר.
אם מישהו יכול לתת עוד איזשהוא רעיון יעיל, אודה מאד!!!!1

אחת מהעולם הגדול...

משתמש מקצוען
מנסיון- זה יכול להיות מאוד גנטי וצריך פשוט לזרום עד הבשלות ולהזהר מאד!!!!! מנפשו של הילד.
הזמזם של יד שרה לא עזר לנו.
כדורים של רינה פארם מרח' יונה בירושלים יכולים לעזור למקרים מסויימים.

אתי ספגטי

משתמש רשום
אין על דוקטור קושניר מבית הרופאים במכבי אני אישית היה לי בעיה של הרטבת לילה עד כיתה ט' והוא היחיד בעזרת השם שפטר את הבעיה לחלוטין

ס'

משתמש רשום
אני הייתי מרוצה מאד בשיטה של ד"ר שגיא
אבל נראה לי שזה מתאים לגיל גדול יותר אם אני לא טועה הוא מתחיל מגיל 6
שווה כל שקל!
למרות שעבר הרבה שנים.. מחפשת משהיא שיודעת מה ההכשר של השימוש בנכשיר בשבת?

ס'

משתמש רשום
תודה. מחפשת מידע על הזמזם הספציפי של דר' שגיא שכבר הזמנו- הוא אומר שיש היתר לשימוש בשבת, מישהו יודע מי המתיר?

bonbon

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
למרות שעבר הרבה שנים.. מחפשת משהיא שיודעת מה ההכשר של השימוש בנכשיר בשבת?
דר' שגיא טוען שזה מאושר
אני לא השתמשתי בשבת

ר021

משתמש צעיר
מצטרפת להסברים של שמש.
גם חווינו את מה שהיא כותבת.
רוצה לציין ראיתי שככל שאני תופסת תילד יותר מהר ממש בתחילת ההרטבה רואים ממש שיפור תוך ימים ספורים אולי אפילו יום.
לכן לחבר את המכשיר כמה יותר מדויק ומיד כששומעים לטוס אליו.
זה כנראה מה שמלמד אותו להתעורר פעם הבאה בעצמו.
וגם ממליצה על מכשיר מאליאקספרס עשה את העבודה מצוין

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  26  פעמים

לוח מודעות

למעלה