עוגות/עוגיות דרוש מתכון מוצלח לשושני קצף

שרה עטיל

משתמש מקצוען
יש לי מתכון, נראה לי של קרייזמן,
אבל הבצק נורא דביק ומאד קשה לעבוד איתו
פעמיים שניסיתי יצא על הפנים... :(
 

מצליחה

משתמש מקצוען
בדיוק הכנתי את זה ביום שישי ויצא מעולה
עוגיות קצף וניל
מצרכים לבצק (כ-35 עוגיות):
200 גרם חמאה רכה – אפשר להמיס במיקרו במשך 20 שניות
3 חלמונים (הצהוב) – את הלבן שומרים למילוי
500 גרם קמח תופח או 500 גרם קמח לבן + כפית גדושה אבקת אפייה
1/2 כוס מיץ תפוזים
1 גביע שמנת חמוצה

למילוי:
3 חלבונים (הלבן)
3/4 כוס סוכר לבן
1 שקית פודינג אינסטנט וניל
1 כפית תמצית וניל איכותית

אופן הכנה:
– בקערה מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל מצרכים הבצק. מערבלים עד שנוצר בצק רך ומעט דביק. עם הידיים מגלגלים לכדור גדול, מקמחים ומעבירים למקרר עד שמכינים את הקצף. חשוב לכסות את הקערה כדי שהבצק לא יתייבש.
– שוטפים היטב היטב את קערת המיקסר ומקציפים את החלבונים במשך 2 דקות עם וו הקצפה. מוסיפים בזרם איטי את הסוכר וממשיכים להקציף עד שנוצר קצף יציב וחזק.
– מוסיפים וניל ופודינג ומקציפים על מהירות איטית במשך דקה גג ולא יותר כדי שהאווריריות של הקצף לא תעלם. אם נשאר מעט מאבקת הפודינג פשוט מקפלים אותה לתוך הקצף עם לקקן.
– מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים ומרדדים כל חלק למלבן דק (תציצו בסרטון).
– מורחים כל מלבן ב-1/3 מהקצף, בשכבה דקה, ומקפידים למרוח גם בקצוות.
– מגלגלים לצורת רולדה ארוכה וחותכים לפרוסות בעובי 3 ס”מ.
– מניחים על תבנית עם נייר אפייה, כשהחלק הפתוח כלפי מעלה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהבצק מתחיל להזהיב.


 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
חח הרגע יצא מהתנור.
קל וממש לא דביק.
1631520891555.png


3 כוסות קמח
1 אפיה
1 מרגרינה
2 כפות סוכר
1/2 כוס מיץ
3 חלמונים

מילוי
3 חלבונים
1 כוס סוכר
אינסטנט פודינג וניל

להקציף ולמלא לגלגל ולחתוך ולאפות.
מעולה.
(די דומה למתכון של מצליחה....)
 

שרה עטיל

משתמש מקצוען
נכון,
אצלה השושנים יצאו ממש יפים ולא איבדו צורה באפיה
מה הסוד? להקפיא את השושנים לפני האפיה?
 

Torino

משתמש צעיר
אתן מכירות אולי מתכון כזה בפרווה ללא מרגרינה ?
אם כן ממש אשמח
 

שרה עטיל

משתמש מקצוען
3 כוסות קמח
1 אפיה
1 מרגרינה
2 כפות סוכר
1/2 כוס מיץ
3 חלמונים

מילוי
3 חלבונים
1 כוס סוכר
אינסטנט פודינג וניל

להקציף ולמלא לגלגל ולחתוך ולאפות.
מעולה.
(די דומה למתכון של מצליחה....)
צריך לשים את הבצק לקירור לפני הרידוד?
 

לא אני

משתמש סופר מקצוען
יש לי מתכון, נראה לי של קרייזמן,
אבל הבצק נורא דביק ומאד קשה לעבוד איתו
פעמיים שניסיתי יצא על הפנים... :(
מכינה אותו והוא מעולה.
תנסי לקרר כמו שכתבו ותקפידי על כמויות.
 

*טובית*

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
חח הרגע יצא מהתנור.
קל וממש לא דביק.
צפה בקובץ המצורף 966012

3 כוסות קמח
1 אפיה
1 מרגרינה
2 כפות סוכר
1/2 כוס מיץ
3 חלמונים

מילוי
3 חלבונים
1 כוס סוכר
אינסטנט פודינג וניל

להקציף ולמלא לגלגל ולחתוך ולאפות.
מעולה.
(די דומה למתכון של מצליחה....)
וואו, איזו נוסטלגיה!
שנים מתגעגעת לשושנים הללו.
אפשר להקפיא?
 

ברכת מרום

משתמש מקצוען
או @רוחי בלבוחי אני רואה שאת עוד ערה אני חייבת את עזרתך הדחופה הכנתי שמרים פעם ראשונה בחיי
מרוב התרגשות סיימתי רק עכשיו ו... התנור לא עובד לפתע פתאום
מה עושים? אפשר לשמור למחר במקרר מכוסה במשהו או שסופו לעפר זאת אומרת לפח??
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
או @רוחי בלבוחי אני רואה שאת עוד ערה אני חייבת את עזרתך הדחופה הכנתי שמרים פעם ראשונה בחיי
מרוב התרגשות סיימתי רק עכשיו ו... התנור לא עובד לפתע פתאום
מה עושים? אפשר לשמור למחר במקרר מכוסה במשהו או שסופו לעפר זאת אומרת לפח??
תשמרי במקרר אין לך ברירה אחרת (אלא אם כן יש לך שכנה ערה...)
בבוקר תריחי מקווה בשבילך שהשמרים ישארו יפה וטוב.
אם יש ריח ממש חמוץ תאלצי לזרוק, אבל יכול להיות שהבצק יישמר יפה במקרר ויהיה מעולה גם מחר.
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכה

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה