דרוש מתכון לסלמון חגיגי טעים ועסיסי, לחג הסוכות :)

elisheva.rt

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
יש פה מגוון של מתכונים ואני ממש מתלבטת מה לנסות.
אז לפני זה חשוב לי לכתוב שאני חייבת מתכון מושלם! טעים עסיסי ונימוח!
חשוב לי טעם פיקנטי ולא חריף, לא אוהבים אצלנו את המתוק...
אני ממש אשמח אם תפרגנו לי מתכון אבל באמת טוב!
הסלמון מפשיר לאיטו מחכה באיזה תיבול אני אפתיע אותו... :)
אם את עדיין מתלבטת, מכל המתכונים שהובאו פה, הייתי ממליצה לך ללכת על זה:
לפילה סלמון גדול מנסיון יוצא מאד מאד טעים!!!!

כוס לימון
כוס שמן זית
ראש שום
מלח גס
פלפל שחור גרוס
חבילת פטרוזיליה קצוצה
חצי חבילת כוסברה קצוצה (לא חובה!)

את הלימון השמן זית והשום אני טוחנת ביחד או כותשת.
לשפוך מעל הדג, להוסיף מעל את המלח פלפל שחור ופטרוזיליה קצוצה
(לחסוך את העבודה של החיתוך פטרוזיליה כשאני מסיימת לטחון במגמיקס את הלימון שום והשמן זית אני מוסיפה את הפטרוזיליה / כוסברה לקיצוץ קל..)
אני אוהבת להוסיף מתחת לדג פטרוזיליה / כוסברה (לא קצוץ זה נותן המון טעם)
פרוסות לימון מעל

טעים!!!!!!!!!!!!!!!
מנסיון שלי עם סלמונים, המוצרים האלה הולכים טוב, ויוצא טעים!
אני מוסיפה לפטרוזיליה ולכוסברה גם שמיר - אם את אוהבת את הטעם, זה מוסיף הרבה.
 

saralulu

משתמש מקצוען
אם את עדיין מתלבטת, מכל המתכונים שהובאו פה, הייתי ממליצה לך ללכת על זה:

מנסיון שלי עם סלמונים, המוצרים האלה הולכים טוב, ויוצא טעים!
אני מוסיפה לפטרוזיליה ולכוסברה גם שמיר - אם את אוהבת את הטעם, זה מוסיף הרבה.
תודה על ההצעה!
עד היום הכנתי דג מאד טעים וחגיגי (אולי בהזדמנות אעלה את המתכון) הוא מכיל יין יבש פירורי לחם מיץ תפוזים פלפל שחור ומלח ועוד כמה דברים, זה יוצא ממש טעים! רק מה שהחבר'ה רוצים גיוון, אז אני חייבת משו מושלם, ולא אכפת לי להשקיע!
 

סמולטוק

משתמש מקצוען
תודה על ההצעה!
עד היום הכנתי דג מאד טעים וחגיגי (אולי בהזדמנות אעלה את המתכון) הוא מכיל יין יבש פירורי לחם מיץ תפוזים פלפל שחור ומלח ועוד כמה דברים, זה יוצא ממש טעים! רק מה שהחבר'ה רוצים גיוון, אז אני חייבת משו מושלם, ולא אכפת לי להשקיע!
יש לך מתכון מדויק?
תודה
 

כהנית

משתמש מקצוען
המתכון המנצח שלנו!

המקורי באדיבות foodisgood:


אני תמיד מוסיפה דבש ושמן זית.
מחליפה את הפלפל הלבן (שאין לי) בפפריקה חריפה.
וזורה שקדים כי זה ט ע י ם ! !
 

זבנג

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
בדיוק עכשיו הכנתי את המתכון המנצח שלנו (רק כשיש לנו זמן להשקיע)
חבל, הייתי מצלמת את ההכנה...
מערבבים חרדל ודבש (בערך 1:1)
מוסיפים קצת פלפל שחור
מניחים חתיכת סלמון על מלבן של בצק עלים
מורחים את הרוטב מעל הדג ובצדדים
חותכים קוים אלכסונים בבצק משני הצדדים (בערך 4 חריצים מכל צד) אבל לא עד הדג
לוקחים את הרצועה הראשונה מימים מניחים על הדג ומעל את הרצועה הראשונה משמאל, וכן הלאה (כמו קליעה) עד הסוף
בסוף עשיתי צורה של זנב (לא שרואים פה משהו..., לפני הבישול זה היה יותר יפה ;) )
הברשתי ביצה ושמתי בתנור
מקווה שהבנתן, ואם לא אני אסביר יותר מפורט
אני חושבת שגם אין בעיה לשים אותו בשבת בבוקר על הפלטה, כי אין לו נוזלים (הרוטב נספג בדג)

בקיצור, זה מעדןןןןן, מחכה כבר לחג...
 

קבצים מצורפים

  • IMG_0630.JPG
    IMG_0630.JPG
    1.4 MB · צפיות: 135

estyr

משתמש מקצוען
@saralulu
תגלי לנו מה עשית בסוף?
אני גם עושה סלמון רק בזמנים מיוחדים, וממש סקרנית מה עשית בסוף, ואיך יצא?
 

estyr

משתמש מקצוען
לפילה סלמון גדול מנסיון יוצא מאד מאד טעים!!!!

כוס לימון
כוס שמן זית
ראש שום
מלח גס
פלפל שחור גרוס
חבילת פטרוזיליה קצוצה
חצי חבילת כוסברה קצוצה (לא חובה!)

את הלימון השמן זית והשום אני טוחנת ביחד או כותשת.
לשפוך מעל הדג, להוסיף מעל את המלח פלפל שחור ופטרוזיליה קצוצה
(לחסוך את העבודה של החיתוך פטרוזיליה כשאני מסיימת לטחון במגמיקס את הלימון שום והשמן זית אני מוסיפה את הפטרוזיליה / כוסברה לקיצוץ קל..)
אני אוהבת להוסיף מתחת לדג פטרוזיליה / כוסברה (לא קצוץ זה נותן המון טעם)
פרוסות לימון מעל

טעים!!!!!!!!!!!!!!!
אני רוצה לעשות את זה לפרוסות,
כמה אני צריכה להקטין את היחס בשביל 5 פרוסות?
 

אילה מינה

משתמש מקצוען
וזה המתכון המושלם שלנו
הכנתי אותו שנתיים ברצף ועדיין לא נמאס לנו:
4 מנות סלמון
1 בצל
1 גמבה
כף מיץ לימון
4 שיני שום פרוסות
כף קטשופ
100 גר' רסק עגבניות
מלח
מטגנים בצל חתוך לרצועות עד להזהבה
מוסיפים שיני שום פרוסות ומזהיבים עוד קצת
מוסיפים פלפל חתוך לרצועות
וכל שאר החומרים חוץ מהדג
מוסיפים שתי כוסות מים
מבשלים כ20 דק' את הרוטב
מוסיפים את הדג(חתוך יחסית קטן ז"א רצועות צרות ואם הן ארוכות לחתוך לשניים)
מבשלים 20 דק' וזהו!
יוצא מדהים, מצוין בחימום על הפלטה, הולך טוב עם החלה, טעים עסיסי ועדין
חומרים טבעיים בלבד;)(לא אוהבת צ'ילי וטריאקי וכו' תעשייתי מדי לטעמי)
 

Tehila B

משתמש פעיל
מורחים מיונז ומטבלים - אבקת מרק מלח פלפל שחור ושומשום לקישוט
חותכים 2/3 בצלים לרצועות ושוב מטבלים אבקת מרק מלח פלפל שחור ושומשום
בסוף שופכים בנדיבות צ'ילי מתוק!!
יוצא מעדן!!!!!!!!!!!!!
הכנתי לשבת ויצא באמת טעים מאד!!!
ממליצה על המתכון הזה!
תודה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה