דרוש מתכון לסלמון חגיגי טעים ועסיסי, לחג הסוכות :)

saralulu

משתמש מקצוען
אני מכינה סלמון בדר"כ בהזדמנויות מיוחדות, כך שלא יוצא לי לנסות מתכונים חדשים, לכן אשמח מאד לקבל את המתכון שלכן לסלמון שאתן מכינות וזה להיט!!!
תודה!
מצפה מאד!
 

חברים טובים

משתמש פעיל
מתאים ל 4-5 מנות
קודם תשרו את הסלמון במלח גס ומיץ לימון כרבע שעה - עשרים דק'
כדי להוציא את הטעם לוואי
למרינדה:
4 כפות שמן
5 שיני שום כתוש (אפשר להוסיף)
3 כפות רוטב סויה
3 כפות רוטב צ'ילי
2 כפות סילאן
כפית פפריקה
כפית גריל דג
קורט פלפל וקורט מלח
לערבב ולהשרות את הנתחים במירינדה כ- 12 שעות
ניתן לפזר מלמעלה:
שקדים מולבנים/גרוסים או אגוזים טחונים
אחרי ההשריה מכניסים לתנור על 180 ל20 דק' מקסימום 25
בתיאבון
 

saralulu

משתמש מקצוען
מתאים ל 4-5 מנות
קודם תשרו את הסלמון במלח גס ומיץ לימון כרבע שעה - עשרים דק'
כדי להוציא את הטעם לוואי
למרינדה:
4 כפות שמן
5 שיני שום כתוש (אפשר להוסיף)
3 כפות רוטב סויה
3 כפות רוטב צ'ילי
2 כפות סילאן
כפית פפריקה
כפית גריל דג
קורט פלפל וקורט מלח
לערבב ולהשרות את הנתחים במירינדה כ- 12 שעות
ניתן לפזר מלמעלה:
שקדים מולבנים/גרוסים או אגוזים טחונים
אחרי ההשריה מכניסים לתנור על 180 ל20 דק' מקסימום 25
בתיאבון
נשמע ממש טוב! איך זה בחימום על הפלטה?
יש לי פילה שזה אומר דג גדול לא חתוך, כמה רוטב צריך? להכפיל את הכמות?
 
נערך לאחרונה ב:

tamar1706

משתמש צעיר
מורחים מיונז ומטבלים - אבקת מרק מלח פלפל שחור ושומשום לקישוט
חותכים 2/3 בצלים לרצועות ושוב מטבלים אבקת מרק מלח פלפל שחור ושומשום
בסוף שופכים בנדיבות צ'ילי מתוק!!
יוצא מעדן!!!!!!!!!!!!!
 

בשעות הקטנות

משתמש מקצוען
המשתמש נחסם
משו שכולם אהבו אצלנו, לא מתוק.

מתאים לסעודה משפחתית / אירוח.

פילה סלמון מוגש בכלי מרכזי- (עם כף הגשה וסכין, כל סועד בוחר את כמות המנה שהוא מעונין בה) על מצע של סלט חסה.

אופן ההכנה:

מראש- בחרי את גודל הדג הרצוי לך על פי כמות הסועדים. (שלם, חצי, שליש...)
חתכי את הדרוש לך, וכל השאר הכניסי חזרה להקפאה.
ו----
קדימה:
1. משרים את הסלמון במיץ לימון כרבע שעה,
2. שוטפים,
3. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה,
4. זורים עליו באופן אחיד: מלח, פ. אדומה, תבלין דג, פלפל שחור ושום כתוש.
5. מוסיפים כרבע כוס מים לתבנית.
6. אפשר לרסס מעט שמן.
7. מכניסים לתנור בחום של 150 מעלות ל- עשרים דקות.
8. בודקים עם סכין בעדינות במרכז הדג לראות שנאפה די צרכו.
9. מוכן!

הגשה:
מגש אובלי גדול, מפזרים סלט חסה (רצועות חסה בלימון, מלח ומעט פלפל) מניחים את הדג, מקשטים בפלחי (ככה קוראים לזה?) עגבניה וחצאי לימון שטוף בקליפתו.


אופציה ב: (טעים יותר בהגשה מיידית. יוצא מושלם!!!)

להגיש כמנות אישיות,
לצרוב על מחבת פסים:
להניח על הצד של העור, (על מחבת חמה עם מעט שמן) כ- 2 דקות בלבד.
להפוך.
להסיר את העור בקלות עם סכין ומזלג.
לצרוב מהצד השני לעוד 4 דקות (עדיף מכוסה)
וזהו מושלם!!!
 

חמניה

משתמש מקצוען
1. סלומון קלאסי:
לפזר על הפילה קצת:
מלח
רוטב צ'ילי מתוק
רוטב סויה
גריל דג
אבקת קארי
צ'ילי גרוס
אבקת שום
פפריקה מרוקאית/ מתוקה+ חריפה
לפי הטעם...
לאפות בתנור כחצי שעה

2. סלומון מתוק:
לחתוך לפרוסות ולסדר בתבנית אנגלישקייק
לפזר קצת מלח
לשפוך קצפת צימחית
ולהוסיף מלמעלה שקדים טחונים
לצפות עם נייר אלומיניום ולאפות כחצי שעה
 

elisheva.rt

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
אני מכינה סלמון בדר"כ בהזדמנויות מיוחדות, כך שלא יוצא לי לנסות מתכונים חדשים, לכן אשמח מאד לקבל את המתכון שלכן לסלמון שאתן מכינות וזה להיט!!!
תודה!
מצפה מאד!
כמעט כל מתכון שתעשי על סלמון, יהיה טעים.
את רוצה עסיסי? - לשמור על הזמן שזה נמצא בתנור, כל הזמן לעקוב שלא יתייבש!! (20 דקות זה המינימום, כל תנור זה משתנה, ולכן כדאי מאד לעקוב)
אם זה מתייבש אבד כל הטעם.
בהצלחה ובתאבון.
 

יודיתרי

משתמש פעיל
לערבב:
מיונז
רסק עגבניות
שום כתוש
קצת מלח
לכסות עם כף את הדגים מכל הכיוונים
ולמעלה לשים צנוברים!
(או שקדים פרוסים)
יוצא טעיםםם...
ואגב, בתנור שלי אני אופה רבע שעה בערך ולא יותר.
 

saralulu

משתמש מקצוען
תודה על המתכונים המקסימים! יש גם תמונות? זה יכול להיות נחמד יותר.
אני מידי פעם מציצה לאתר, גם אם לא שלחתי תודה, אני קוראת ונהנית!
 

goldyl

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
המתכון שלי בכל הזדמנות חגיגית!
מתוך טעימות 86 תמי פיליפ

פילה סלמון במייפל, צ'ילי ובצל מטוגן

6 פרוסות פילה סלמון טרי
לרוטב:
5 כפות שמן
2 בצלים גדולים חתוכים לרבעי טבעות
4 שיני שום קצוצות
1/4 כוס סירופ מייפל
2 כפות צילי מתוק
2 כפות רוטב סויה
מעט צ'ילי גרוס -לבחירה
מלח ופלפל שחור גרוס
2 כפות עירית קצוצה

מכינים את הרוטב:
מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל ושום על אש נמוכה 10 דקות עד שהבצל רך וזהוב.
מוסיפים למחבת מייפל, רוטב צ'ילי, סויה וצ'ילי גרוס, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.
מסדרים את פרוסות הדג בתבנית, יוצקים מעל את הרוטב, זורים בנדיבות מלח ופלפל גרוס, מכסים ואופים ב220 מעלות כ-10 דקות.
מסירים את הכיסוי ואופים עוד כ-5 דקות.
זורים עירית ומגישים

לחימום על הפלטה:
אופים 10 דקות בלבד ללא כיסוי.

הערות שלי :
* אני מכינה מסלמון קפוא ויוצא מצוין
* לא יודעת איך הבצל אמור להזהיב תוך עשר דקות על אש נמוכה... אצלי זה לוקח הרבה יותר זמן
* לדעתי הנדיבות חלה על המלח בלבד ולא על הפלפל הגרוס
* אני מכינה הרבה מהרוטב ומקפיאה לפעמים אחרות, יוצא מצוין!
 
נערך לאחרונה ע"י מנהל:

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  53  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה