דרוש מתכון דרוש מתכון לכל דבר שמכינים מכרישה (לוף)

סתם אחת

משתמש מקצוען
הצילו את הכרישה!
פעם ראשונה שאני קונה את הירוק הארוך הזה, שתי חבילות. ואיכשהו כנראה לא הפנמתי שבשביל להכין חילבה לא מספיק רק כרישה.
מה אפשר להכין מזה עכשיו? (חוץ מחילבה :))
אשמח לכל רעיון ומתכון, עדיפות למתכונים פרווה.
תודה רבה ושבת שלום.
 
נערך לאחרונה ב:

rity

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
קציצות, מעדן!
 

rity

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
2 גבעולי לוף
1 בצל קצוץ
1 ביצה
חצי כוס פרורי לחם
מלח פלפל.

לקצוץ את הלוף והבצל לקוביות, לערבב הכל יחד ולטגן
אפשר גם כפשטידה בתנור יוצא מעולה!
בהצלחה:)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
ראשית יש להפריד את כל הקלחים ולהשרות במים עם סבון ואז לשטוף ולבדוק שאין עליהם חרקים.
כרישה היא ירק מדהים- אחד הפייבוריטים שלי במטבח שלאיפה שלא תוסיפי אותו הוא ישדרג.
1. בפשטידה
2. כמצע לעוף/קציצות בתבשיל.
3. לביבות פראסה-כרישה
4. כל לביבות ירק תשמחנה בתוספת שלה.
הנה כמה מתכונים מע-ו-ל-י-ם שאני מכינה כבר שנים:
 

sim

משתמש פעיל
בדיוק שבוע שעבר הכנתי קציצות
מהאתר של ניקי
נחטפו
הבישול לפני משדרג אותן
מומלץ בחום!
 

Faigyz31

משתמש חדש
סלט מעולה!!!
אני מלונדון ופה זה אחד ה...סלטים!!!
לחתוך את הלוף לחצי לאורך. לשטוף ולבדוק.
לפרוס לפרוסות דקות- כחצי ס"מ ופחות...
להוסיך חצאי עגבניות שרי, מיונז וקשיו קלוי מלוח לפני ההגשה.
מעדן!!!!!!!!
בהצלחה!
 

חני קו

משתמש פעיל
סלט: חצאי עגבניות שרי, קופ' תירס, פרוסות לוף, ומיונז.
רק עכשיו רואה את קודמתי, נכון, בהגשה שמים קשיו.
 

סתם אחת

משתמש מקצוען
תודה רבה לכל המגיבות היקרות!!

בסופו של דבר הכנו שני דברים:
1. ההצעה של @sari dehan - לא היו לי פירורי לחם אז הכנתי בלי, יצא אומלט מעולה.
2. מרק כרישה ותפו"א - מתכון שמצאתי בספר של אביגיל מייזליק, יצא מולצח מאד.

המתכון, למי שמעוניינת (אני הורדתי בכמויות של הכרישה והתפו"א) :
4 גבעולי כרישה (כרתי, פרסה) חתוכים לאורכם, שטופים וקצוצים גס
5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לפרוסות
7-6 כוסות מים
מלח ופלפל
אבקת מרק עוף פרווה לפי הטעם
שמנת לבישול

שמים את הכרישה, תפוחי האדמה והמים בסיר. מביאים לרתיחה ומתבלים במלח, פלפל ואבקת מרק. מבשלים כעשרים דקות או עד שהירקות רכים. טוחנים את המרק בבלנדר לנוזל אחיד, מחזירים לסיר,טועמים ומתקנים תיבול. אם המרק סמיך מידי מוסיפים לו עוד מים. מוסיפים את השמנת המתוקה, מביאים לרתיחה ומגישים.
טעים עם קרוטונים.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
. מרק כרישה ותפו"א - מתכון שמצאתי בספר של אביגיל מייזליק, יצא מולצח מאד.

המתכון, למי שמעוניינת (אני הורדתי בכמויות של הכרישה והתפו"א) :
4 גבעולי כרישה (כרתי, פרסה) חתוכים לאורכם, שטופים וקצוצים גס
5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לפרוסות
7-6 כוסות מים
מלח ופלפל
אבקת מרק עוף פרווה לפי הטעם
שמנת לבישול

שמים את הכרישה, תפוחי האדמה והמים בסיר. מביאים לרתיחה ומתבלים במלח, פלפל ואבקת מרק. מבשלים כעשרים דקות או עד שהירקות רכים. טוחנים את המרק בבלנדר לנוזל אחיד, מחזירים לסיר,טועמים ומתקנים תיבול. אם המרק סמיך מידי מוסיפים לו עוד מים. מוסיפים את השמנת המתוקה, מביאים לרתיחה ומגישים.
טעים עם קרוטונים.
הידוע גם בשמו הצרפתי: וישיסואז :)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  104  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה