כללי דרוש מעמד מומחה לצוות פיתוח תוכנת עימוד חדשה

Rרחמים

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
D I G I T A L
עימוד ספרים
אני מצטרף. אין כמו הקודים בתג. אין!!
כך יש שליטה מלאה בכל מצב על כל סגנון. שלא כמו באינדזיין שאתה צריך לעמוד על הפיסקה כדי לראות באיזה סגנון היא.
דיברתי ארוכות עם שני מעמדים מקצועיים על הנושא של הקודים או סגנונות, שני המעמדים התחילו בזה שלא שייך בלי קודים וזו הדרך הנכונה והאמיתית.
בקשתי מהם לפרט את המעלות שיש בקודים ואת החסרונות שיש בסגנונות כמו שהם באינדיזיין או בוורד.
ואחרי דיון בהמון סוגי עימוד וסוגי ספרים וסוגי עיצובים, התברר שאפשר בהחלט ליצור סגנונות חדשים שיהיה בהם רק מעלות שיש בסגנונות הישנים בלי החסרונות, וכן שיהיו בהם את כל המעלות שיש בקודים ללא החסרונות שיש בקודים.

ש וינברג

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
אני כמעמד בתג כבר למעלה מ-9 שנים! רואה בחום את רצונותיו ויכולותיו של רחמים,
זה אדיר, נפלא, ואני מחכה מאוד לראות איזה סקיצה קטנה של מחוה של התוכנה.
וליבי אומר לי שפרנסה משמים, ואם לא ר' רחמים יעשה זאת, אולי זה יקרה בצורה פחות טובה ויפה ממה שאנחנו חושבים, שבעוד דור או 2 המחשבים לא יתמכו בתג... או כל בחור נמרץ אחר שיזיק ולא יועיל, או כל עניין שיסגור את הענף כפי שיסובב המסובב השי"ת.
מי שמכיר את התוכנות של רחמים, הוא אכן אש מעשי בלי גבול ונמרץ.

רק כמה שיפורים שיועילו לר' רחמים:
א. יש קובץ פי.די.אף המכיל רשימה של רוב ככל הסקריפטים הקיימים בשוק, ניתן להוריד את זה כאן באתר, איני יודע היכן, אבל יש שם כמה "מאות" סקריפטים. אז דבר ראשון חייבים שהסקריפטים הללו יהיו מובנים בתוכנה, ושיהיה בה אפשרות לכל הטכניקות הללו.
ב. עדיף יותר לעשות בתוכנה שני אפשרויות לעימוד, הראשון בקודים, והשני בסגנונות. והבוחר יבחר, והחדל יחדל. בצורה זו, גם מבלי כל קשר לאם יועיל השינוי או לאו, יהיה יותר קל למעמדים לעבור לתוכנה הזאת. הם יתחילו בקודים, ובאם יראו הקלה מסויימת בסגנונות, אט אט יעברו לזה. ואם להיפך (וכך דעתי נוטה שתלוי באיזה ספרים מדובר, כי יש ספרים שסגנונות מצויין להם, ויש שלא) אז ישכחו מסגנונות.
ג. שתהיה אפשרות להוריד ולהוסיף שורות בכל דף מוגמר גם בצורה של כפיית הורדת שורה או הוספת שורה. וכן אפשרות לנעילת העימוד, ובכך למנוע שבירה או שינוי של עמודים מוגמרים או שכבר יוצאו להעתק שמש ואנחנו רק מתקנים נקודתית.

ש וינברג

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
ממתינים כנ"ל.
אולי תעלו עדכונים, או אשכול חדש של עדכונים, נראה לי שיהיו לזה הרבה צופים.
פעם בשבוע תכתבו על חידוש מסויים.
או שכוונתכם להאיר ברק אור עצום ביום בהיר?1 איני יודע.

BRAYNDY

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
האם רואים כבר אור בקצה המנהרה?

Rרחמים

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
D I G I T A L
עימוד ספרים
כן, בעזרת ה'!
הנה דוגמא קטנה [מסביבת הפיתוח עדיין אין "תוכנה" שאפשר להראות], אנחנו עובדים על תמיכה בהוראות קרנינג הקיימות בגופנים [וכן שאר תכונות אופן-טייפ] כדי שהטעמים והניקוד יעמדו כמו שצריך, ועשינו גם אפשרות של בדיקת תקינות, כך שאם איזה ניקוד או טעם או אות נוגעים באחרים יהיה אפשר לזהות את זה בקלות, כמו כן אם אות למד נוגעת באות שבשורה מעליה מיד יראו את זה באדום וכן כל כיוצא בזה.

בתמונה הראשונה הכל עומד במקום, בתמונה השניה רואים שהגופן לא נבנה בצורה נכונה וצריך לתקן את הקרנינג או להשתמש בגופן אחר התומך בניקוד וטעמים ביחד.
גופן תקין.png

גופן לא תקין.png

צח מלול

עימוד מקצועי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
יש צפי להשקה ראשונית?

ש וינברג

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
ממתינים, וכמובן הלוואי שנזכה להיות הקונים הראשונים. נקי נדר.

shraga0

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
ממתינים, וכמובן הלוואי שנזכה להיות הקונים הראשונים. נקי נדר.

הלוואי שיהיה לך את הסכום שתידרש לשלם עם זה... מאמין שזה יעלה מאוד יקר... (ובצדק)

יידישע קאפ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
עימוד ספרים

הוא תוכנה מאוד עוצמתי [תג לקח ממנו השראה...].
למה עברת ממנו?
הבנתי שביתד נאמן והוצאות ענקיות עדייו משתמשים בו עד היום הזה...

הקיפוד המיקרוביוטי

משתמש מקצוען
D I G I T A L
עימוד ספרים
אומרים שהוא מאד לא ידידותי למשתמש
אך מצד שני מאד מאפשר גמישות למי שמומחה בו

שמעתי שיש להם גרסה חדשה

RCpro

משתמש מקצוען
עימוד ספרים
עברתי ממנו כי מעולם לא התחברתי אליו.
הבנתי שביתד נאמן והוצאות ענקיות עדייו משתמשים בו עד היום הזה...
זה בגלל שהם נכים.
אם הם היו עוברים לאינדי הם היו מרוויחים הרבה יותר.
יתד השבוע, כבר 8 שנים על אינדי.
עיתון הארץ, ישראל היום על אינדי.
אחרים אני מניח שגם אינדי, אם כי אני לא יודע.

המודיע עדיין תקוע על 3B2.

אין שום סיבה להישאר שם, לפחות לא על הגירסה שלהם (תחילת הניינטיז).
תחשוב מה זו תוכנת עימוד שלא תומכת ביבוא קבצים מלבד JPG, TIFF ו-EPS. תחשוב כמה צריך לעבוד בשביל לעשות קליפינג בפוטושופ במקום לעשות שילוב מולטיפליי באינדי... תחשוב מה זה לעשות גלישה סביב צורה, כשאתה צריך לצייר את הצורה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה