דרושה עזרה להפקת סרט דוקומנטרי

יותם נוי לוי

משתמש רשום
D I G I T A L
שלום,
אנחנו נכנסים לתעשיית הסרטים הדוקומנטריים ואנחנו צריכים קצת הכוונה בעניין ציוד.
אנו מעוניינים לדעת איזו מצלמה ניתן לרכוש בתקציב של עד 4,000 ש"ח
איזה ציוד סאונד הזול ביותר יוכל להפיק לנו תוצאות סאונד שלא יביישו סרט מקצועי והאם ציוד תאורה הוא הכרחי וכיצד בכלל ניתן לדעת איזה סוג של ציוד תאורה צריך.

תודה רבה לכל המגיבים והעוזרים!

לדLed

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
השאלה אם 'נכנסים לתעשייה' זה אומר שיש לכם תכניות להפיק סרטים מעכשיו ולתמיד, או שיש לכם צורך רק בהפקה נוכחית של סרט.
כי אם האפשרות השניה נכונה, אז אני ממליצה לשכור ציוד. ככה אתם יכולים לקבל ציוד איכותי יותר ומסתבר שבהרבה פחות מחיר. וגם תקבלו הכונה מקצועית מהמשכיר שלכם.

מנסיון בהפקת דוקו, תאורה עזרה לנו הרבה מאד- אבל לקח זמן עד שקלטנו איך להסתדר איתה בצורה שלא תסרבל את הזרימה הטבעית של ההתרחשויות. למדנו גם לוותר עליה למען הצלחת צילומים מהירים או אינטימיים מדי שדרשו מינימום נוכחות.

ציוד סאונד זול? מסתבר שמדובר במיקרופון בום. יש הרבה דגמים ויש מחירים נמוכים יחסית, אבל לא בטוחה לגבי האיכות של הזולים.
אני הייתי ממליצה לשים מיקרופון נק, זה הרבה פחות נוכח בסצנות, אצלנו המשתתפים בסרט שכחו מהנק והיו טבעיים לגמרי, עד שכמעט גם אנחנו שכחנו להוריד אותו מהם בסיום הצילומים. נק גם עזר לנו כשהיינו צריכים לעמוד מרחוק ולצלם סצנה מבלי להתקרב, הסאונד היה ברור תמיד ואם היינו משתמשים בבום לא היינו יכולים לשמור על המרחק מבלי שיראו את הבום ו/או שהסאונד לא יקלט.
אבל שוב, מיקרופון בום זול יותר.

אם אין לכם בכלל ידע ונסיון בתחום, או שתפנו למומחה שיסביר לכם על הציוד, או שתשכרו מומחה שיעשה לכם את העבודה. זה בעיה לקפוץ למים בלי לדעת על זה שום דבר. לפחות קחו מצופים ^_^
בהצלחה בהכל!

יותם נוי לוי

משתמש רשום
D I G I T A L
קודם כל תודה רבה על התגובה ועל הנכונות לעזור,

1. האפשרות הראשונה היא הנכונה. ועשינו חישוב שלטווח ארוך לא יהיה שווה להשכיר ציוד בלשון המעטה
2. מה העלות של מיקרופון נק איכותי
3. האם אתם מכירים מומחה שנוכל להתייעץ אתו?

לדLed

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
קודם כל תודה רבה על התגובה ועל הנכונות לעזור,

1. האפשרות הראשונה היא הנכונה. ועשינו חישוב שלטווח ארוך לא יהיה שווה להשכיר ציוד בלשון המעטה
2. מה העלות של מיקרופון נק איכותי
3. האם אתם מכירים מומחה שנוכל להתייעץ אתו?
אז ככה
אני ממש לא מומחית, אז ידיעותי בתחום אינן מרחיקות לכת.
1. אם כן- אז אכן טוב לקנות. מצד שני, אם אתם נכנסים לתחום להרבה זמן, אם אתם לא מתכננים ללמוד את הנושא, לפחות כדאי לעשות חקר עמוק (באינטרנט למשל) מה התפקיד של כל חלק בציוד ואיך משתמשים בו בצורה הטובה ביותר. יש בלוג שאני אוהבת לקרוא שנקרא סינמה ספוט, יש שם מאמרים מעולים. הנה קישור http://www.icinemaspot.com/index.php?p=tuts&lang=he
2. אפשר לברר בזאפ. (סורי שאני לא מחדשת הרבה.) ראיתי שהמחירים יכולים לנוע בין 800 ל4000 שח. אם אתם הולכים בטווח הרחוק- לא כדאי לקנות מוצר זול, זה יקר לקנות בזול. לכו על משהו טוב וסביר.
3. לא מכירה מומחה, אבל פרוג מוצפת במומחים... בטח מישהו יתנדב לכתוב כאן.

שוב בהצלחה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה