פונים אליהם שוב לבקש חישוב מחדש, והם עושים חישוב חדש ומשלימים.ב. אם הגשתי דמי לידה לפי 3 חודשים, ואשרו לי, ואני רואה שכדאי להגיג לפי 6 חודשים
מה עושים
יש טופס מיוחד עבור הפרשים. טופס 363. אפשר גם להגיש בצורה מקוונת. אין צורך בתלוש אלא רק בטופס הזה.אני לא חושבת שיש טופס בקשה מיוחד עבור הפרשים אלא רק פנייה ותלוש.
נקח דוגמא פשוטה: עובדת מקבלת כל חודש שכר של 10Kאפשר הסבר על הסיפור של ההפרשים?
למה שיתנו לאישה עוד כסף כי היא קבלה בונוס חד פעמי בשנה שהיא ילדה?
לא בדיוק הבנתי..נקח דוגמא פשוטה: עובדת מקבלת כל חודש שכר של 10K
פעם בשנה היא מקבלת בחודש מרץ בונוס של 12K עבור השנה שחלפה
כלומר, הבונוס מתיחס ל12 חודשים. לכאורה כל חודש היא מקבלת בונוס של 1K.
העובדת ילדה בחודש ספטמבר. חשבו לה את השכר לפי 10K לחודש.
מגיע חודש מרץ והיא מקבלת את הבונוס שמתיחס לחודשים אפריל של שנה שעברה עד מרץ של השנה
כלומר בעצם צריך לחשב לה את החודשים שקדמו ללידה כאילו היא קבלה בהם 11K.
ולכן אחרי שהיא מקבלת את הבונוס, היא יכולה להגיש תביעה להפרשים.
מקווה שהובנתי.
תודה על ההסבר.ראשית, חשוב להבין שעל הבונוס הזה העובדת משלמת ביטוח לאומי
כך שזה נחשב חלק מהשכר שלה ומגיע לה לקבל עליו דמי לידה.
לגבי ההשוואה בין שתי עובדות שאחת ילדה ואחת לא - ההשוואה לא קשורה כי מה לעשות שזו שילדה מקבלת דמי לידה והשנייה לא.
כדי להבין את הענין של הפרשים צריך לעשות השוואה בין שתי עובדות:
עובדת אחת - מקבלת כל חודש משכורת של 11K
עובדת שנייה - מקבלת כל חודש משכורת של 10K ופעם בשנה מקבלת בונוס של 12K
האם ברור ששתיהן מקבלות את אותו שכר שנתי? ברור ששתיהן משלמות על כל השכר הזה ביטוח לאומי?
אז למה שהעובדת השנייה לא תקבל דמי לידה שיהיו מחושבים כולל הבונוס?
1. כן, אפשר להגיש הפרשים על הבראה.תודה על ההסבר.
זה בעצם יוצא שבסופו של דבר העובדת יוצאת עם יותר כסף מאשר שנה אחרת שבה היא לא ילדה?
1.אפשר להגיש הפרשים על הבראה?
2. בדצמבר קיבלתי העלאה במשכורת. בפברואר ילדתי. את החישוה לדמי לידה לקחו לי את נובמבר, דצמבר וינואר.
ז"א נובמבר היה עם השכר הישן ודצמבר ינואר עם השכר החדש. גם על זה מגיע לי הפרשים?
לא.תודה על ההסבר.
זה בעצם יוצא שבסופו של דבר העובדת יוצאת עם יותר כסף מאשר שנה אחרת שבה היא לא ילדה?
נכון!זה בעצם יוצא שבסופו של דבר העובדת יוצאת עם יותר כסף מאשר שנה אחרת שבה היא לא ילדה?
לא נכוןבסיכום של חשבון זה לא יוצא יותר כסף משנה אחרת, כי בשנה שילדה קיבלה רק 8 משכורות מהמעסיק ו4 מביטו"ל (דמי לידה) ובשנה ללא לידה, קיבלה 12 משכורות מהמעסיק.
תודה רבה על הסבלנות וההסברים...נכון!
לא נכון
דוגמא:
עובדת מקבלת כל חודש 10K + בונוס שנתי של 12K = סה"כ העובדת מקבלת 132K בשנה
בשנה שבה העובדת ילדה - המעסיק שילם לה 8 חודשים + בונוס = 92K
וביטוח לאומי שילמו לה 4 חודשים = 40K
סה"כ יחד = 132K כמו השכר השנתי שהיתה מקבלת גם אם לא ילדה
לאחמ"כ היא מגישה תביעה להפרשים וביטוח לאומי ישלמו לה את החלק היחסי של הבונוס שמתיחס לחודשים שקדמו ללידה - כלומר ישלמו עוד 4K (1K לכל חודש)
סה"כ העובדת תקבל בשנה זו 136K
יש מקומות עבודה שאת הבונוס השנתי יתנו רק באופן יחסי לחודשים שעבדה, ולא לחודשים בהם הייתה בחל"ד.נכון!
לא נכון
דוגמא:
עובדת מקבלת כל חודש 10K + בונוס שנתי של 12K = סה"כ העובדת מקבלת 132K בשנה
בשנה שבה העובדת ילדה - המעסיק שילם לה 8 חודשים + בונוס = 92K
וביטוח לאומי שילמו לה 4 חודשים = 40K
סה"כ יחד = 132K כמו השכר השנתי שהיתה מקבלת גם אם לא ילדה
לאחמ"כ היא מגישה תביעה להפרשים וביטוח לאומי ישלמו לה את החלק היחסי של הבונוס שמתיחס לחודשים שקדמו ללידה - כלומר ישלמו עוד 4K (1K לכל חודש)
סה"כ העובדת תקבל בשנה זו 136K
זה שיש מקומות עבודה שנותנים בונוס זה מטוב ליבו של המעסיק....יש מקומות עבודה שאת הבונוס השנתי יתנו רק באופן יחסי לחודשים שעבדה, ולא לחודשים בהם הייתה בחל"ד.
זה שיש מקומות עבודה שמשלמים את הבונוס במילואו גם לעובדת שהייתה בחל"ד במהלך השנה - זה מטוב ליבו של המעסיק.
לא רלוונטי. תביעה להפרשים זה רק כשמדובר בכסף שהתקבל אחרי חל"ד שמתיחס לחודשים שקדמו לחל"דאם היתה העלה בשכר אחרי שחזרה מחופשת לידה,
כדאי לנסות להגיש הפרשים לבט"ל?
מתי מגישים הפרשים על 2023?לא רלוונטי. תביעה להפרשים זה רק כשמדובר בכסף שהתקבל אחרי חל"ד שמתיחס לחודשים שקדמו לחל"ד
העלאה לא מתיחסת לחודשים שקדמו לחל"ד.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: