דלפק או שולחן רגיל במטבח ?תנור דו תאי כשר או 2 תנורים נפרדים ?

lllavital

משתמש צעיר
בס"ד

אני באמצע תכנון מטבח
מתלבטת על 2 דברים עיקריים , התכנית כבר ב"ה די מגובשת

1. האם לעשות 2 תנורים נפרדים שיוכלו לעבוד בו זמנית או תנור דו תאי אחד , כשר למהדרין שניתן להפעיל בו את 2 התאים יחד?
האם קיים דבר כזה ? חוצ מהבחינה ההלכתית , האם מבחינת החשמל זה משהו שעובד בתכלס ? או שזה עומס מוגזם שאין התנור יכול לעמוד בו ?
כיום יש לי תנור עומד דו תאי עם הכשר וזה תכלס אי אפשר להפעיל את 2 התאים יחד.
מבחינת חשמל- אין לי תלת פאזי.
אני אופה הרבה (במיוחד בסופ"ש )
עוד שאלה- האם כאשר ממקמים 2 תנורים נפרדים אחד מתחת לשני זה לגמרי כשר הלכתית ? הרי אם שניהם עובדים אז התחתון יכול להעלות אדים לעליון ...

2. י ש לי כ175 ס"מ עבור שולחן אוכל -כעין דלפק צמוד לקיר מתלבטת האם לעשות דלפק או שולחן בגובה רגיל?!
יש לי ילדים קטנים . ואני שומעת על זה דעות חלוקות לגבי הבטיחות, מצד שני זה יוסיף לי שטח עבודה שחסר לי היום - ופחות יהיה לי נוח בשולחן שאיננו בגובה שיש.

תודה

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
לגבי התנור - מנסיון של בנותי, עדיף בלי ספק 2 תנורים נפרדים שאפשר להפעיל בו זמנית. יש לאחת מבנותי תנור דו תאי שאפשר טכנית להפעיל בו זמנית - אבל הפעולה של 2 התאים חלשה יותר כשהם פועלים יחד, ומשך האפיה ארוך יותר, כך שיצא שכרה בהפסדה. (כמדומני שאין מבחר מספיק גדול של תנורים דו-תאיים היכולים לפעול בו זמנית.) אלו שיש להן 2 תנורים נפרדים מרוצות מאוד מזה.
לגבי השאלה ההלכתית של 2 תנורים נפרדים זה מעל זה - מוטב לשאול רב המבין בזה מאשר לשאול בפרוג...

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
לתנור דו תאי אין שום יתרון על 2 תנורים. לכן לכאורה אין סיבה לקחת דו תאי אלא אם יש בעיה של מקום או שרוצים תנור עומד.
לגבי דלפק או שולחן יש פה דיון בפורום, חפשי אותו.
בנוסף לדברים הכללים שרשומים שם. זה תלוי גם במבנה המטבח ומה יש מסביב. אז אולי אם תעלי תכנית יוכלו להאיר לך נקודות שמתאימות ספציפית אלייך.

מילה שלי

משתמש פעיל
האם לעשות 2 תנורים נפרדים שיוכלו לעבוד בו זמנית או תנור דו תאי אחד , כשר למהדרין שניתן להפעיל בו את 2 התאים יחד?
האם קיים דבר כזה ? חוצ מהבחינה ההלכתית , האם מבחינת החשמל זה משהו שעובד בתכלס ? או שזה עומס מוגזם שאין התנור יכול לעמוד בו ?
כיום יש לי תנור עומד דו תאי עם הכשר וזה תכלס אי אפשר להפעיל את 2 התאים יחד.
מבחינת חשמל- אין לי תלת פאזי.
מניסיון אין כמעט תנורים בנויים דו תאיים. המבחר מצומצם מאוד
עדיף שני תנורים נפרדים.

lllavital

משתמש צעיר
מה ההבדל מבחינת המקום שהדו תאי תופס לעומת התנור החד תאי?

lllavital

משתמש צעיר
nori -
דעתך על דלפק או שולחן , בית עם ילדים אבל יוסיף משמעותית משטחי עבודה .

חילזון

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
לגבי דלפק- בגובה של השיש נוח מאד מאד! גם עם ילדים קטנים. לעולם לא אחזור לשולחן בגובה נמוך.
לגבי תנור- יש תנור דו תאי כשר למהדרין שאפשר להדליק את שניהם אבל יש רק מעט דגמים. מבחינת אפיה זה אופה טוב. לא משפיע ששניהם עובדים ביחד הרי לכך זה נוצר.

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
nori -
דעתך על דלפק או שולחן , בית עם ילדים אבל יוסיף משמעותית משטחי עבודה .
חשבתי שהשמעתי את דעתי בנושא הזה מספיק בפורום... מרגישה קצת שחוזרת על עצמי.
אני לא רואה סתירה בין בית עם ילדים לדלפק. להפך.
הישיבה לילדים קטנים סביב דלפק היא יותר קבועה ולא ארעית. יושבים. אוכלים. גומרים.
ולא הלוך ושוב ומשחקים על הכסא.
המרחק בין המושב של כסא בר לדלפק הוא קטן יותר מאשר שולחן וכסא רגיל וזה נח לילדים.
ילד בן 3 (אולי גם קדם זה פשוט הנסיון שלי) עולה ויורד בקלות רבה. ואני גם לא רואה טרחה בלהושיב ילד על כסא ולעזור לו לרדת בתם הארוחה (מישהי מתלוננת שקשה לה להושיב פעוט בן שנתיים בכסא אוכל לפעוטות? אז מה ההבדל)

בעיני גם נפילה מכסא רגיל היא לא נעימה ולכן אמנע מילד לעמוד לטפס ולשחק באותה מידה על כסא נמוך או גבוה.
כנ"ל לגבי ילד שעדיין לא יושב יציב על כסא. כמו שלא אושיב אותו על כסא בר לא אושיב אותו על כסא רגיל. (אבל עם השגחה אושיב על שניהם אני מסוגלת להושיב את בן ה10 חודשים שלי ליד הבר להצמיד לשיש ולהתישב לידו. הוא ממש אוהב את זה.. בשולחן רגיל המשטח היה מגיע לו למצח במצב הזה הוא מרגיש ממש חלק מהחברה)

בקיצור כמו שאת רואה אין משמעות מבחינתי לכן בר או לא בר לבית עם ילדים.
הרבה תלוי בעיני במבנה. ואם זה פונצקיונאלי ומשפר לך את תכנון המטבח לא הייתי מהססת.

משהו אחד ששונה אצלך. אצלי הבר הוא על חצי אי והילדים יושבים עם פנים לכוון המטבח הם עם קשר עין איתי וכל האקשן מולם. אולי ישיבה מול קיר זה אחרת והם כן ירצו להסתובב וזה יתסכל אותם (כי הכסא לא זז במגע רגל אלא צריך לרדת ולהסתובב). לא יודעת. סתם נסיתי לחשוב על עוד כוונים.

lllavital

משתמש צעיר
תודה רבה על התשובות
לגבי התנור הדו תאי הכשר למהדרין, שיש אפשרות להדליק את שני התאים במקביל- איזה חברה מומלצת ?

תודה

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
תודה רבה על התשובות
לגבי התנור הדו תאי הכשר למהדרין, שיש אפשרות להדליק את שני התאים במקביל- איזה חברה מומלצת ?

תודה
לבתי יש תנור לופרה שבו אפשר להשתמש בשני התאים במקביל, אבל כאמור היא אמרה שזה מאריך (מאוד) את זמן האפיה.

במשרה מלאה

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
לא מומלץ כלל דו תאי
האיכות שלהם לא משהו, אין מבחר- מיועד רק למגזר חרדי, וכיום רק מיעוט משתמש בזה.
2 תנורים מאוד נח, אפשר להפעיל בו זמנית את שתיהם, גובה תנור 60.

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
אני קניתי 2 תנורים נפרדים.
ממש מרוצה.
לדעתי הפער הכספי מצדיק את ההשקעה.

shendi

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
חוזרת על מה שנכתב
לתנורי דו תאי מבחר מצומצם ולא מספיק איכותי
והתוצאה הרבה פחות משביעת רצון מתנורי חד איכותיים
אישית ממליצה על אלקטרולוקס, אופה מעולה, מתנקה בקלות.

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
חשבתי שהשמעתי את דעתי בנושא הזה מספיק בפורום... מרגישה קצת שחוזרת על עצמי.
אני לא רואה סתירה בין בית עם ילדים לדלפק. להפך.
הישיבה לילדים קטנים סביב דלפק היא יותר קבועה ולא ארעית. יושבים. אוכלים. גומרים.
ולא הלוך ושוב ומשחקים על הכסא.
המרחק בין המושב של כסא בר לדלפק הוא קטן יותר מאשר שולחן וכסא רגיל וזה נח לילדים.
ילד בן 3 (אולי גם קדם זה פשוט הנסיון שלי) עולה ויורד בקלות רבה. ואני גם לא רואה טרחה בלהושיב ילד על כסא ולעזור לו לרדת בתם הארוחה (מישהי מתלוננת שקשה לה להושיב פעוט בן שנתיים בכסא אוכל לפעוטות? אז מה ההבדל)

בעיני גם נפילה מכסא רגיל היא לא נעימה ולכן אמנע מילד לעמוד לטפס ולשחק באותה מידה על כסא נמוך או גבוה.
כנ"ל לגבי ילד שעדיין לא יושב יציב על כסא. כמו שלא אושיב אותו על כסא בר לא אושיב אותו על כסא רגיל. (אבל עם השגחה אושיב על שניהם אני מסוגלת להושיב את בן ה10 חודשים שלי ליד הבר להצמיד לשיש ולהתישב לידו. הוא ממש אוהב את זה.. בשולחן רגיל המשטח היה מגיע לו למצח במצב הזה הוא מרגיש ממש חלק מהחברה)

בקיצור כמו שאת רואה אין משמעות מבחינתי לכן בר או לא בר לבית עם ילדים.
הרבה תלוי בעיני במבנה. ואם זה פונצקיונאלי ומשפר לך את תכנון המטבח לא הייתי מהססת.

משהו אחד ששונה אצלך. אצלי הבר הוא על חצי אי והילדים יושבים עם פנים לכוון המטבח הם עם קשר עין איתי וכל האקשן מולם. אולי ישיבה מול קיר זה אחרת והם כן ירצו להסתובב וזה יתסכל אותם (כי הכסא לא זז במגע רגל אלא צריך לרדת ולהסתובב). לא יודעת. סתם נסיתי לחשוב על עוד כוונים.
כל מה שכתבת לגבי ילדים, נכון מאד.
לי מפריע לגבי מבוגרים, שבכיסא רגיל הרגליים מגיעות לרצפה,
ובכסא בר לא, ונראה לי ממש לא נח למבוגר לשבת כך.

estyr

משתמש מקצוען
מעניין לעניין באותו עניין,
ההתלבטות שלי היא לא בין דלפק לשולחן, אלא משהו קצת שונה.
אני עושה בעז"ה חצי אי בשביל להגדיל את משטחי העבודה.
ההתלבטות שלי (שמשנה כמובן את כל פריסת הארונות שבצד הזה), אם לעשות את החצי אי עד הסוף, הארונות מתחת יהיו רק בעומק 50 ס"מ, ובחלק של הכסאות- להרחיב את השיש בעוד 10 ס"מ או יותר. (משנה גם את העלות של השיש אם זה 70 ס"מ או יותר שאז החישוב כפול)
או לא להמשיך את החצי אי עד הסוף, אלא לתת 30- 40 ס"מ של הנמכה מסביב לשיש (בצורת ר') כמו בוצ'ר, ואז עומק הארונות יהיה רגיל, ובחלק של הבוצ'ר כמובן לא יהיו ארונות.
אם הבנתן- אשמח לשמוע את דעתכן,
בעיקר מעניין אותי לשמוע חוות דעת מכאלה שעשו את ההנמכה הזאת ומרוצות או לא מרוצות. (אה... והילדים לי קטנים, אני בתחילת הדרך בגדול....)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה