קהילות יעקב
משתמש פעיל
הנהג מספר את הצד שלומה הכוונה?
בעיני ראיתי פעם איך נהג ניפח סיפור קטן, דיבור מתנשא של שני נערים קטנים כלפיו, כשהוא בתגובה תקף אותם פיזית בצורה קשה ביותר, החברים שלו חשו לעזרתו והוא הציג פני מסכן, ממש הקוזק הנגזל
הנהג מספר את הצד שלומה הכוונה?
לדעתי זה אשכרה כניעה לטרור!ולמה לא להגיד לבחור שהתחיל את כל זה ---שירד!!!?
לא מצליח להבין את הסיפור, בהרבה מאוד קוים (בפרט באשדוד), הדרישה לשבת מאחורי הנהג עם מסיכה מתקבלת בהבנה מליאה, מה העניין לעשות מזה פרובוקציה? מרגיש יותר כמו אגו של הבחור שלא יכול לרדת מהסירוב ללבוש מסיכה.לדעתי זה אשכרה כניעה לטרור!
אסור שנהג ירגיש שאם הוא יעשה סצנות אז כולם יהפכו את העולם בשביל לרצות אותו...
מה העניין לעשות מזה פרובוקציה? מרגיש יותר כמו אגו של הבחור שלא יכול לרדת מהסירוב ללבוש מסיכה.
תן לי לנחש שזו הסיבה, ולא זה שלא היה לו מסיכה....הבחור שכעס עליו קם והוציא מפיו איזה חצי מילה, שאולי יש בה משום קללה, משהו בערבית אולי. הנהג התעצבן, והחל לכעוס 'קיללת אותי?, חצוף!
אבל בקצת קצת שכל אפשר למנוע כ"כ הרבה צרות, ברגע שמבקשים דרישה הגיונית של מסכה מאחורי הנהג אם אתה לא מעוניין לך לאחור למה צריך לזרוק ואפילו רבע מילה??תן לי לנחש שזו הסיבה, ולא זה שלא היה לו מסיכה....
הבחור שכעס עליו קם והוציא מפיו איזה חצי מילה
לא מובן למה בחור ישיבה צריך להתנהג בצורה כזו.תן לי לנחש שזו הסיבה, ולא זה שלא היה לו מסיכה....
אבל בקצת קצת שכל אפשר למנוע כ"כ הרבה צרות, ברגע שמבקשים דרישה הגיונית של מסכה מאחורי הנהג אם אתה לא מעוניין לך לאחור למה צריך לזרוק ואפילו רבע מילה??
וזה כמובן לא מצדיק כלל את תגובת הנהג!!
אלא צריך לפעמים קצת שכל...
ואמר כבר מי שאמר אל תהיה צודק תהיה חכם..
לרגע אחד לא הצדקתי את הבחור,לא מובן למה בחור ישיבה צריך להתנהג בצורה כזו.
ולמה זה מובן מאליו שנהגי אוטובוס צריכים להיות מתוגמלים בהשפלה בתגובה לבקשה לגיטימית של עטיית מסיכה.
פרטים חשובים שכדאי תמיד לקחת: שעה, מיקום, ומספר לוחית הרישוי (בחלק מהחברות זה שדה נדרש בטופס התלונה).בלת"ק
מכיר אישית שני מקרים ששלחו מכתב התראה מעו"ד מסוים לחברת תח"צ - על תביעה ופרסום של העניין.
קיבלו פיצוי כדי שישתקו.
כמו"כ מכיר עוד מקרה של עיר מעורבת שלקהילה לא היו מספיק קווים. מישהו הרים את הכפפה וארגן שוב ושוב תביעות כנגד אגד בשם כל חבר מהקהילה שהפסיד משהו, ומאז היחס שונה לחלוטין, ועפ"ר יש היענות לצרכי הקהילה.
והכי חשוב - אם יש לכם מצלמה [לא מכשיר לצרכי פרנסה בלבד, אלא מצלמה] - לשלוף מייד!!!
אתם מכירים עו"ד שאפשר לפנות אליו? כמה זה עולה ומה הפרוצדורה?בלת"ק
מכיר אישית שני מקרים ששלחו מכתב התראה מעו"ד מסוים לחברת תח"צ - על תביעה ופרסום של העניין.
קיבלו פיצוי כדי שישתקו.
כמו"כ מכיר עוד מקרה של עיר מעורבת שלקהילה לא היו מספיק קווים. מישהו הרים את הכפפה וארגן שוב ושוב תביעות כנגד אגד בשם כל חבר מהקהילה שהפסיד משהו, ומאז היחס שונה לחלוטין, ועפ"ר יש היענות לצרכי הקהילה.
והכי חשוב - אם יש לכם מצלמה [לא מכשיר לצרכי פרנסה בלבד, אלא מצלמה] - לשלוף מייד!!!
בעיקרון, יצאת בזולסיפור אישי-
תדעו איך לפעול
נסעתי בקו 3 לכותל המערבי, כשעליתי, הנהג הערבי היה עצבני וכו' וכו', וצעק עלי בלי שום סיבה.
שתקתי.
כשהגענו לכותל, פניתי אליו באלגנטיות, תוך כדי שאני מציג את עצמי כמי שמדבר בטלפון עם נציג משרד התחבורה, אמרתי לבן שיחי (המדומה...) בטלפון, רגע רגע אני כבר נותן לך פרטים... בקשתי מהנהג את פרטיו האישיים - על פי חוק הוא חייב לתת- הוא בהתחלה התווכח איתי, אח"כ הוא פשוט התחנן על נפשו שאני יוותר לו, ואני באלגנטיות וברוגע מסרב, אח"כ הוא ניסה להתנצל והוא אפילו הציע לי כסף דמי פיצוי, ואני עומד על שלי ברוגע ואומר שוב, בבקשה פרטים אישיים. בלית ברירה הוא הדפיס לי את פרטי הנסיעה (לכל לנסיעה יש מספר ובה רשום מס' האוטובוס ושם הנהג וכו').
לדעתי הנהג כבר יותר מפחד להמשיך להתעלל ביהודים.
אסביר את הפרקטיקה.
א. כמו שכתבו בתחילת האכול, הערבים מנסים להתנשא ע"י אלימות אלגנטית, באתי אני מולו גם עם דרישת חוק אלגנטית.
ב. לא דיברתי באמת עם שום נציג, כי חבל הרי על הזמן... אבל את הנהג חינכתי כהוגן.
ג. כשאתם עושים את זה חשוב מאד- לא להתלהם ולא לצעוק, ברוגע ובשלווה לעמוד על שלכם, ולא לוותר בשום אופן ולדרוש פרטים אישיים.
זו המסקנה הראשונה.מסקנות- אנחנו בגלות ועשיו שונא ליעקב
-זה נכון, אבל אולי יש לנו חלק במצב? איך ייתכן שחוץ מאחד שאמר- היא צודקת, אף אחד לא אמר כלום?
-להחזיק מצלמות פשוטות. הבן שלנו עבר תאונה-(כמובן בגלל נהג קווים פרוע שרצה "להספיק" לעבור לפני רכב שכבר התחיל לחנות.) בזכות אשה, שהיתה לה מצלמה בתיק יש לנו חומר לעורך דין.
- כל יום לומר תהילים בבוקר כיוצאים מהבית. זה תמיד טוב.
מן הראוי?והבחור - היה מן הראוי שירד מהאוטובוס ויחכה כמה דקות לאוטובוס הבא במקום לעכב עשרות אנשים בשעת לילה מאוחרת.
כניעה לטרור... גם כן תרוץ
מחר כולם יעשו את זה... כאילו שהיום עם לא עושים
ועל כולנה הטענה המוחצת "חילול השם"!
בטח, חילול שמו הגדול של הבחור הנ"ל, לא יותר מזה.
אם היה מעביר על מידותיו ויורד, היה גורם לקידוש ש"ש בעולם.
ישיבת ברזילאי.לא מובן למה בחור ישיבה צריך להתנהג בצורה כזו.
ולמה זה מובן מאליו שנהגי אוטובוס צריכים להיות מתוגמלים בהשפלה בתגובה לבקשה לגיטימית של עטיית מסיכה.
יש משהו קצת מעצבן בכך שמוסדות לימוד בכלל סומכים על התחבורה הציבורית כהסעה וגורמים לצפיפות בלתי נסבלתהאוטובוסים הפנימיים במודיעין עילית היו מפוצצים לחלוטין בפרט בבקרים אני מדברת על שעה 8 בבוקר שכל הבנות הגיעו לסמינר מאיר בחפציבה
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: