דירה להשקעה

ישראל123

משתמש פעיל
איך לקנות: א. לא להתייעץ בפרוג. כי כאן כל אחד אומר את העיצות שלו, וכפי שקראתי רובם כותבים בלי שום ניסיון, ועיצות לא נכונות בכלל. ב. להתייעץ עם כמה מתווכים שלא קשורים אחד לשני (כמובן לא לגלות את המיקום המדוייק) וכמובן כל אומן שונא את בני אומנותו ויגלה את החסרונות שהשני מסתיר, כדי שתקנו ממנו. ג. פנים אל פנים עדיף מבטלפון. ד. לשאול חבר שכבר השקיע באזור. ה. להתפלל.

עורך תורני

משתמש צעיר
יש לי חבר שעשה בדיקה מענינת.

הוא פירסם ביד 2 מודעת השכרה (עם מחיר) לדירה שהוא התענין לקנות ובדק את רמת ההיענות שיש למודעה, על פי זה ראה את רמת הביקוש לשכירות באיזור.

אני אהבתי (יתכן שיש בזה בעיה של גניבת דעת לפרסם מראש מודעה לא רלוונטית, אך אינני פוסק).

ישראל123

משתמש פעיל
אני מעתיק כאן כמה כללים שנכתבו בעבר בפורום זה, חלקם על ידי וחלקם ע"י אחרים:
א. המרכז של הצפון זה חיפה והקריות, המרכז של הדרום באר שבע ונתיבות. כמו שבבני ברק למרות כל ההציע עדיין כל הדירות מושכרות כך גם שם.
ב. ברור למעלה מכל ספק, שלא כל אחד מתאים לזה לקנות דירה להשקעה, וגם כשלוקחים חברת ניהול, צריך לוודא שעושים מלאכתם נאמנה, ושלא שכחו אותך. לכן מי שהוא שליימזל, שלא יקנה, חד משמעית.
ג. רוב המתווכים - גנבים גדולים, מיעוטם - גנבים קטנים. גם המתווכים החרדים, לא פחות גנבים, גם אם הם מהקהילה שלך.
ד. אחד מהטריקים הגדולים של המתווכים היא, שהם מוכרים לך דירה ששווה 500 ב570 ולוקחים את ההפרש, ולמוכר הם אומרים מה איכפת לך שנרויח מעבר למחיר המוצע, נביא לך קונה טוב.
ה. לוודא את השווי האמיתי זה רק באמצעות בירור בכמה אופנים יחד, כמה מתווכים, חברים שיש להם בעצמם דירה באזור, יד 2, שמאי מקומי, וכו'
כמו כן יש את אתר רשות המיסים ששם מופיע את הסכום האמיתי שבו נמכרו הדירות (חוץ ממה שבשחור).
באתר מדלן כותבים גם נתונים אבל זה לא מדוייק.
ו. פינוי מושכר כשהשוכר לא משלם - כיום יש פינוי מהיר בבית משפט - 3 חודשים. מלבד זאת חשוב להוסיף לחוזה, שבמידה והוא לא משלם אתה רשאי לפנותו בכח וכן לנתק לו מים וחשמל.
ז. משכיר חכם לעולם לא יגיע למצב של שוכר שלא משלם, בודקים תלושי משכורת, בדיקת אמינות בחברת bdi, בדיקת חשבון מוגבל באתר בנק ישראל ובהוצאה לפועל. לא להשכיר ל....
ח. בעיקרון השכרת דירה אין צריך חברת ניהול, כי יש את אתר יד 2" אבל גם אם לוקחים חברת ניהול, לסכם שאם מצאתי שוכר לבד, אני לא משלם. לפעמים חברת ניהול יש לה כל כך הרבה דירות עד שאין להם זמן למצוא לך שוכר. חברת ניהול חשוב בעיקר אם הדירה לא משופצת ויכול להיות הרבה תקלות.
ט. מומלץ לא 'לחסוך כסף', ולשפץ את הדירה קומפלט, ואז קרוב לוודאי שאנשים תרבותיים יבואו, ובמהירות, ויסכימו לשלם קצת יותר בשביל דירה שנראית טוב.
בתור אחד שמכר דירה להשקעה בקריות רק לפני שבוע, אני רוצה לומר שלמרות כל החששות שהוזכרו כאן (מתווכים שקרנים, אין שוכרים, עירייה הורסת, מיסים וכו' וכו') הייתי מאד מרוצה מהעיסקה, היא הניבה רווח מעולה תוך זמן לא ארוך, ואת זה שמעתי גם מחברים רבים. המחירים עולים בקצב מסחרר, והביקוש של המשקיעים אדיר.

י. יש יתרון בקריות בניגוד לדרום, בכך שהדירות מושכרות לרוסים, ויש להם תרבות תשלומים טובה בדר"כ.

כמובן שאסור להאמין למתווכים, בעיקר חרדים [לא בגלל שחרדים יותר שקרנים ח"ו, פשוט הם יודעים שהקונה נותן בהם אמון, מרגישים שהוא בידים שלהם], אבל מצד שני לקנות בלי תיווך זה גם קשה, המתווכים שם בוחשים בהכל, בגלוי ובמסווה. האפשרות הכי טובה לבדוק זה לשאול מתווך שמציע לך דירה, על דירות של מתווך אחר, וכך תשמע את כל הליכלוך. יש גם אתר 'מדלן' שיש שם מידע לא רע על כל רחוב.
יא. במרכז שווי של דירה נגזר מהנוחות שלה למגורים וכדו', במקומות האלו השווי נגזר מהאחוזי תשואה, כיום השווי עומד על בערך 5 אחוז. אם מצאת דירה שאחוזי תשואה יותר - זה עיסקה טובה.
יב. אצלנו תרבות הדיור אחרת משם, לדוגמה רבי עקיבא בבני ברק שווה הרבה פחות מרמת אהרן, אבל שם זה הפוך ששדרות ירושלים או שדרות גושן, שהם הרחובות המרכזיים, שווים הרבה יותר, ויש עוד הבדלים שחשוב לדעת אותם.
יג. לפני שאדם קונה דירה הוא צריך לחשוב לכמה זמן הוא מתכנן להשאיר אותה אצלו, חמש שנים או שלושים שנה, כי יש אזורים שאי אפשר לדעת אם יעלו המחירים בטווח של חמש שנים, אבל בטווח של שלושים שנה וודאי שיעלו מאד, לדוגמה קרית ים ג'

ישראל123

משתמש פעיל
תוכל להרחיב איך עושים כל פעולה שציינת כאן?
בדיקת חשבון מוגבל עושים באתר של בנק ישראל, יש בנקים שאפשר גם במענה הטלפוני האוטומטי ע"י הקשת מספר זהות או מספר חשבון בנק. בדיקת BDI עושים דרך איזה אתר, יש לי חבר שעושה לי כך שאיני יודע כיצד. צריך לחפש.

יוני מקרוני

משתמש פעיל
פותח לו אדם אשכול ומתכתב עם עצמו, מפרסם את עצמו, והכל בסדר.

כי....

הכותרת שלו תקנית :)
אהבתי פעמיים
פורסם כבר בעבר, אין לפתוח שום נושא פרסומי לאף גורם ללא אישור ההנהלה, ואין הבדל בין מכירה קבוצתית או פרסום עסק או חוג לימודי.

לגופו של עניין לא הייתי קונה דירה בקריות ממתוך שבמרכז המתמחה בעיקר בשלום בית
יש היום בכל קהילה חרדית מתפתחת "וועדת דיור" שהם מכירים כל אזור וחשוב להם שהמחירים ישארו זולים
והכי כדאי לעבוד אותם

open

נערך לאחרונה ב:

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
איך לקנות: א. לא להתייעץ בפרוג.
לא להתייעץ ואז אתה מייעץ בעצמך!? וכותב מגילה...
ד. אחד מהטריקים הגדולים של המתווכים היא, שהם מוכרים לך דירה ששווה 500 ב570 ולוקחים את ההפרש, ו
זה פלילי לחלוטין!!
ואם מישהו נפגש בזה חייב לתבוע את המתווך בשבילו ולמען ישמעו ויראו...!

מטאלי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
איך לקנות: א. לא להתייעץ בפרוג. כי כאן כל אחד אומר את העיצות שלו, וכפי שקראתי רובם כותבים בלי שום ניסיון, ועיצות לא נכונות בכלל. ב. להתייעץ עם כמה מתווכים שלא קשורים אחד לשני (כמובן לא לגלות את המיקום המדוייק) וכמובן כל אומן שונא את בני אומנותו ויגלה את החסרונות שהשני מסתיר, כדי שתקנו ממנו. ג. פנים אל פנים עדיף מבטלפון. ד. לשאול חבר שכבר השקיע באזור. ה. להתפלל.

חזק!

רק את ה"להתפלל" היית צריך לשים ראשון...

מטאלי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
ולמיסטר @פלא,
אף אחד לא היה כועס עליך לו היית מכריז אני נדלניסט/מתווך אני בעל ניסיון, הנכם מוזמנים להתיעץ איתי, המחטף שניסית לעשות בפתיחת האשכול הרגיז כמה אנשים כולל אותי, התחושה היא זלזול באינטלגנציה של הקוראים, אל נא תכעס או תפגע, ולהבא תעשה זאת כפי שצריך...
בהצלחה!

פרקטית

משתמש מקצוען
קיבלתי במייל אולי יעזור למישהו בעניין דירה להשקעה.
אשה בשם חיה ברנדויין. עוזרת לזוגות בתהליך של רכישת דירות להשקעה.
היא שלחה לי במייל כל מיני סרטונים עם המון מידע והכוונה.
מי שמעוניין שישלח לה למייל בקשה לקבל את המדריך.

חיה- אפשר נדל"ן <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

והיא לא קשורה אלי בשום דרך!!!

פלא

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
ולמיסטר @פלא,
אף אחד לא היה כועס עליך לו היית מכריז אני נדלניסט/מתווך אני בעל ניסיון, הנכם מוזמנים להתיעץ איתי, המחטף שניסית לעשות בפתיחת האשכול הרגיז כמה אנשים כולל אותי, התחושה היא זלזול באינטלגנציה של הקוראים, אל נא תכעס או תפגע, ולהבא תעשה זאת כפי שצריך...
בהצלחה!
לא באתי רק כדי לפרסם את עצמי אלא גם להרגיש את הלך הרוח בנושא
וחוץ מזה כ"א שמפרסם כאן טלפון זה לא תמים
ובעיקר
היו כאן כאלה שכתבו דברים מועילים ומגיע להם שכוייחח וזאת בעיקר המטרה! [פרנסה משמים]
ואני מקווה שזה יועיל לאנשים לא ליפול בפח (מה שאני שומע יותר מדי)

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
זה לא ברור?
הוא שואל על מנת לענות
אפילו כבר השאיר טלפון של אדם אמין מאוד.
אם יש לך טלפון של מישהו כ"כ אמין וטוב, למה אתה שואל בפרוג?
אוי, זה שקוף.

פלא

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
היום שמעתי על מלווה משקיעים ממש איכותית אנשים מאוד ממליצים!
אסתי ב. 0548461009

רוטב שום

משתמש מקצוען
קיבלתי במייל אולי יעזור למישהו בעניין דירה להשקעה.
אשה בשם חיה ברנדויין. עוזרת לזוגות בתהליך של רכישת דירות להשקעה.
היא שלחה לי במייל כל מיני סרטונים עם המון מידע והכוונה.
מי שמעוניין שישלח לה למייל בקשה לקבל את המדריך.

חיה- אפשר נדל"ן <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

והיא לא קשורה אלי בשום דרך!!!
גם אני התייעצתי איתה, נשמעת אמינה מאוד,
בעיקר מציבה מראה אמיתית מול ההוצאות של ההשקעה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה