עזרה דירה להשקעה בירושלים: לקנות בשכונה חרדי או חילוני

בלבנון ישגה

משתמש רשום
אני רוצה לקנות דירה בירושלים בעז"ה לטווח של 5-10 שנים, אלא שאני מתלבט אם עדיף לקנות בשכונה חרדי או חילוני. אפרט הצדדים שלי ואודה אם החברים יכולים להחכים אותי

יתרון של שכונה חילוני [כולל מעורב כמו יובל וגילו]-פינוי בינוי

חסרון-מי בדיוק אמור לקנות כל העשרות אלפי דירות במגדלים האלו?

החילונים בורחים מירושלים למודיעין ומערבה, לא משום שהדירות בירושלים ישנות, אלא בעיקר משום החרדים, הערבים להבדיל, והריחוק מתל אביב.

חסרון של שכונה חרדית-אין פינוי בינוי.

יתרון של שכונה חרדית [מבחינת השקעה גרידא]-אין פינוי בינוי [שמואל הנביא לא נוגע בשבילי].

זאת אומרת, הגדלת היצע מאוד דל ביחס לשכונות החילוניות, וביקוש מאוד גבוה [בפרט של חוצניקים].

גם יתכן שההיצע לחרדים אף יקטן ח"ו ע"י זה שהשכונות המעורבות יפסיקו להיות מתאימים לחרדים.

עד כמה שזה נשמע אירוני, אני טוען שיתכן שההתחדשות בשכונות החילוניות יגרום לעליית מחירים בשכונות החרדיות יותר ממה שהוא יגרום לעליית מחירים באותם שכונות שעוברים ההתחדשות בעצמם.

קרעפט

משתמש מקצוען
אם הבנתי נכון אתה מתכוין לשאול איפה כדאי לקנות דירה עם פוטנציאל לפינוי בינוי?

ובכן בהשקעה לטווח של 5-10 שנים לא תגיע לדירה אחרי כל התהליך של פינוי בינוי
ואם תרצה לקנות בבנין הנמצא בתהליכים מתקדמים הדירה תהיה יקרה יחסית לדירה רגילה באזור
וגם קשה למצוא דירות כאלה

חסרון של שכונה חרדית-אין פינוי בינוי.

יתרון של שכונה חרדית [מבחינת השקעה גרידא]-אין פינוי בינוי [שמואל הנביא לא נוגע בשבילי].
באר כוונתך..

בלבנון ישגה

משתמש רשום
לא התכוונתי לשאול איפה יש פינוי בינוי. אני יודע שיש בכל השכונות הדרומיות מערביות החילוניות של ירושלים [ק. היובל, ק. מנחם, גילה ועוד].

הספק שלי הוא אם אני ארוויח יותר מזה שהדירה שלי יתחדש, או שמא לא יהיה ביקוש גבוה לכל הדירות המתחדשות האלו, ולכן עדיף לקנות בשכונה חרדית, איפה שיש ביקוש הרבה יותר גבוה מהשכונות החילוניות וגם אין הגדלת היצע כמו שאמור להיות בשכונות החילוניות.

בלבנון ישגה

משתמש רשום
אם הבנתי נכון אתה מתכוין לשאול איפה כדאי לקנות דירה עם פוטנציאל לפינוי בינוי?

ובכן בהשקעה לטווח של 5-10 שנים לא תגיע לדירה אחרי כל התהליך של פינוי בינוי
ואם תרצה לקנות בבנין הנמצא בתהליכים מתקדמים הדירה תהיה יקרה יחסית לדירה רגילה באזור
וגם קשה למצוא דירות כאלה

באר כוונתך..
לא התכוונתי לשאול איפה יש פינוי בינוי. אני יודע שיש בכל השכונות הדרומיות מערביות החילוניות של ירושלים [ק. היובל, ק. מנחם, גילה ועוד].

הספק שלי הוא אם אני ארוויח יותר מזה שהדירה שלי יתחדש, או שמא לא יהיה ביקוש גבוה לכל הדירות המתחדשות האלו, ולכן עדיף לקנות בשכונה חרדית, איפה שיש ביקוש הרבה יותר גבוה מהשכונות החילוניות וגם אין הגדלת היצע כמו שאמור להיות בשכונות החילוניות.

אסתושי

משתמש מקצוען

למה???

Panda

משתמש מקצוען
לצורך השקעה לכאורה אזורים המתחרדים יתנו את התשואה הטובה ביותר לטווח הארוך

בלבנון ישגה

משתמש רשום
באזור מתחרד המחיר נוטה לעלות מהר יותר מאשר שאר המקומות
הספק שלי אינו בין מתחרד לחרדי, אלא בין חילוני לחרדי.

חרדי טהור כמו רוממה עלה הרבה יותר בשנתיים האחרונות ממתחרד כמו נווה יעקב

[מה שקרית היובל וגילה עלו המון בשנתיים האחרונות זה בגלל צפייה לפינוי בינוי, לא משום ההתחרדות. וההכרח לזה הוא העליות הדומות בשכונת פת].

ישראל סגל

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
לכאורה שניהם, ככל שמחיר הדירה גבוהה יותר אז התשואה משכירות נמוכה יותר.
באזור מתחרד המחיר נוטה לעלות מהר יותר מאשר שאר המקומוץ
לגבי תשואה משכירות ברור שבאיזורים החרדים המרכזים זה הרבה יותר,
[תברר את המחירים היום..-]

בלבנון ישגה

משתמש רשום
לגבי תשואה משכירות ברור שבאזורים החרדים המרכזים זה הרבה יותר,
[תברר את המחירים היום..-]
נכון. ברמת אשכול, סורוצקין, שמגר על דירה של 3 מיליון מקבלים 7 אלף ומעלה ואילו בקרית היובל וגילה חצי מזה על דירה של 2 מיליון

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
ברור שבאזור חרדי בירושלים המחיר עולה יותר. הספק הוא אם זה משתווה לעלית הערך שמגיע מהתחדשות ותוספת 25 מטר של פינוי בינוי

הרווח מפינוי בינוי הרבה גדול מאשר עליית ערך של השכונות החרדית.

מה גם שעליית הערך זה דבר שיקרה או אולי לא יקרה, ובמתחם פינוי בינוי בשלב מתקדם הרווח הוא גם ללא עליית ערך.

לצורך הדוגמא, מי שקנה בנווה יעקב במתחרד דירה 3 חד' לפני עשור
ב-900 אלף (זה היה המחיר) היום הדירה שלו שווה 1.8 מ'
מי שקנה בקטמונים לפני עשור 3 חד' שילם 800 אלף (זה היה המחירים)
ובגלל שחלק גדול מהשכונה שם הולך לפינוי בינוי הדירה שלו שווה היום 2 מ' לפחות
(ויש גם דירות בשלב יותר מתקדם שנמכרו ב-2.2 מ')

בלבנון ישגה

משתמש רשום
יש כמה חילוקים בין השוק של לפני 10 ושל היום-

היום המוכרים בשיכונים כבר מגלמים השיווי של הנכס חדש תוך המחיר של הישן.

לפני 10 היה מקום לחרדים להתפשט-רוממה שהיה שכונה תעשייתי, שכונות בתהליך התחרדות. היום, תהליך ההתחרדות קפוא ברוב המעורבות [מלבד פסגת זאב] בגלל פינוי בינוי

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה