אולי נעלה דיון עקרוני, ללא קשר לבסדנו, ושכל אחד יגזור את המסקנות שלו על כל חברה שהיא.
@יוחנן 1 מה אתה אומר לאדם הרגיל מהשוק שאין לו זמן לחקור ולבדוק אחרי כל חברה בצורה מעמיקה.
מה אמור להיות פעמוני אזהרה שאמורים לגרום לו לא להשקיע כסף בחברה.
הרי זה ברור שלא מחכים להרשעה של בית משפט שהחברה היא נוכלות, או לפשיטת רגל, החוכמה לזהות סימנים מקדימים.
מה לדעתך יהיו סימנים מקדימים לזהות שחברה מסוימת היא בסיכון גבוה לפשיטת רגל/שזה נוכלות, כך שהמשקיע ההגיוני לא אמור להשקיע שם, לא חייב להיות שכל חברה שיש עליה סימני אזהרה זה באמת נכון אבל בכל אופן המשקיע ההגיוני לא היה משקיע שם.
מה דעתכם @איצ'ה קו המידע @השקעות R הון @ה. שלמה מה אתם הייתם מגדירים כסימני אזהרה
אני באופן אישי הייתי אומר שסימני אזהרה הם:
@יוחנן 1 מה אתה אומר לאדם הרגיל מהשוק שאין לו זמן לחקור ולבדוק אחרי כל חברה בצורה מעמיקה.
מה אמור להיות פעמוני אזהרה שאמורים לגרום לו לא להשקיע כסף בחברה.
הרי זה ברור שלא מחכים להרשעה של בית משפט שהחברה היא נוכלות, או לפשיטת רגל, החוכמה לזהות סימנים מקדימים.
מה לדעתך יהיו סימנים מקדימים לזהות שחברה מסוימת היא בסיכון גבוה לפשיטת רגל/שזה נוכלות, כך שהמשקיע ההגיוני לא אמור להשקיע שם, לא חייב להיות שכל חברה שיש עליה סימני אזהרה זה באמת נכון אבל בכל אופן המשקיע ההגיוני לא היה משקיע שם.
מה דעתכם @איצ'ה קו המידע @השקעות R הון @ה. שלמה מה אתם הייתם מגדירים כסימני אזהרה
אני באופן אישי הייתי אומר שסימני אזהרה הם:
- התשואות המדווחות בהשקעות שלכם הן גבוהות מהממוצע באופן עקבי.
- בניגוד לתנודות השוק, ההשקעות שלכם מציגות רווחים יציבים יחסית.
- אין שקיפות מלאה בנוגע לניהול הכספים בהשקעות שלכם – חשוב שתדעו, כי כיום, בניהול תיק השקעות, הן למשקיע והן למנהל תיק ההשקעות אפשרות להיכנס לחשבון ההשקעות המנוהל ולבדוק כיצד מחולקת הקרן.
- אתם נתקלים בסירוב או בלחץ להשאיר את כספי הקרן כאשר אתם מבקשים לפדות את ההשקעה – למשל, כאשר נאמר לכם שחבל לפדות את הקרן כעת, כשאחד ממוצרי ההשקעה צפוי לתת תשואה גבוהה בקרוב, וכדומה.
- מוצע מידע חלקי (או שום מידע) על החברה אלא אם כן המשקיע יקנה את התרמית וישתתף בתוכנית.
- נטייה לרווח רק אצל משקיעים ראשונים.
- אי סדרים כספיים