קודם כל, בכל דיאטה יש את התקופות שלא זז, ובעיקר בהתחלה.
הגוף לא שמח לשחרר את שכבות השומן, שהרי יש סיבה למה הוא אגר אותם.
כך שההתמדה היא היסוד בדיאטה, כי כל עוד לא הגעתם לקצה, הוא לא ירד.
צריך להראות לו שזו התוכנית כרגע, וזהו זה.
בנוסף, אם אתם לא בגירעון קלורי, לא משנה כמה אתם מתאמנים, לא משנה איזה טריק יש לכם, זה לא ירד.
הנקודה ב16\8 היא, א. שהיא עוזרת למקד את השריפת קלוריות שלכם בשומן, ולא בשריר ונוזלים, שהם עיקר הירידה כשאתם אוכלים על פני כל היממה, ב. ע''פ מחקרים רוב האנשים הצליחו ליצור גירעון לא מתוכנן עם צום לסירוגין במידה משביעת רצון, וזה קל יותר מלספור קלוריות.
כך שדבר ראשון יכול להיות שאת לא בגירעון קלורי, ואז זה לא יעזור. אז את לא צריכה להתחיל לספור קלוריות, כי את זה את כבר יכולה לעשות בלי צום, אבל עם קצת תשומת לב שאת לא אוכלת ארוחה יותר גדולה מלפני הדיאטה, כי "עוד מעט מתחיל הצום, ואולי אני אהיה רעבה" או כי "הדיאטה לא מבוססת על קלוריות, אז למה לא לפרק עוגה". כמובן שאלו דוגמאות קיצוניות, אבל יכול להיות שבלי לשים לב, את אוכלת יותר ממה שאכלת קודם, כי "ההגבלה היא רק על שעות".
ושוב, המטרה היא לא ליצור מצב שדוחפים שלוש ארוחות פלוס שתי ארוחות ביניים ב8 שעות, אלא שאוכלים ב8 שעות מה שתמיד אכלתם ב8 שעות האלו, בלי צום, בלי לספור קלוריות, וכמובן שאם אכלתם תמיד ארוחת בוקר וערב גדולות נניח, וצהריים קטן, אז אתם יכולים לדחוף ל8 שעות קצת יותר ממה שהייתם רגילים ב8 שעות האלו. אבל הרעיון הוא לאכול בשעות האלה את השעות האלה, ולא לעשות ערב יום כיפור, או מוצאי תשעה באב, לפני ואחרי.
יכול להיות שבהתחלה אכלת פחות, כי זה עבד, ואז עלית על הדרך לדחוף את כל האוכל ל8 שעות.
יכול להיות שייקח זמן, כי לכאורה אם את לא עושה פעילות גופנית ולא שורפת קלוריות, אז הגירעון לא יהיה גדול, ותזכרי שכל קילו, זה שבע, אפס, אפס, אפס, של קלוריות שצריך לשרוף.
המחקר שהשווה בין צום לסירוגין לספירת קלוריות היה על טווח של שנה. שנה!!!!
כי דיאטה שלא בנויה על הרעבה, עובדת לאט, ושווה את זה, כי היא גם מחזיקה יותר זמן, קל להישאר בה.
אם ירדת שלוש קילו בשבועיים, זה אומר 1500 קלוריות ביום, אם את לא סופרת קלוריות, ולא עושה פעילות, זו קונספירציה.
הסיבה לזה, היא שבכל פעם שמתחילים דיאטה, הגוף מאבד קודם כל נוזלים מיותרים, ושריר שהוא לא אוהב, סתם כי הוא נקץ.
אם ממשיכים עם דיאטה אינטנסיבית, הירידה קורת כל כך מהר שהמשקל ימשיך לרדת בקצב די מהיר, וזה יראה מעולה.
אבל בדיאטת צום, שהיא איטית, יחסית, אז למעשה אחרי ההלם הראשון הוא התייצב על קילו שניים ב4 שבועות.
שזה הממוצע בדיאטות שלא שייכות לקטגוריית הכאסח.
כאן מדובר בגירעון של 250 קלוריות ביום, שזה כבר יותר סביר.
ואם קצת, ממש טיפה תשומת לב, תוכלו להביא את זה ל500 ביום, רק עם שימת לב לכמויות. וקצת פחות פחד מ, והכנה ל-צום של כמה שעות בודדות.
בנוסף, זה יכול להיות הבדלים של מצב שקילה, כמו הבגדים, היום בשבוע והשעה, הארוחה של אתמול, וכאלה.
כך שמומלץ לנהל מעקב, אפשר בXL, של שקילה שבועית. גם אם אתם שוקלים כל יום, תבחרו יום קבוע שאותו אתם מתעדים.
ההמלצות אצל מומחים, הם לבחור את היום הכי יציב תזונתית, כלומר זה שאתם בדרך כלל לא יום יומיים אחרי שבת, או מסיבה, על הבוקר, אחרי שמתפנים, לפני ששותים. (ליטר מים, זה קילו!!!). ועם אותם בגדים בדיוק.
וכן, גם אם אכלתם אתמול במסיבת סיום, תעשו אותו דבר, אם זה היום הקבוע. אחרי זמן תראו גרף יורד, עם עליות קטנות ונוסטלגיות, אפשר גם לתת להם שמות כמו "הסיום של אבי", החתונה של הדס, וכאלה.
בקיצור, אם את לא אוכלת יותר מלפני, אז סבלנות היא המילה.
אם אין לך סבלנות, אז קצת תשומת לב לאוכל, לא תזיק.
והדבר שהכי מתחבר עם צום לסירוגין, הוא פעילות גופנית. אימוני ספורט בכלל, יתנו תוצאות פצצה, כשהם משולבים עם מסגרת תזונתית, אבל אימון בסוף הצום, אפילו הליכה, אפילו 10-20 דקות, לפני הארוחה הראשונה, עושה פלאים, וכל המרבה הרי זה משובח.
נ.ב. הכותב אינו רופא או תזונאי, ולא עבר כל הכשרה. למעשה אין כל התחייבות שהוא לא הקריץ, בילף, או המציא אל כל האמור, כדי לקבל לייקים. אז אם זה נראה לכם הגיוני, וסבבה, ואתם בגיל שלוקח אחריות על עצמו, ומודעים שאני הזהרתי אתכם, אתם מוזמנים לנסות את המידע שנתתי, אני לא הכתובת לתלונות. אם אתם אוהבים מידע אמין, ולא של חובבנים, אז קודם כל, כבר פישלתם. תזונאים לא מסתובבים בפורום. אבל עדיין אתם יכולים לתקן, ולחפש מידע אצל מישהו שיש לו מקור אמין יותר מ22 קילו שהוא ירד, כמה קילו שריר שהוא עלה, ומשקל שתקוע כבר חודשיים, ומסרב להתקדם. (למרות שבשלב הזה של ירידה במשקל, באמת קשה להזיז אותו.) אתם מוזמנים לעשות מה שאני עשיתי, לחפש בפורום מקצועי יותר.... סתתתתם, אתם יכולים ל-ח-פ-ש פורום מקצועי יותר, נראה אתכם. חרדים מבינים בהההההכל. אבל אתם יכולים לחפש מקורות מידע מקצועיים, שגם יש בהם אנשים מקצועיים, אני אישית הלכתי על ערוץ היוטיוב של אביב גיל, הוא מצויין, אבל קצת יותר מדי מפרסם קורסים שהוא מוכר כחלק מ"הדרך האולטימטיבית לרדת במשקל", ואני לא מתלונן, אני גם הייתי עושה את זה, ישראלים לא מרוויחים כסף מיוטיוב. אבל כל המידע שלי, חוץ ממה שהמצאתי, בדקתי לבד, או חרשתי את גוגל, הוא משם.
אם יוטיוב חסום בסינון שלכם, (כי הערוץ פתוח בנטפרי למשל) אז אין לי איך לעזור לכם, אבל יכול להיות שתהיו בעלון של, "איש אחד לא קנה סמארטפון למטרות דיאטה, וירד פי 100,000 בחצי מהזמן", אז בהצלחה, ותזכרו, כל עוד אתם בדיאטה, אתם תרדו בסוף, כשתרימו ידיים, תקנו אליפטיקל, ואז תתלו עליו בגדים, או שתשקרו שלא.
ורק עוד דבר אחד, אם אתם בניתם על משהו רציני אז א)למה שאלתם אותי? ב) למה בבין הזמנים?
ודבר נוסף וחשוב, יש המון אנשים שדווקא דיאטות אחרות מתאימות להם, יש כאלה שכל תקופה רוצים להחליף דיאטה, יש כאלה שלא יודעים מה מתאים להם, אבל זה לא!!!!, אז אני עובד על מאמר שיסקור את כל הדיאטות שאני התנסיתי בהם ב4 השנים האחרונות, ומה הפלוסים והמינוסים המסקנות והרעיונות שהיו לי. אבל אל תחכו לזה, אין תאריך עדיין.