דחוף לי ממש - תשובה במילה אחת: האם אצלכם וועד הבית משלם וועד בית או שהוא פטור?

כתב ומכתב

משתמש מקצוען
דעת ההלכה: ועד הבית פטור מתשלום, אך אם אינו משלם מתחייב לעשות מלאכתו כ"אומן בשכר" (בקיצור: ממש לא משתלם לחסוך כמה שקלונים ולהתחייב באחריות)

פרקטיקה: להצטרף לאת"ד, לגבות בנוקשות דרך חברות שמסייעות בהו"ק (מי שלא משלם כל חודש בזמן - להשתמש בשירותי העו"ד של את"ד - חינם. תוך חצי שנה כולם מחונכים)
עדיין נשאר עבודת ניהול ההוצאות ופיקוח ניקיון וכו' - אבל החלק הקשה של הגבייה ירד.

avim10

משתמש מקצוען
לא משלם.
שכן אחד קבוע כבר שנים.
ואף אחד לא מוכן לרשת את מקומו, משום מה
גם אצלנו כך.
וזה אחרי שבתקופה הראשונה זה הלך לפי תור, כל דייר חצי שנה, אבל התברר שיש כאלו שבתור שלהם לא עושים כלום, ומשאירים את כל התיקונים לבא אחריהם... [מה לעשות, יש כאלו שפשוט לא מוכשרים לזה, לא מרוע ח"ו], ואחרי שאחד התורנים העביר לבא אחריו עם חוסר בקופה, ולא ידע להסביר איך נעלם [אדם צדיק וישר, אך לא יודע לנהל קופה, מה לעשות?], הסכימו השכנים סוףסוף לכך שועד הבית לא ישלם. ואז לקח את זה מישהו שכן יודע לעשות את זה [לא אני... :D]

תמר 85

משתמש רשום
אצלנו, הרב שכונה פסק שלא משלם (והשכנים לא יודעים שהוא לא משלם, כדי שלא יבואו אליו בטענות ודרישות).
אם יש בבניין 20 דיירים, א"א לטעון שבסוף כולם יהיו ועד הבית ולכן השכן התורן לא תורם כלום לבניין. מדובר ב20 שנה של סבב, ספרו לי מי עדיין גר בבניין, ובדרך כלל יש גם שוכרים שהם לא ועד בית.

המלצה אישית, תבקשו להיות אחרונים בסבב של הועד בית, בעוד כך וכך שנים.

cd123

משתמש פעיל
D I G I T A L
אצלינו יש 40 שכנים ב 2 בניינים צמודים וועד בית אחד.
הוא משלם וועד בית אך לוקח לו משכורת של 2500 ש"ח לחודש.
אני הייתי בהלם כששמעתי את זה.
זה יוצא עוד 60+ לכל שכן לכל חודש בשנה

שוקולית:)

משתמש מקצוען
ברור שמשלם כמו כולם ללא שום אחוזים.
אצלנו, הוא משלם את חשבון החשמל באשראי שלו טלפונית וכך משלם את חיובו...

השאלה הגדולה יותר היא, מה עושים כשהשכנים לא חושבים לבוא לשלם??????
למה אנשים חושבים שועד הבית אמור להיות גבאי צדקה שלהם ולאסוף מהם כסף בדלתות [והם מתנגדים להוראת קבע....]

ועדי הבית שבינינו, תנו עצה....

שביעית

משתמש סופר מקצוען
כשאנחנו היינו וועד בית - לא שילמנו.

בניין של 30 דיירים, עם בעיות מכאן ועד להודעה חדשה.
היינו אחרי שיפוץ מאסיבי לבניין ומי שאמור לסגור את כל הפינות - זה הוועד. [שתילת גינה קדמית ואחורית, טיפול ממושך במעלית שעובדת לסרוגין לאורך שנתיים... חצי בניין זה שוכרים בעייתיים שהורסים הכל ולא משלמים, תחלופת מנקים גבוהה כו']

העבודה שהייתה כרוכה בוועד - זה היה ממש משרה מלאה. אף שכן לא רצה לקחת על עצמו, בעלי היה הפראייר היחיד.
אז לפחות וועד לא שילמנו...

ששונית

משתמש מקצוען
מכירה מקרוב אישה שנדבקה בחידק הטורף, והגיעה לשערי מות ממש, עד שקראו למנין, בשניות אחרונות של ערות, היא לא יודעת למה, אבל היא קיבלה על עצמה... לקחת תחת חסותה את הוועד בית לתמיד.
היא הבריאה. לחלוטין.
עד כמה שזכור לי זה היה כבר לפני קרוב לשלושים שנה, והיא מנהלת ביד רמה את הוועד בית ועוסקת בצרכי ציבור באמונה ובחינם.

piano

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
משלם
ניהול וועד בית, זהו דבר מאתגר מאד!
צריך ללמוד איך לעשות את זה נכון, לפני שמשלמים מחיר יקר של יחסי שכנות צורמים.
גם אם ישלמו לי, לא ארצה להיות וועד הבית.:)

קטקטים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כמה תגובות!!!

תודה לכל המגיבים,

אז כבר נמשיך לשאלה יותר תכל'ס

מן הסתם יש כאן ביננו משפ' שמשמשות כוועד בית -
וקולטות כעת שאולי בעצם הם יכולים להיות פטורים מהתשלום - סוג של בונוס..
זו הרגשה דפוקה שאתה משלם כ 1000 ש"ח לשנה, (לדוג', כל אחד ואופי ונתונים שונים בבנין)
בזמן שבנינים אחרים הוועד עושה אותה פעולה כמוני, קצת הרבה טירחה וזמן שלא קיים, כאב ראש ובלבול מח וגם מבטים של שכנים שמעדיפים לא לפגוש אותך כי לא נעים להם מהחוב שיש להם וכו' וכו'.... ואותו וועד בית מקבל מילגה חודשית על עבודתו וזה עושה לך הרגשה שאתה מתוגמל כל כך, נותן כח ואמביציה להמשיך..

אם ככה אז אולי אפשר לקבוע איזה נוהל מינימלי? איך אפשר? יש לכם רעיון?

RACHELIB

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
ברור שמשלם.
במקרה הזה, אנחנו הועד בית מחוסר התנדבות אחרת בשטח...
בגדול השכנים בסדר גמור ומשלמים את הנדרש חוץ מ(כמובן) שכן אחד בעייתי, אבל גם איתו מצאנו פתרונות יצירתיים לגבות איכשהוא את התשלום...
להגיד שזה קל? ממש לא! והוא עוד "מאשים" אותנו:mad:
אבל אם זה לא יהיה אנחנו, לא תהיה גינה מטופחת ולא סביבה נורמלית ומתוחזקת. אז אין כ"כ ברירות... משלמים כמו כולם ובולעים צפרדעים

RACHELIB

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
כמה תגובות!!!

תודה לכל המגיבים,

מן הסתם יש כאן ביננו משפ' שמשמשות כוועד בית -
וקולטות כעת שאולי בעצם הם יכולים להיות פטורים מהתשלום - סוג של בונוס..
זו הרגשה דפוקה שאתה משלם כ 1000 ש"ח לשנה, (לדוג', כל אחד ואופי ונתונים שונים בבנין)
בזמן שבנינים אחרים הוועד עושה אותה פעולה כמוני, קצת הרבה טירחה וזמן שלא קיים, כאב ראש ובלבול מח וגם מבטים של שכנים שמעדיפים לא לפגוש אותך כי לא נעים להם מהחוב שיש להם וכו' וכו'.... ואותו וועד בית מקבל מילגה חודשית על עבודתו וזה עושה לך הרגשה שאתה מתוגמל כל כך, נותן כח ואמביציה להמשיך..

אם תהיה הידברות בין השכנים ויוחלט בהסכמה מלאה שמי שנוטל עליו את העול פטור מתשלום, אז למה לא?
אני באופן אישי הייתי שמחה להעביר את התפקיד ולפרגן לאותו אחד שמנהל את העניינים שלא יצטרך לשלם. זה שווה את זה.
אבל מי שמתנגד כי צרה עינו בכיס של השני- שיקח על עצמו את העבודה ויחליט עד כמה שווה החיסכון...

grafix

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אצלנו לא משלם, ואף אחד לא רוצה לקחת את זה, כבר 10 שנים בערך אותו ועד בית.

ayys

משתמש מקצוען

אצלינו כמו שכתבתי בהתחלה, עשינו אסיפה כללית של הדיירים, ושם ישבנו עם רשימה של כל הנושאים (כמובן פרסמנו בין כולם בהתחלה), וביקשנו שכל אחד ינצל את ההזדמנות להאיר להעיר וכו'.

ובאמת בנושא של התשלום היה דיון, אבל נתנו דוגמאות לזמן שלוקח העיסוק של הועד, והובן לכולם שהפטור מתשלום הוא דבר די הגיוני, רק כמו כל דבר בחיים כדאי לשתף את כולם בהחלטה ולא להנחית (ואם בכל אופן יש שכן ממורמר אני אישית הייתי מעניק לו את המפתחות).

עובדת

משתמש רשום
אצלנו חייבו הוראת קבע לחשבון ועד בית (יש דבר כזה מסודר)
וחסל סדר הוויכוחים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה