גיוונים של דגים טעימים:
מושט חריף
שמן
לשים בתחתית סיר רחב 5-6 פלפלים חריפים שלמים, לחמם
להוסיף 5-6 מושטים שטופים ונקיים, מלח.
לערבב בקערה: רסק עגבניות קטן, פפריקה, פפריקה חריפה, כ4 שיני שום פרוסים,
מים, 2 פקקים של מיץ לימון, אפשר לקצוץ כוסברה ופטרוזליה ולהוסיף
לשפוך את התערובת על הדגים, ואפשר להוסיף קצת שמן מלמעלה.
לסגור את המכסה ואחרי רתיחה לשים על אש נמוכה כ40 דקות.
סלומון מאודה
לשים בסיר רחב:
שמן זית,
לשים רצועות סלומון נקי ושטוף,
מיץ מחצי לימון, כמה שיני שום פרוסים, מלח, מעט פלפל שחור
לפרוס פטריות טריות ולשים מעל, כחצי כוס מים,
לשים על אש נמוכה כ40 דקות.
נסיכת הנילוס
לטגן רצועות גמבה עם שמן בנדיבות, שיני שום פרוסות, להוסיף כ2-3 עגבניות חתוכות פרוסות גזר.
(לערבב רסק עגבניות אפשר 100 או 200 גר', מלח, מים, פפריקה פפריקה חריפה, חצי כפית כמון, רבע כפית
כורכום, מיץ לימון כ2 פקקים, אפשר כוסברה ופטרוזליה קצוץ)
להניח רצועות פילה נילוס, לבחירה אפשר להוסיף גרגירי חומוס קפואים.
לשפוך מעל, לבשל כחמישים דקות.
בקלה מטוגן
לשטוף היטב לחמם מחבת על אש גבוהה לטבול בקלה בביצה וקמח מצה,
לטגן (להנמיך לאש בינונית לפי הצורך) לפזר מלח ומעט פלפל שחור מעל תוך כדי טיגון,
להפוך רק אחרי שמשחים ונפרד מתחתית המחבת.
קציצות טונה
לפתוח 4 טונה במים סטארקיסט לשים בקערה
להוסיף 4 ביצים כוס קמח מצה (בערך - לראות שמתגבש לקציצה)
מלח פלפל שחור,
2 גזר ו1 בצל מגורד,
לערבב (אפשר לשים שקית על היד ולערבב כמו עיסה)
להכין צלחת של קמח מצה
ליצור קציצה לטבול בקמח מצה מ2 הצדדים,
לטגן בהתחלה על אש גבוהה ולאחר מכן לרדת לאש בינונית.
(אפשר גם לאפות בתנור - מורחים שמן עם מברשת על נייר אפיה וגם מעל הקציצות ואופים כעשרים דקות
עד שמשחים)
סול עם ירקות
לטגן במחבת פלפל חתוך, פטריות טריות, בצל, שום, ובסוף להוסיף עגבניות לבחירה
ולהמשיך לטגן לשים חתיכות סול בתבנית לזלף עליהם מיץ לימון לפזר את התערובת המטוגנת לאפות כ20 דקות לשים למעלה בגריל כ5 דקות להשחמה מלמעלה.
סלומון במחבת
לטגן בשמן זית בצל חתוך לרצועות, גמבה חתוכה לרצועות, פטריות חתוכות, שיני שום פרוסים,
להזיז שיהיה מקום לרצועות סלומון, לשים אותם ביחד במחבת לשים עליהם מיץ לימון מלח, פלפל, להמשיך לטגן כרבע שעה,
אם רוצים אפשר להפוך באמצע.
אחרי שמוכן ( בצלחת)- אפשר לשים מעל מעט רוטב סויה או סצו'אן, אפשר גם לפורר את הדג וערבב הכל ביחד ולשים מעל אורז.
בהצלחה.