גרם או מ"ל בעריכת מתכונים

תמר1

משתמש פעיל
בעריכה לשונית לספר מתכונים, איך יותר נכון ומקצועי לציין כמויות?
הרי גרם קמח, גרם שמן וגרם מים הם לא אותו משקל.
א"א לכתוב על שלושתם חצי כוס וזה יהיה שווה באותה כוס.
אז מה, לכתוב עם סוגריים: חצי כוס קמח (80 גרם), חצי כוס מים (50 מ"ל) וחצי כוס שמן(60 מ"ל) [סתם דוגמא לא מדויקת]?
זה נורא להוציא ספר כשמצוין בו כוס קמח, כוס וחצי מים וכו' לפי כוס של 200 מ"ל למשל)?
 

בבושקלה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
יש הרבה ספרי מתכונים שמציינים רק בגרמים ומ"ל
זה הרבה יותר מדויק ומקצועי
יש שמציינים בכוסות ובסוגריים את הכמות המדויקת
והעממי יותר כותב רק כוס, חצי כוס וכו'
 

ברוכה תהיי

משתמש מקצוען
הרי גרם קמח, גרם שמן וגרם מים הם לא אותו משקל.
גרם קמח, גרם שמן וגרם מים זה אותו משקל, אבל לא בהכרח אותו נפח.
גרם זוהי מידת משקל, מ"ל זוהי מידת נפח.
בארץ מקובל להשתמש בציון משקל למוצקים (קילו סוכר, קילו קמח..) וציון נפח לנוזלים (ליטר חלב, ליטר שמן..).

מתכונים מקצועיים רושמים יחידות מידה כי זה יותר מדויק, לעיתים מציינים גם מידת כוס/ כף/ כפית - גם כאן המקצועיים משתמשים בכוס/ כף/ כפית מדידה אוניברסליים. (ואם זה ספר שלא מנסה להיות מקצועי מידי כדאי לציין איזו כוס מדובר. למשל כאן בפורום הפסקת קפה ניתן לראות מתכונים עם ציון שימוש בכוס ח"פ קר/ כוס ח"פ חם וכד')
 

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
אם מדובר בספר ולא בכתב עת, עדיף לכתוב מידות קבועות (בגרמים או במ"ל), כי נוכחנו לדעת שמידות של כוסות, כפות וכפיות הן דבר משתנה ומבלבל (בפרט לפי העקרון של השנים האחרונות, שמעלים מחיר באמצעות צמצום הכמות...). וקורה גם להיפך - לדוגמא, חבילת חמאה, שבעבר היה משקלה 100 גרם, היום משקלה 200 גרם. כלי מידה אוניברסליים (כוס/כף/כפית) - לא לכל עקרת בית יש, אבל מאזניים ביתיים כבר מצויים כמעט בכל משקי הבית ויש גם אמצעים שונים למדידת כמויות במ"ל.
 

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מבחינה מקצועית קונדיטורית כותבים בגרמים.
 

CO2

משתמש פעיל
לדעתי הטוב ביותר לכתוב נגיד חצי כוס, ובסוגריים את המשקל או הנפח
ולפני המתכון או בפתח הספר לציין אם המידה היא לפי כוסות מדידה, חד"פ קר או חם
זה עממי ופונה באמת לקהל
אלא אם זה ספר למקצוענים
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  37  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה