גרדת מציקה בהריון

בעילום שם

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
שלום לכולן,

האם מישהי התנסתה באיזו משחה או תרופה שמועילה לגרדת מציקה מאד בהריון, בעיקר בכף הרגל? תודה מראש לעונות.

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כדאי לבדוק תפקודי כבד, יכול להיות ששינוי בתזונה\ויטמינים יפתור לך את הבעיה.

מתוקינג

מגשי אירוח מלוחים ומתוקים בכשרות העדה החרדית
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
רוצי לרופא.
גרדת יכולה להעיד על ירידה בתפקודי כבד בהריון
כבר היצלתי חברה טובה שלי בזה ששלחתי אותה לרופא - והיא לא הראשונה שניצלה בזכות אבחון מוקדם.

במבה נוגט

משתמש סופר מקצוען
אתן יכולות לפרט קצת - איזה סוג גרדת עלולה להצביע על ירידה בתפקודי כבד? רק אם מגרד בכל הגוף כל הזמן? או גם אם חלק מהיום רק באיזור מסוים?
(מגרד לי נוראות בגב בעיקר בשעות הערב, חשבתי שזה נורמלי)

טיגר

משתמש מקצוען
תמיד כדאי לבדוק אם מגרד.
זה יכול להעיד על רעלת.

שקדיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L
ברוב המקרים זה נורמלי
כך שאת לא צריכה להילחץ
נכון שעושים בדיקת תפקודי כבד
אבל זה אחת ל.....

יש כאן מלא אשכולות על גרדת הריון
תכף אנסה לחפש לך

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
לי היתה גרדת בסוף ההריון, עד שהגעתי לרופא כבר ילדתי.
ואחרי הלידה זה התפשט לכל הגוף והחמיר מאד!
לדעתי זה הורמונלי.
מה שעזר לי בסוף היו כדורים נגד אלרגיה ללא מרשם, שלקחתי על דעת עצמי.
אחרי שתשללי בעיות בעזרת השם, תבדקי אם מותר לקחת בהריון, בעזרת השם מקווה שיעזור לך.

chani-studi

משתמש צעיר
לרוץ לרופא, בלי משחקים!
אל תדאגי זה לא אומר שיש כרגע סיכון לך או עובר
אבל חייבים לבדוק תפקודי כבד ואם יש בעיה לקחת תרופה מונעת הרעלה.

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לא להיבהל, זה לא בהכרח מעיד על משהו.
אבל אם יש ירידה בתפקודי כבד (שזה דבר נפוץ לפני לידה)
אפשר לקחת ויטמינים (נדמה לי מקבוצת ה-B , חשוב להתייעץ לגבי זה) וזה מסתדר, וגם הגירוד נפסק. אז למה לסבול?

בינתיים -
דברים טבעיים שמחזקים את הכבד:
מיץ לימון טרי.
שותים על הבוקר,על בטן ריקה, כוס גדולה של מים עם חצי לימון סחוט. ללא ממתיק.
עדיף לאכול אח"כ רק פירות, ואת ארוחת הבוקר\עוגה\פחמימות אחרות - לדחות קצת. לי זה מאוד עזר.
טוב גם נגד בחילות בוקר
(ואם את ממש סובלת מבחילות\הקאות - אל תשתי בבת אחת, אלא לאט לאט)

עוד דבר מדהים - חסה.
ואם את בעניין שייקים - להכניס כמה עלי חסה לשייק, מלא ברזל וגם מחזק את הכבד.

מרגלית100

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני לא מבינה, אני בכל התקופה סובלת מגירודים שונים בכל מיני מקומות בגוף, נעימים ולא נעימים, אף פעם לא חשבתי ולא ידעתי שיש בזה בעיה, מבחינתי זה בעסקת חבילה עם כל הנלווה להריון, גם אמרתי לרופאים והם לא אמרו לי שצריך לבדוק, לא רואים את הדברים האלה בבדיקות הדם השגרתיות שעושים??

אני חושבת שזה משהו מאוד מצוי ורק במקרים בודדים זה בא כתוצאה מבעיה, בכל אופן, טוב לדעת שצריך לשים לב שהכל בסדר.

1221

משתמש רשום
נכתב ע"י rutiz;n4987674:
רוצי לרופא.
גרדת יכולה להעיד על ירידה בתפקודי כבד בהריון
כבר היצלתי חברה טובה שלי בזה ששלחתי אותה לרופא - והיא לא הראשונה שניצלה בזכות אבחון מוקדם.

גרד יכול להעיד על עליה באינזימי כבד ודווקא לא בהריון. בהריון בד"כ אצל מי שיש לו בעיה בתפקודי כבד האנזימי כבד הם מאוזנים בגלל סטרואידים שהגוף מפריש ודווקא אחרי הלידה הגרד משמעותי יותר. לא נראה לי שיש צורך לרוץ לרופא. גרד בהריון הוא אופייני . אפשר לומר לרופא בביקור הקרוב שיש את הגרד

1221

משתמש רשום
נכתב ע"י מרגלית100;n4987930:
אני לא מבינה, אני בכל התקופה סובלת מגירודים שונים בכל מיני מקומות בגוף, נעימים ולא נעימים, אף פעם לא חשבתי ולא ידעתי שיש בזה בעיה, מבחינתי זה בעסקת חבילה עם כל הנלווה להריון, גם אמרתי לרופאים והם לא אמרו לי שצריך לבדוק, לא רואים את הדברים האלה בבדיקות הדם השגרתיות שעושים??

אני חושבת שזה משהו מאוד מצוי ורק במקרים בודדים זה בא כתוצאה מבעיה, בכל אופן, טוב לדעת שצריך לשים לב שהכל בסדר.
[h=3]אם הגרד בהריון מסוכן?[/h]
בדרך כלל הוא אינו מסוכן, אך הגרד העז מציק מאוד. אף שמדובר בדרך כלל במחלה לא מסוכנת, יש צורך בבדיקת רופא כדי לשלול את האפשרות שמדובר במחלות עור אחרות כמו מחלת כבד הריונית, פמפיגואיד הריוני, אריתמה מולטיפורמה, גרדת או תגובה לתרופות. כל אלה באות אף הן לידי ביטוי בהופעתה של פריחה מגרדת על פני העור.

ריבי ק

משתמש פעיל
כאחת שסבלה מגרד ומאנזימי כבד גבוהים בהריון אחד: בד"כ הגרד המדובר הוא יותר בכפות ידיים ורגליים. ודווקא בשליש שלישי. אם וכאשר ישנה עליה משמעותית עושים בדיקה של מלחי מרה ובמקרה שהם גבוהים זו אכן סכנה לעובר (למרות שכל הראופאים שדברתי איתם אמרו לי- "בספרות הרפואית ישנו תיעוד של מוות ר"ל אצל תינוקות שהעלו מלחי מרה אצל האמהות, אבל אנחנו מעולם לא נתקלנו בזה...") ובכל אופן, מיילדים מיידית.

אבל- צריכים לקחת בחשבון שבד"כ מגרד בהריון, במיוחד עכשיו בימים החמים הללו.

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
גרד אחרי לידה שהתפתח כמה שבועות אחרי הלידה והחמיר עם הזמן...
רופא המשפחה הציע קורטיזון... מאבחנת אלרגיות טענה שהרבה דברים לא טובים לה עכשיו.
מישהי חוותה? ממה זה נובע?? ואיך מקילים / מטפלים?

אמא טובה

משתמש מקצוען
נכתב ע"י מרגלית100;n4987930:

אני מאמינה שתלוי איזה רמת גירוד
כשזה מגיע לרמה שרואים את זה בבדיקת LFT זה גרד שיכול להוציא מהדעת
ואכן בהרבה מהמקרים מיילדים....

nlk

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
בטח ללכת לבדוק!!!
מנסיון אישי על בשרי
הגרד באמת היה בעיה בתפקודי כבד,

אצלי זה באמת היה מורכב, הייתי במעקב צמוד על המלחי מרה, וגם התאשפזתי, וגם ילדו אותי מוקדם :eek:
לא רוצה סתם להלחיץ,
אבל חשוב ללכת לבדוק (גם אם כן זה לא סוף העולם רק תצטרכי להיות במעקב)
במיוחד אם את אומרת שהגרד הוא בכפות הידיים /והרגליים

לבריאות
ושיעבור בקלות

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י משי 1;n4988781:
גרד אחרי לידה שהתפתח כמה שבועות אחרי הלידה והחמיר עם הזמן...
רופא המשפחה הציע קורטיזון... מאבחנת אלרגיות טענה שהרבה דברים לא טובים לה עכשיו.
מישהי חוותה? ממה זה נובע?? ואיך מקילים / מטפלים?

אפשר לנסות כדור נגד אלרגיה (אלרג'יקס וכדומה), במשך מספר ימים.
גם אם הגרד לא נוצר מאלרגיה, הכדור מטפל בסמפטומים של אלרגיה שכוללים גרד.
מנסיון, מאד עזר.

(אם האישה מניקה, צריך לבדוק מה מותר)

חניפו

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
האם גרד בבטן זה גם יכול להעיד על בעיה בתפקודי כבד?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה