בקשה "גניבת" עוזרות

• פותח הנושא Chan
  • פורסם בתאריך

יענק'ל

משתמש פעיל
D I G I T A L
כידוע לכל מי שמעסיק נוכריות
אין כללים היום באה מחר לא באה
אין מוסר עבודה אין חוזה אין מחוייבות
במקרה שבאמת יודעים שהיא בדרך למעשהו זה לא הוגן
אבל סתם ךגשו אותה או מישהו נתן טלפון
מה אפשר לעשות?
ככה השוק הזה
ככה הם
הבעיה שזה עושים גם עם יהודיות וחרדיות
וגם אם הם מתנהגים כך זה לא אומר שמותר לנו להתנהג ככה

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מה אפשר לעשות?
ככה השוק הזה
ככה הם
זה לא נכון. או אולי נכון חלקית.
העוזרת הגויה שלי באה מדי שבוע בשבוע, אבל אם השכנה תעצור אותה למטה ותציע כסף כפול היא לא תעמוד בפיתוי. לא פיר להעמיד אותה בנסיון.

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
הבעיה שזה עושים גם עם יהודיות וחרדיות
וגם אם הם מתנהגים כך זה לא אומר שמותר לנו להתנהג ככה
זה נכון.
ואני רוצה להגיד שפעם היתה לי עוזרת יהודיה. מאד תמימה ועם מנת משכל נמוכה.
היו לה הרבה חסרונות, אבל העובדה שהיא יהודיה חפתה עליהם והעסקתי אותה תקופה ארוכה.
בשבוע של בדיקת חמץ מישהו נצל את התמימות שלה והיא לא באה. אלא הלכה לעבוד במקום אחר.
ובאותו רגע נפרדתי ממנה לנצח.
אותה אחת לא באמת חשבה להעסיק אותה לארך זמן. והיהודיה התמימה אבדה מקור פרנסה.
אז אם אתן לא מרחמות על המעסיקות, אולי תחשבו לפעמים במועסקות שהן יוצאות נפסדות מכל הכוונים והן לא תמיד יודעות להסתכל קדימה.

שיראז

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מה אפשר לעשות?
ככה השוק הזה
ככה הם

מילה במילה!
יום באה ויום לא באה ולא עונה לטלפון!!!!

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
יו, הזכרת לי בלתי נשכחות, איך בעודי בשמירה טרום לידת תאומים (הם נולדו בתחילת סיון, ורפואית יכולתי ללדת כל יום באותה עת) חיכיתי לעוזרת והיא בוששה מבוא, מישהי חטפה אותה על אם הדרך. חיכינו וחיכינו והתקשרנו אליה שוב ושוב ובסוף ענתה לנו ה'חוטפת' שהיא לא תבוא, שאחרי הבית שלה היא עוד תמשיך לבית של הבת שלה. את הצער ועגמת הנפש שחשתי קשה לי לשכוח.

elibeli

משתמש מקצוען
יו, הזכרת לי בלתי נשכחות, איך בעודי בשמירה טרום לידת תאומים (הם נולדו בתחילת סיון, ורפואית יכולתי ללדת כל יום באותה עת) חיכיתי לעוזרת והיא בוששה מבוא, מישהי חטפה אותה על אם הדרך. חיכינו וחיכינו והתקשרנו אליה שוב ושוב ובסוף ענתה לנו ה'חוטפת' שהיא לא תבוא, שאחרי הבית שלה היא עוד תמשיך לבית של הבת שלה. את הצער ועגמת הנפש שחשתי קשה לי לשכוח.
לייקתי לא כי אהבתי... כי ריחמתי...

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
גם אני עדיין מרחמת על עצמי. כל כך חסרת אונים הייתי, משוועת לסיוע. באמת שאפילו הזיכרון כואב.
גם אם הלכתית מותר לחטוף עוזרות, בעיני זו נבזות שהיא מתחום נבל ברשות התורה.

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אני לא יודעת מבחינה הילכתית, אבל איך שנראה לי זה בטוח לא 'יהודי'.
ודרך אגב, גם אם אין בחוזה שום שורה לגבי עזיבת העבודה יש חוק בעניין אז לא יודעת אם זה לא תקף גם לעוזרת, בטח אם העוזרת מדווחת לרשויות.
ואני לא חושבת שמותר לומר לעוזרת, בואי אלי אני אשלם לך יותר כשזה בשבועות האלה, אם זה תקופה מראש שלמעסיקה יש עוד איזה אפשרות להתארגן מחדש זה משהו אחר אבל ככה פתאומי? לדעתי גם לפי ההלכה זה אסור, (ואני לא יודעת מה ההלכה באמת אומרת ויכול להיות ש'דעתי' טועה, אבל ככה זה מרגיש לי ונראה לי הייתי מתביישת אפילו לשאול רב אם מותר לי להתנהג ככה.)

מהורהרת

משתמש פעיל
האמת שהיו לי דמעות בעיניים כשקראתי
ואולי שוב פרוג יעשה את העבודה והשנה יותר אנשים יחשבו פעמיים לפני שהם "גונבים" "לוקחים" או איך שלא יקראו לזה

רחל לה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
זה נראה לכם שפוי???
אנשים משוועים!!!!! לעזרה
ואין מי שיושיע!
אולי במקום לבכות על גניבת העוזרת
צריך לפעול לשינוי המצב!

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
זה נראה לכם שפוי???
אנשים משוועים!!!!! לעזרה
ואין מי שיושיע!
אולי במקום לבכות על גניבת העוזרת
צריך לפעול לשינוי המצב!

איך אפשר לשנות את המצב?
ומה זה סותר את הבכי על 'גנבת העוזרת' שמשאירה עוד מישהי משוועת לעזרה ועוד היא דאגה לעזרה מראש.

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
היא סכמה איתה. וזה בהחלט מחייב.
מישהי תפגוש את השכנה המטפלת ותגיד לה הבקר אני אשלם לך משכורת כפולה. תשמרי לי על ילד חולה במקום על הילדים שאת שומרת כל יום.
הרי ברור שלא נעשה את זה. כי ברור לכולנו שיש מוסר עבודה כלשהו שלא מפירים. (גם אם המטפלת דנן לא חתמה חוזה)
העובדה שאצל הגויות המוסר רופף לא ראויה לניצול. באמת קשה לי להגיד כן גזל, לא גזל, הזוי שצריך להכריע בסוגיה. מה זה משנה ההגדרה?
בעצם יש כן 2 עניינים:
מה ההלכה אומרת על זה מצד "החוק היבש"
(לכאורה, אם פועל יכול לחזור בו אפילו בחצי היום, הוא יכול לחזור בו גם לפני שהתחיל היום)
ובנוסף, עניין של הגינות, שאין דין תורה שאפשר לחייב באמצעותו את ההתנהלות הנכונה, אלא ההוראה הכללית של "ועשית הישר והטוב".
כך שגם אם זה לא גזל, וגם אם לפועלת מותר לחזור בה, עדיין - אין זה ראוי כי זה גורם לעוגמת נפש רבה ללקוחות הקבועים.
ולכן, לכי מעכשיו ונקו את התנור ולא תזדקקו לעוזרת סמוך ונראה לערב פסח - -

רפ

משתמש סופר מקצוען
בעצם יש כן 2 עניינים:
מה ההלכה אומרת על זה מצד "החוק היבש"
(לכאורה, אם פועל יכול לחזור בו אפילו בחצי היום, הוא יכול לחזור בו גם לפני שהתחיל היום)
ובנוסף, עניין של הגינות, שאין דין תורה שאפשר לחייב באמצעותו את ההתנהלות הנכונה, אלא ההוראה הכללית של "ועשית הישר והטוב".
כך שגם אם זה לא גזל, וגם אם לפועלת מותר לחזור בה, עדיין - אין זה ראוי כי זה גורם לעוגמת נפש רבה ללקוחות הקבועים.
ולכן, לכי מעכשיו ונקו את התנור ולא תזדקקו לעוזרת סמוך ונראה לערב פסח - -
אני חושבת שהנושא כאן הוא האם מותר לגרום לה לחזור בה, לא האם לעוזרת מותר ללכת למקום אחר.

פנינה 99

משתמש סופר מקצוען
האמת היא שאני מעכשיו הודעתי לעוזרת שלי שאם היא מבריזה לי לפני פסח שלא תבוא גם אחרי פסח!
אני לוקחת אותה כל השנה ולדעתי זה דיי ירתיע אותה לעזוב משרה קבועה בשביל משהו מזדמן.
הבעיה שהן "חולות"באופן פתאומי ובתמימות.
ואז נותר לך רק לרחם עליהן (ועליך)
מנסיון אישי.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  42  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה