בקשה "גניבת" עוזרות

• פותח הנושא Chan
  • פורסם בתאריך

Chan

משתמש פעיל
בתקופה הקרובה בודאי תחפשנה נשים רבות עזרה בנקיון לפסח...
רציתי לעורר נקודה כואבת שחוזרת על עצמה כל שנה ושנה.
כמי שמעסיקה עוזרת ( נוכריה..) במשך כל השנה, כמעט רק לצורך של ערב פסח, נכוויתי כבר כמה פעמים מהתעופפויות ובעיקר בתקופה הלחוצה ביותר של ערב פסח.
נשים יקרות, שמנה לב! כשאתן "תופסות" עוזרת בערב פסח, מציעות לה שכר גבוה יותר (וכן, 60 ש"ח לשעה זה מוגזם!)
מעלות אותה אליכן הביתה כשהיא בדרך למישהי אחרת...
בקיצור..
לדעתי זו מצווה הבאה בעבירה!!!
כמה עגמת נפש נגרמת לאשה ששלחה ילדים עם בייבי סיטר - לא ישנה בלילה כדי להתכונן לעוזרת...ובסוף - העוזרת "נחטפה"...
אז קחו לתשומת לב
מקווה שבעז"ה בשנה זו העוזרת תבוא כרגיל ולא תבריז:)

סגול חציל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בתקופה הקרובה בודאי תחפשנה נשים רבות עזרה בנקיון לפסח...
רציתי לעורר נקודה כואבת שחוזרת על עצמה כל שנה ושנה.
כמי שמעסיקה עוזרת ( נוכריה..) במשך כל השנה, כמעט רק לצורך של ערב פסח, נכוויתי כבר כמה פעמים מהתעופפויות ובעיקר בתקופה הלחוצה ביותר של ערב פסח.
נשים יקרות, שמנה לב! כשאתן "תופסות" עוזרת בערב פסח, מציעות לה שכר גבוה יותר (וכן, 60 ש"ח לשעה זה מוגזם!)
מעלות אותה אליכן הביתה כשהיא בדרך למישהי אחרת...
בקיצור..
לדעתי זו מצווה הבאה בעבירה!!!
כמה עגמת נפש נגרמת לאשה ששלחה ילדים עם בייבי סיטר - לא ישנה בלילה כדי להתכונן לעוזרת...ובסוף - העוזרת "נחטפה"...
אז קחו לתשומת לב
מקווה שבעז"ה בשנה זו העוזרת תבוא כרגיל ולא תבריז:)
מזדהה ממש :(

גלינג

משתמש סופר מקצוען
כי זה ממש לא גזל.
ומותר להעלות את שכר הפועל בכדי שיעבוד אצל אדם אחר.
(גם עם זה לא נעים זה ההלכה וכך העולם עובד).
מכירים מתכנתת שחברה מתחרה הציעו לה משכורת כפולה והיא לא עזבה (בלי הפרת חוזה חתום כמובן)??

סגול חציל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
האמת היא שאני מעכשיו הודעתי לעוזרת שלי שאם היא מבריזה לי לפני פסח שלא תבוא גם אחרי פסח!
אני לוקחת אותה כל השנה ולדעתי זה דיי ירתיע אותה לעזוב משרה קבועה בשביל משהו מזדמן.
נכון.
השאלה אם בפועל זה יקרה...
הן מתלהבות מכל שקל שמוצע להן יותר.
במיוחד שהן לא באו לארץ בשביל לקבוע יתד, אלא עובדות וחוזרות עם הכסף חזרה...

גלינג

משתמש סופר מקצוען
האמת היא שאני מעכשיו הודעתי לעוזרת שלי שאם היא מבריזה לי לפני פסח שלא תבוא גם אחרי פסח!
אני לוקחת אותה כל השנה ולדעתי זה דיי ירתיע אותה לעזוב משרה קבועה בשביל משהו מזדמן.
אני מכיר הרבה נשים שימחו לעוזרת פנויה באופן קבוע
(אנחנו אחד מהם..)

לדעתי הפתרון הוא להבטיח לה מעט תוספת על אותם הימים (לא חושב שצריך להגיע ל60 ₪אך בצירוף הקביעות יתכן וזה יעזור)

Chan

משתמש פעיל
מכירים מתכנתת שחברה מתחרה הציעו לה משכורת כפולה והיא עזבה (בלי הפרת חוזה חתום כמובן)

ההשוואה לחלוטין לא דומה ולא כמעט!
גם מתכנתת צריכה להודיעה חודש מראש (במקרה זה המקצוע שלי) או במקרה הגרוע יום לכל חודש עבודה
וזה לא בא ע"ח אישה יהודיה מטופלת בילדים!!
בא לי לשאול רב מה יותר חשוב: לנקות לפסח או לא לצער יהודי..

גלינג

משתמש סופר מקצוען
ועוד

גלינג

משתמש סופר מקצוען

נירוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אני מכיר הרבה נשים שימחו לעוזרת פנויה באופן קבוע
(אנחנו אחד מהם..)

לדעתי הפתרון הוא להבטיח לה מעט תוספת על אותם הימים (לא חושב שצריך להגיע ל60 ₪אך בצירוף הקביעות יתכן וזה יעזור)
תביני,כשאת מביאה אותה לפני פסח ומבטיחה לה שגם אחרי פסח תתני לה עבודה זו הבטחה בספק כי יש הרבה נשים שצריכות רק לפני פסח ומשכנעות את העוזרת להגיע אליהם ומבטיחות לה עבודה קבועה ובפועל אחרי פסח מנפנפות אותה...,בכל אופן אני נחשבת אצלה שלקוחה בטוחה-לא מאמינה שהיא תיקח סיכון להבריז לי לפני פסח כשהיא יודעת שאפטר אותה אחר כך... אולי אני תמימה ... ננסה ונראה...

elibeli

משתמש מקצוען
ברור ש'לתפוס' עוזרת ברחוב כשהיא בדרך למשהו אחר זה לא לעניין וגם לא דומה לכל תחום העבודה/ תכנות- גם אם אין חוזה שמחייב על הודעה של חודש מראש- לא שמעתי על מישהי שהייתה בדרך לעבודה בשעה 7:30 בבוקר ובתחנת אוטובוס הצליחו לחתום איתה על עבודה בחברה מתחרה.
לא יודעת מבחינת ההלכה אם זה גזל ממש או אבק גזל.
מה שבטוח שלגבי ההוצאות הנוספות שהיו זה גזל (בייביסיטר/ יום חופש וכו')

מושוץ

משתמש פעיל
צילום מקצועי
D I G I T A L
המשתמש נחסם
לא מבינה איך אישה מסוגלת לדעת שביתה נוקה לפסח דרך גזל!!!!
כבר נכותי כמה פעמים!!!!!!!!!!!!!
קשה לסלוח על כזה דבר!
קנית אותה???
זה נכון שזה לא הוגן אבל מכאן ועד גזל...

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
קנית אותה???
זה נכון שזה לא הוגן אבל מכאן ועד גזל...
היא סכמה איתה. וזה בהחלט מחייב.
מישהי תפגוש את השכנה המטפלת ותגיד לה הבקר אני אשלם לך משכורת כפולה. תשמרי לי על ילד חולה במקום על הילדים שאת שומרת כל יום.
הרי ברור שלא נעשה את זה. כי ברור לכולנו שיש מוסר עבודה כלשהו שלא מפירים. (גם אם המטפלת דנן לא חתמה חוזה)
העובדה שאצל הגויות המוסר רופף לא ראויה לניצול. באמת קשה לי להגיד כן גזל, לא גזל, הזוי שצריך להכריע בסוגיה. מה זה משנה ההגדרה?

מושוץ

משתמש פעיל
צילום מקצועי
D I G I T A L
המשתמש נחסם
היא סכמה איתה. וזה בהחלט מחייב.
מישהי תפגוש את השכנה המטפלת ותגיד לה הבקר אני אשלם לך משכורת כפולה. תשמרי לי על ילד חולה במקום על הילדים שאת שומרת כל יום.
הרי ברור שלא נעשה את זה. כי ברור לכולנו שיש מוסר עבודה כלשהו שלא מפירים. (גם אם המטפלת דנן לא חתמה חוזה)
העובדה שאצל הגויות המוסר רופף לא ראויה לניצול. באמת קשה לי להגיד כן גזל, לא גזל, הזוי שצריך להכריע בסוגיה. מה זה משנה ההגדרה?
כידוע לכל מי שמעסיק נוכריות
אין כללים היום באה מחר לא באה
אין מוסר עבודה אין חוזה אין מחוייבות
במקרה שבאמת יודעים שהיא בדרך למעשהו זה לא הוגן
אבל סתם ךגשו אותה או מישהו נתן טלפון
מה אפשר לעשות?
ככה השוק הזה
ככה הם

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  42  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה