כפי שבוודאי שמתם לב, חווינו מתקפת סייבר ופריצת האקרים בליל שבת ללוח הבקרה של פרוג, הם ניסו למחוק ולהוציא נתונים מהאתר, ללא הצלחה יתרה. שלחו מייל ספאם לחלק משתמשים עם בקשות כופר וכדו', כמובן, אין שום צורך להתייחס לכך. ואדרבה, חשוב שלא ללחוץ על שום קישור שנשלח באותו מייל.

חשוב להדגיש, כי לא נפרצו שום פרטי אשראי (מנויים באתר נרשמים דרך פייפאל, מערכת סליקה הטובה בעולם, אין לנו נתוני אשראי כלל, אפילו לא את ארבעה ספרות האחרונות).

וכן חשוב לציין שהפורצים לא השיגו גישה לסיסמאות כלל, אך עדיין, אנו ממליצים לשנות סיסמאות באתר פרוג, לייתר ביטחון.

מיד במוצאי שבת קודש צוות התכנות שלנו יחד עם מערך הסייבר הלאומי ועוד התגייסו לטיפול מהיר ויסודי, עלינו על הפרצה, היא נחסמה מידית, והורדנו את האתר מהאוויר עד לפריסה מלאה של הגיבוי, ובדיקות שאין עוד חשש.

ביצענו פריסת גיבוי של האתר מליל חמישי 14/11/24 בשעה 02:00, למרות שהפריצה בוצעה בליל שבת, כדי לקחת מרווח ביטחון, ולוודא שהאתר ומשתמשיו מוגנים לחלוטין.

מתנצלים מאוד על אי הנעימות, לצערנו כל התוכן שנכתב בימים חמישי ושישי הוסרו, אתם מוזמנים לכתוב מחדש :)

תודה על תמיכתכם, מרגישים את זה!
המשך שבוע טוב לכולם!

דרוש מידע גן ילדים - מה כדאי?

מה שיש לי לומר

משתמש רשום
יש לי בת מוכשרת מאוד ילידת אוקטובר 2018
השנה היא לומדת בגן עירוני, היא הקטנה בשנתון אבל עוקפת את חברותיה מבחינת הרמה. למשל, אנחנו דוברי אידיש בבית והיא למדה רק בגן את שפת העברית וכיום היא מדברת שוטף בעברית.
יש לנו כרגע התלבטות מאוד רצינית לגביה.
היא לומדת בגן עירוני בעברית, לבעלי חשוב מאוד מאוד האידיש רק שנה שעברה בעת הרישום לא היה באזורינו גן באידיש והאפשרות היחידה היתה לשלוח אותה עם הסעה ואת זה לא רצינו כי היא היתה קטנה מידי.
לשנה הבאה בעלי חשוב לו מאוד שתעבור לגן באידיש וכל האפשרויות הקיימות הם במרחק הסעה וקשה לי מאוד לחשוב על הרעיון.
מה הדילמה?
אמור להיפתח גן באידיש מרשת מוכרת מאוד ממש ממש צמוד לבית, רק הגן הראשון נפתח ויש לנו שיקול אולי לרשום אותה בגן הזה, היות והיא הקטנה בשנתון, היא תהיה הגדולה, התייעצנו עם הפיקוח החינוכי של אותה הרשת והם אמרו לנו שהגדולות תמיד יוצאות מורווחות.
רק בכל אופן מעסיק אותנו הקטע שגם כיום היא עוקפת את חברותיה מבחינת הכל - שפה, הבנה, יצירות וכדו', האם זה לא עוול להשאיר אותה שנה?
מצד שני, אם היא לא תישאר שנה בכיתה א' היא תהיה ממש קטנה.
בקיצור, מה עדיף לטובת הילדה?
- לעבור לגן מרוחק ולנסוע בהסעה כל יום וכן להיות הקטנה בשנתון וייתכן שבמהלך השנים היא תהיה יותר מאותגרת כי גם כך היא כשרונית מאוד. היא בעצם תעלה לכיתה א' לפני גיל 6.
- ללמוד בגן ליד הבית ולהיות ממש ממש הגדולה ובעצם לכאורה, להשתעמם. היא לא חוזרת על אותו גן כי זה בשתי שפות שונות וגם שתי גננות אחרות.

מה שיש לי לומר

משתמש רשום
מה אומרת הגננת של השנה?
היא יכולה להגדיר לך טוב איך היא רואה את הילדה ביחס לשאר בנות גילה.
לא שאלתי אותה לגבי זה, אבל היא כל הזמן משדרת שהיא מוכשרת במיוחד והיא הרבה מעבר לכפי גילה.
וזה בדיוק הדילמה, כי אם לא, אז ודאי שמלכתחילה להשאיר שנה.

ext

משתמש מקצוען
D I G I T A L
ילידת אוקטובר רגילה, מומלץ מלכתחילה להשאיר?

נחמד להיות בשמחה

משתמש מקצוען
אותי השאירו בגיל קטן וזה הכי טוב כי לא זוכרת כלום, אם בעתיד מתכננת להשאיר אז אולי כן עכשיו, אבל אין על הגננות הן יודעות הכי טוב- יותר מאיתנו..

ext

משתמש מקצוען
D I G I T A L
אגב לגבי פער ריגשי מומלץ להשאיר ילדה בגן חובה שמבחינה לימודית היא מסתדרת מעולה?
הגננת אומרת שיש פער מסויים במיוחד בקטע של דחיית סיפוקים אבל הילדה ממש לא רוצה להישאר, במיוחד שכל החברות עולות...

ללושקה

משתמש מקצוען
אגב לגבי פער ריגשי מומלץ להשאיר ילדה בגן חובה שמבחינה לימודית היא מסתדרת מעולה?
הגננת אומרת שיש פער מסויים במיוחד בקטע של דחיית סיפוקים אבל הילדה ממש לא רוצה להישאר, במיוחד שכל החברות עולות...
פליז אל תעשי את הטעות של להשאיר, הפער הרגשי יכול להעצים אם תשאירי, במיוחד שאת יודעת שהיא לא רוצה להישאר.
בתור אחת שהשאירו אותה...

• תודה
Reactions: ext

ברבור באגם

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
דחית סיפוקים זאת באמת סיבה שלא לעלות, הילדה תתקשה מאוד במסגרת לחוצה כבר כך לשבת יפה לא לשחק בדברים שבקלמר לא לדבר..., היום גם הרמה לימודית הרבה יותר גבוה ממה שהיה פעם.

ext

משתמש מקצוען
D I G I T A L
דחית סיפוקים זאת באמת סיבה שלא לעלות, הילדה תתקשה מאוד במסגרת לחוצה כבר כך לשבת יפה לא לשחק בדברים שבקלמר לא לדבר..., היום גם הרמה לימודית הרבה יותר גבוה ממה שהיה פעם.
נראה לי זה בית ספר ברמה נורמלית, לא מטורפת ואני באמת מתלבטת האם התפתחות ריגשית זה דבר שיכול להתפתח בכמה חודשים הקרובים עד לכיתה א' - או שאם היא מידי תינוקית בהתנהגותת אין מה לצפות לשינוי.
אני גם באמת לא רוצה לתת לה הרגשה שהיא דפוקה, בכל אופן לצערי היא הבינה שזה הנושא ומזכירה לי כשהיא מתנהגת בצורה בוגרת שמתאים לה כבר לעלות...

ברבור באגם

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
לדעתי לדבר עם הגננת, הגננת של הבת שלי אמרה לה שהיא מאוד אוהבת אותה ולכן היא רוצה אותה עוד שנה אתה בגן.

החכמה צודקת

משתמש מקצוען
לדעתי, היכולות הרגשיות חשובות פי כמה מהיכולות המוחיות כך שלא נראה לי שווה להמר.
מה היא כבר תפסיד?
הטיעון שלא יהיה לה נעים הוא שולי לעומת הטובה האישית שיהיה לה בסופו של דבר...

ברבור באגם

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
מניסיון של הילדה שלי רק טוב יצא מזה היא הכי הכי! פשוט במקום להיות הכי קטנה היא הכי גדולה ובהתאם הלמידה שלה, ממש מומלץ! זה משפיע על כל החיים כשהיא מרגישה חכמה!

בהמתנה

משתמש פעיל
לדעתי אין מניעה להתחיל שוב גן 3 באידיש.
ממה שידוע לי היום פחות נוטים להעלות לכיתה א ילדות מתחת גיל 6
בד"כ משאירים בגן חובה עוד שנה (ורשתות הגנים אינן מאפשרות להשאיר שנה בגילאים הצעירים יותר)
כך שלכאורה- הילדה שלך גם ככה הייתה נשארת שנה נוספת
למה לא להשאיר כבר עכשיו?
בפרט שהיא הולכת לגן אחר ולא נשארת עם אותה גננת שוב.

Harmonyapro

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
- לעבור לגן מרוחק ולנסוע בהסעה כל יום וכן להיות הקטנה בשנתון וייתכן שבמהלך השנים היא תהיה יותר מאותגרת כי גם כך היא כשרונית מאוד. היא בעצם תעלה לכיתה א' לפני גיל 6.
לא משנה לאיזה גן,
לדעתי לא כדאי להשים בגן שהיא תיהיה ה''גדולה'' בו, כי אם גם ככה הצוות מחזיק ממנה קצת יותר מכולן זה רק יעצים את זה ויפעל לרעתה בסופו של דבר.
מה שכן זה לא אומר שצריך להמשיך במסלול בעצימת עיניים ולהעלות לא' בגיל צעיר מאד, ממש לא!
ילדות כאלו בד''כ מאד מומלץ להשאיר שנתיים בגן חובה.
ואז ממילא הם מתבשלות יותר רגשית ולא מפסידות שום דבר מבחינה לימודית.(בגן חובה תמיד יש לאן להתקדם ולקדם בשונה משאר הגנים)
ואגב-
בעניין השפה,
אני גם בעד שכל הורה שיש לו אפשרות ללמד את הילד מגיל צעיר שפה נוספת שיילמד. (לא משנה איזו,)
גם אם זה לפעמים מאתגר זה שווה.
זה בריא למוח ומפתח אותו לעתיד. ככל שהגיל יותר צעיר ככה יותר טוב.

יהודי-פשוט

משתמש סופר מקצוען
אני גם בעד שכל הורה שיש לו אפשרות ללמד את הילד מגיל צעיר שפה נוספת שיילמד. (לא משנה איזו,)
גם אם זה לפעמים מאתגר זה שווה.
זה בריא למוח ומפתח אותו לעתיד. ככל שהגיל יותר צעיר ככה יותר טוב.
לא מדויק לפעמים יוצר פערי שפה משמעותיים
ועד בעיות

Harmonyapro

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

אולי מעניין אותך גם...