את יכולה להכין עוגת
שמנת- תותים היא מאלפת גם במראה וגם בטעם
עשיתי אותה בדיוק שבוע שעבר (אין לי תמונה, כי אני לא כל כך מצלמת אוכל.....)
אבל היא מיוחדת, סמכי עלי......
לבסיס- עוגת אמרטו:
(המתכון הוא לפני תבנית מרובעת, אבל תשימי בתבנית עגולה לפי העין ואת מה שישאר לך תוכלי לשים בקפקייקס)
5 ביצים
1.5 כוסות סוכר
2 כוסות קמח
1 א.אפיה
1 פודינג ויניל
3/4 כוס סמן
3/4 כוס מיץ תפוזים
3/4 כוס ליקר אמרטו (יש לקנות במכולת)
מקציפים את הביצים והסוכר, מנמיכים מהירות ומוסיפים את שאר המרכיבים.
לשפוך לתבניות הרצויה כ1/3 מגובה התבנית.
כשיוצא מהתנור יש להרטיב טוב טוב את העוגה במים שיוצאים מבישול התותים (אפשר גם במי סוכר)
לקצפת: (הכי פשוט)
שמנת מתוקה
פודינג וניל
חצי כוס סוכר
1 גבינה לבנה 5%
מקציפים את השמנת, הפודינג והסוכר ואח"כ מקפלים פנימה את הגבינה.
לתותים:
אני משתמשת בתותים קפואים (בגלל הכשרות)
בסיר בישלתי כ5 דקות תותים, חצי כוס סוכר, וטיפה מים.
אח"כ חתכתי פרוסות יפות מהתותים (צריך בזהירות מכיוון שזה רך מהבישול) וסידרתי יפה בתבנית.
הכנתי ג'לי תות -נתתי לו טיפה להתקרר ושפכתי מעל התותים הפרוסים.
יוצא משגע!!!
בהצלחה ושבת שלום