דיון גם אתם מרגישים שהמוח שלכם מתנוון?

מימיי

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
אני בכל אופן כן.
ורגע לפני שתגידו: "המוח שלי? החכם מכל אדם? מתנוון?? או לא. ממש לא", אני רוצה שתחשבו עם עצמכם שניה אם אתם באמת חכמים מכל אדם. סתם נו, אם באמת באמת המוח שלכם בכושר כמו שהיה בעבר.
אחרי שחשבתם קצת, אני יכולה להגיד לכם את הדבר הבא (כמובן שהכל לא מבוסס על מחקרים אמיתיים ואין לקחת את מה שנכתב כאן כתורה למשה מסיני וכו'): אם אתם מאלה שמשתמשים בבינה מלאכותית על בסיס ''כל מכתב לסבתא נכתב שם'', או "את הרעיון לקטעים שלי CatGPT כותב'' כנראה שכמה שרירים במוח שלכם יצאו לחופש, והבינה המלאכותית החליטה לעבוד במקומם.
ועכשיו באה השאלה שלי: הרי המוח שלנו הוא חכם, הוא יכול בקלות לענות על שאלות כמו 'מה עדיף תפוח או שוקולד?' (מקווה בשביל כולכם שהתשובה היא חד משמעית שוקולד), אז למה כשהוא מגיע לדברים טיפה יותר מורכבים, בעל המוח (אתה או את) מחליט שזה יותר מידי בשביל השכל החמוד שלו ויש לבקש עזרה מהבינה המלאכותית?
ככל הנראה התשובה לשאלה הארוכה והכמעט אין סופית הזאת היא שהמוח פשוט מתעצל מידי ומעדיף הקלות.
וכאן נכנסת הבעיה, כשאיבר כלשהו נח הרבה זמן, הוא אממ, מתנוון.
זה לא קורה בבת אחת, לא מיד ואולי לא בכלל.
אבל זה לגמרי אפשרי.
ואחרי שקצת חפרתי לכם, הגיע הזמן לשאלה שדגדגה לכם בראש כל הזמן, מה אני רוצה ממכם ולמה בכלל כתבתי את כל המלל הזה?
התשובה היא כזאת: א - התחשק לי להאיר את עיניכם.
ב - נמאס לי לראות בנאדם שפותח אשכול בפרוג על ''תעזרו לי לכתוב מכתב לאחותי הקטנה'' ומישהו כותב לו ''הנה עזרה מרובי הבוט''. תפעילו קצת את השכל, ה' ברא אותו כדי שישרת אתכם ויעזור לכם.
המוח האנושי לא נברא רק כדי להפעיל איברים, אלא גם בשביל לחשוב, ליצור ולהבין.
הבינה המלאכותית היא כלי נחמד, אבל שימו לב שהיא לא מחליפה אתכם, את הלך החשיבה שלכם, את היכולות לחשוב.

זהו, עד כאן המלל הארוך שלי.
אשמח להערות, הארות, תשובות נגד או סתם הסכמה.
תודה שקראתם:)

נערך לאחרונה ב:

מימיי

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
יישר כוח גדול. צריך עוד קולות כאלה בשביל להוציא את GPT, רובי וחבריו מחיינו לצמיתות.
שמחה לשמוע שהתחושה הזאת היא לא רק שלי.
באמת מרגישה שהבינה המלאכותית מורידה לכולם את הIQ..

joelly

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
לייק גדול בגלל-
ב - נמאס לי לראות בנאדם שפותח אשכול בפרוג על ''תעזרו לי לכתוב מכתב לאחותי הקטנה'' ומישהו כותב לו ''הנה עזרה מרובי הבוט''. תפעילו קצת את השכל, ה' ברא אותו כדי שישרת אתכם ויעזור לכם.
זה. גם על חלק א וגם על חלק ב.
למען ה' למה נראה לך שזרים יכולים לכתוב במקומך? תחשוב מה אתה רוצה לומר ותכתוב את זה.
ולמה כל פעם יש את החכמולוג שגילה לראשונה את רובי הבוט ומביא את תשובתו בגאון- השואל יכול לחפש שם לבד. וכו"ש שבדרך כלל מובאות שם שטויות.

מֶנַחֵם

קופי כובש, רייטינג מנצח
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
מאמר נוקב יש לציין.

אם כי,

למה עם מחשבון כן מומלץ להשתמש?

מה ההבדל?

אז נכון, יש דברים שבהם הבינה המלאכותית היא סתם פינוק מיותר.

אבל יש דברים שפשוט עוזרים, ומקצרים הליכים

ובעיקר - משאירים את המוח פנוי לעסוק ביצירתיות ובמה שחשוב, וחוסכת התקשקשות מיותרת בדברים פחות חשובים!

מימיי

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
מאמר נוקב יש לציין.

אם כי,

למה עם מחשבון כן מומלץ להשתמש?

מה ההבדל?

אז נכון, יש דברים שבהם הבינה המלאכותית היא סתם פינוק מיותר.

אבל יש דברים שפשוט עוזרים, ומקצרים הליכים

ובעיקר - משאירים את המוח פנוי לעסוק ביצירתיות ובמה שחשוב, וחוסכת התקשקשות מיותרת בדברים פחות חשובים!
האמת שחיכיתי לתגובה כזאת, אז תודה שכתבת!
הדוגמה של המחשבון מצוינת. הייתה לי מורה שידעה לחשב הכל ללא מחשבון ואמרה עלינו בדיוק את מה שכתבתי למעלה.
אבל ההבדל בין השימוש בבינה מלאכותית למחשבון הוא שבשביל לחשב 100X752.3X99.7+56 - צריך לאהוב מאוד מתמטיקה, להיות גאון או לחשב במחשבון. לעומת זאת, כדי לתמצת טקסט, לענות על שאלות, לעשות עבודות, ללמוד על נושא מסוים בהיסטוריה ואפילו להמציא מתכון חדש - להכל יש תחליפים.
לא אמרתי לא להשתמש בכלל בAI, הוא כלי מדהים שאפשר להיעזר בו רבות.
אבל אפשר קצת להפחית מינון ולהפעיל את השכל.
(הגיוני שרוב מי שקורא את הקטע לא יבין על מה מדובר, אבל אחרי שראיתי אנשים שלוחצים על כפתור כיבוי המוח שלהם לטובת ChatGPT, לא יכולתי להשאיר לעצמי את התובנות האלו..)

תהילה בצלאל

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
האמת שחיכיתי לתגובה כזאת, אז תודה שכתבת!
הדוגמה של המחשבון מצוינת. הייתה לי מורה שידעה לחשב הכל ללא מחשבון ואמרה עלינו בדיוק את מה שכתבתי למעלה.
אבל ההבדל בין השימוש בבינה מלאכותית למחשבון הוא שבשביל לחשב 100X752.3X99.7+56 - צריך לאהוב מאוד מתמטיקה, להיות גאון או לחשב במחשבון. לעומת זאת, כדי לתמצת טקסט, לענות על שאלות, לעשות עבודות, ללמוד על נושא מסוים בהיסטוריה ואפילו להמציא מתכון חדש - להכל יש תחליפים.
לא אמרתי לא להשתמש בכלל בAI, הוא כלי מדהים שאפשר להיעזר בו רבות.
אבל אפשר קצת להפחית מינון ולהפעיל את השכל.
(הגיוני שרוב מי שקורא את הקטע לא יבין על מה מדובר, אבל אחרי שראיתי אנשים שלוחצים על כפתור כיבוי המוח שלהם לטובת ChatGPT, לא יכולתי להשאיר לעצמי את התובנות האלו..)
ואם היא ככה מזועזעת, אז מה נגיד אנחנו כשנגלה שהדור הבא בכלל לא משתמש בGPT, אלא מניח לשבבי מוח לשדר החלטות אל מכונות שונות על פי שדרי המוח שלנו, אפילו תת המודע? אפוקליפסה. ניוון במלוא המשמעות.

פרפרזה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
לפעמים הבינה מסייעת במקום שהמוח או האמביציה נתקעו ובלעדיה התוצר יהיה גרוע מאוד. אז כן, יש לה המון חסרונות, אבל יש לה גם יתרונות, וכמו בכל טכנולוגיה צריך לדעת להשתמש בה בתבונה.

מימיי

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
ואם היא ככה מזועזעת, אז מה נגיד אנחנו כשנגלה שהדור הבא בכלל לא משתמש בGPT, אלא מניח לשבבי מוח לשדר החלטות אל מכונות שונות על פי שדרי המוח שלנו, אפילו תת המודע? אפוקליפסה. ניוון במלוא המשמעות.
מקווה שהדור הבא יצליח להיות חכם יותר מיוצרי השבבים ולא יתן להם לשבש לו את המוח.

הדוויג

עורך תוכן ראשי
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
עריכה תורנית
אני בכל אופן כן.
ורגע לפני שתגידו: "המוח שלי? החכם מכל אדם? מתנוון?? או לא. ממש לא", אני רוצה שתחשבו עם עצמכם שניה אם אתם באמת חכמים מכל אדם. סתם נו, אם באמת באמת המוח שלכם בכושר כמו שהיה בעבר.
אחרי שחשבתם קצת, אני יכולה להגיד לכם את הדבר הבא (כמובן שהכל לא מבוסס על מחקרים אמיתיים ואין לקחת את מה שנכתב כאן כתורה למשה מסיני וכו'): אם אתם מאלה שמשתמשים בבינה מלאכותית על בסיס ''כל מכתב לסבתא נכתב שם'', או "את הרעיון לקטעים שלי CatGPT כותב'' כנראה שכמה שרירים במוח שלכם יצאו לחופש, והבינה המלאכותית החליטה לעבוד במקומם.
ועכשיו באה השאלה שלי: הרי המוח שלנו הוא חכם, הוא יכול בקלות לענות על שאלות כמו 'מה עדיף תפוח או שוקולד?' (מקווה בשביל כולכם שהתשובה היא חד משמעית שוקולד), אז למה כשהוא מגיע לדברים טיפה יותר מורכבים, בעל המוח (אתה או את) מחליט שזה יותר מידי בשביל השכל החמוד שלו ויש לבקש עזרה מהבינה המלאכותית?
ככל הנראה התשובה לשאלה הארוכה והכמעט אין סופית הזאת היא שהמוח פשוט מתעצל מידי ומעדיף הקלות.
אבל זה לגמרי אפשרי.
ואחרי שקצת חפרתי לכם, הגיע הזמן לשאלה שדגדגה לכם בראש כל הזמן, מה אני רוצה ממכם ולמה בכלל כתבתי את כל המלל הזה?
הבינה המלאכותית היא כלי נחמד, אבל שימו לב שהיא לא מחליפה אתכם, את הלך החשיבה שלכם, את היכולות לחשוב.

מחשבה מעניינת. וקצת מערערת.

ומצד שני,
גם המצאת המכונית גרמה לאנשים ללכת ברגל פחות. אז יכולת ההליכה שלהם אולי פחתה ו'התנוונה' קצת, אבל מה שחשוב זה שהם יכולים להתנייד למרחקים גדולים יותר וביתר קלות, גם אם לא באמצעות הליכה אנושית.

תהילה בצלאל

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית

ומצד שני,
גם המצאת המכונית גרמה לאנשים ללכת ברגל פחות. אז יכולת ההליכה שלהם אולי פחתה ו'התנוונה' קצת, אבל מה שחשוב זה שהם יכולים להתנייד למרחקים גדולים יותר וביתר קלות, גם אם לא באמצעות הליכה אנושית.
בעבר, אנשים שהיתה להם יכולת כלכלית לא הלכו מרחקים גדולים, הם התניידו בכרכרות ועגלות. היום המכונית חוסכת זמן, לא ניוון רגליים. מי שאין לו כסף - מוותר על אוטובוס והולך ברגל. פעם גם לא היו צריכים לצאת מהכפר, הכול היה בשיטת תן וקח.
אז לא חושבת שהדוגמא קבילה פה.

מימיי

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
לפעמים הבינה מסייעת במקום שהמוח או האמביציה נתקעו ובלעדיה התוצר יהיה גרוע מאוד. אז כן, יש לה המון חסרונות, אבל יש לה גם יתרונות, וכמו בכל טכנולוגיה צריך לדעת להשתמש בה בתבונה.
אין ספק, כמו כמעט כל דבר בעולם.

בין היתר, זאת הייתה הכוונה ;)

ומצד שני,
נכון, גם הכיוון שנתת הוא מעניין.
אין ספק שע''י בינה מלאכותית ניתן להתפתח ולהגיע רחוק יותר ממה שהצלחנו אי פעם.
למשל אדם שיכולת הציור היא ממנו והלאה, וכעת הוא יכול ליצור תמונה נפלאה בעזרת הAI, כאן הבינה המלאכותית משרתת אותו בצורה נפלאה.
אבל השימוש בבינה המלאכותית במקום השימוש בשכל - זו הבעיה העיקרית.
וכשאדם מגיע למצב בו הוא צריך לעשות משימה כלשהי ומיד הידיים נשלחות למקלדת בצ'אט עם הרובוט המזדמן, הוא לגמרי משתמש בבינה המלאכותית במקום השכל.

זיתים

משתמש פעיל
כתיבה ספרותית
אני בכל אופן כן.
אבל זה לגמרי אפשרי.

וואו מצד אחד צודקת מאוד,
בקרב האנשים סביבי מתוכם גם אני יש תחושה שכל דבר קטן ישר שואלים את GPT כי למה לנו להסתבך, אם יש אותו
ובאמת המוח מופעל הרבה פחות, וכנראה בתהליך התנוונות.

אבל צד נוסף שיש לי בעניין הוא שאחרי הכל הוא קיים ונמצא בדור הזה וא"א להכחיש.
בתור אחת שלומדת תכנות מאוד קשה לדלג עליו, כי באמת מרגיש שטותי לחפש בכל המרחב העצום תשובות לשאלות שבלחיצת כפתור אחת הם מונחות בכף יד.
מה גם שהתשובות שלו99% מהמקרים הרבה יותר יעילות.
כדי לתרץ זאת אני ממשילה לפעם, שאז היו הולכים ברגל מרחקים גדולים עד שהגיע עידן כלי התחבורה וחד משמעית אנשים הפסיקו ללכת, והפכו לעצלנים. (מאמינה שאז אנשים ברכו זאת ולא כמו היום אך בכל זאת..)
אבל בסופו של דבר זה נכנס וזה כאן והיום אולי כשבן אדם רוצה אתגר הוא ילך ברגל, אולי כך גם יהיה בהמשך עם הבינה המלאכותית.
אך כמובן שזה רק תירוץ וצריך באמת לאחוז חזק עם המוח ולא להיגרר אחרי זה!

חי מינץ

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
מסכים עם כל מילה
לי אישית אין את הבעיה הזאת כי אין לי גישה לבינה מלאכותית בכלל (אני משתמש רק בחדרי מחשבים)
אבל מהיכרות אישית אני יודע כמה הבינה מזיקה אם משתמשים בה באופן מופרז

אוראל סולטן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מסכים פה עם הדברים, וכנ"ל עם ההערות.

בינה מלאכותית יותר מזיקה מאשר מועילה, אבל בכל זאת יש דברים שהיא עוזרת בהם מאוד.
(באופן אישי, כנראה שאצטרך לכתוב בסוף הספר שלי קרדיט לבינה מלאכותית על חקירות לעומק במקום טרטורים אינסופיים שלי בגוגל וויקיפדיה & ספרים מעלי אבק...)

(עכשיו בטח פורם AI מתכננים אמברגו על קהילתנו הקדושה.
אני לא אתפלא אם מישהו מחר יפתח AI וכל מה שהוא יענה לו יהיה 'בטטה'... ;)).

מוריופ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
יוצא לי להשתמש די הרבה בבינ"מ, והבה לא נגזים. הדבר הזה הוא בסך הכל כלי מצוין לקיצור תהליכי עבודה, להשראה ראשונית וחומרי גלם, להכוונה ראשונית. הוא לחלוטין לא אמין, יש לו מילות טריגר קבועות שמוכיחות שהוא רק תוכנה, וכדי לעבוד נכון עם הבינ"מ צריך הרבה מאוד שכל, סבלנות וניתוח אנליטי.

נראה לי כל מי שניסה לייצר תמונה ספציפית ומפורטת בAI יסכים איתי: צריך ללמוד לדבר AI וזה סוג של פיתוח מוחי מכיוון אחר.התוכנה לא באמת מבינה, היא מקמבנת כמה מילות מפתח ומייצרת, במקרה הטוב, עב"ם שקרוב לכוונה המקורית.
בכל מה שקשור לתמונות ועיצוב - אם אני רוצה להרכיב עיצוב מבוסס בינ"מ, מה ההבדל בין זה לבין שימוש במאגרי תמונות? האופציה להתערב ולבנות דבר שיהיה קרוב יותר למה שאני צריכה? זה נשמע לי כמו תועלת גדולה, בפרט בעיצוב.

לגבי GEMINI וניסיוני האישי איתה:
אל תסמכו על צ'אטים. יותר הגיוני לסמוך עליהם בקודים ותכנותים פשוטים, ולא במתכונים ובהעדפות, לדוגמא.
אני לא סומכת על התוכנה אפילו בתשובות של נתונים יבשים, כמו תאריכים וחוקים. משום שזו סותרת את עצמה בחופשיות מרגיזה. כל התוכנה עובדת על מן תמהיל נתונים מוזר שמצד אחד יכול להביא מידע מדויק ורחב ומקיף על המון דברים, ומצד שני מומלץ מאוד לבדוק אחריו, כי הוא יכול לשתול את עמק החולה בתור אתר תיירות מבוקש בנפאל, או לסמן את נתב"ג כשדה התעופה הכי קרוב שקיים לדרא"פ... הכל ע"פ הקלט הבסיסי שהותקן בו.

אז כן, זה מועיל בתור פתיחת כיווני חשיבה, הבאת בסיס מידעי ראשוני, וזה גם הולך ומשתפר. אבל עדיין, ארוכה הדרך לחלום הניוון מרוב נוחות... זה דורש עדיין אנליטיקה, יכולת התנסחות תואמת מחשב ושפיטה מפוכחת.

מיהי

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
@מימיי תפסת לי!!
בדיוק רציתי לכתוב קטע בשמו של רוביבוט, שמתעצבן על חסיכת זכויות היוצרים שלו, הוא זיהה ברחבי הקהילה המקצועית כמה ציטוטים מציטטיו מבלי להזכיר שהוא הסופר!
זה לא הוגן!
גם הוא רוצה שם ניקי מגניב, אולי "כתיבוט" או "מכונת_כתיבה_מלאכותית" (הורדתי אותו מזה), ככה מפרסמים פה קטעים שלו, ואין לו שום יכולת להתנגד!
הוא דורש להגן ולחסוך את זכויות היוצרים שלו.
אולי נכניס כלל דרקוני המחייב את מי שהשתמש בGPT בשביל רעיון או כתיבה, או רק כתיבה - שלא כולם יקפצו עלי עכשיו- לכתוב למטה "כל הזכויות חסוכות לכתיבוט", או משהו כזה.
אתם איתי?

טוב, רציתי לכתוב את כל זה, אבל מימיי עקפה אותי, וזה עכשיו סתם בנאלי. אז לאמשנה.

נ.ב. לחסוך באנגלית זה save, save בעברית זה לשמור. הג'יפיטי אוהב לעשות את זה.
נ.נ.ב נתקלתי בחוסר יצירתיות הזאת ^, תשתדלו לא לעשות פדיחות, אוקיי?
נ.נ.נ.ב הזכויות לא חסוכות לכתיבוט על ההודעה הזאת. היה רוצה.

נערך לאחרונה ב:

מימיי

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
@מימיי תפסת לי!!
בדיוק רציתי לכתוב קטע בשמו של רוביבוט, שמתעצבן על חסיכת זכויות היוצרים שלו, הוא זיהה ברחבי הקהילה המקצועית כמה ציטוטים מציטטיו מבלי להזכיר שהוא הסופר!
זה לא הוגן!
גם הוא רוצה שם ניקי מגניב, אולי "כתיבוט" או "מכונת_כתיבה_מלאכותית" (הורדתי אותו מזה), ככה מפרסמים פה קטעים שלו, ואין לו שום יכולת להתנגד!
הוא דורש להגן ולחסוך את זכויות היוצרים שלו.
אולי נכניס כלל דרקוני המחייב את מי שהשתמש בGPT בשביל רעיון או כתיבה, או רק כתיבה - שלא כולם יקפצו עלי עכשיו- לכתוב למטה "כל הזכויות חסוכות לכתיבוט", או משהו כזה.
אתם איתי?

טוב, רציתי לכתוב את כל זה, אבל מימיי עקפה אותי, וזה עכשיו סתם בנאלי. אז לאמשנה.

נ.ב. לחסוך באנגלית זה save, save בעברית זה לשמור. הג'יפיטי אוהב לעשות את זה.
נ.נ.ב נתקלתי בחוסר יצירתיות הזאת ^, תשתדלו לא לעשות פדיחות, אוקיי?
נ.נ.נ.ב הזכויות לא חסוכות לכתיבוט על ההודעה הזאת. היה רוצה.
אופסס
ממש לא התכוונתי ככה לתפוס לך:sne:
אבל הרעיון שלך בהחלט מגניב!
ואולי הוא היה מביע יותר ממאמר נוקב ככל שיהיה, כי לפעמים הומור עובד טוב יותר בהטפת מוסר.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  13  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה