התייעצות גם אותכם האזעקה מלחיצה?

HP מעצבת

משתמש מקצוען
האזעקה לפי דעתי יותר מפחידה כי היא תנודתית ומקפיצה את הלב בהתאם.
ואי אפשר להתרגל לצליל המפחיד הזה אפילו ששומעים אותו כבר 15 שנים.

ant

משתמש פעיל
ההזעקה העולה ויורדת מבהילה בזכות עצמה, גם בלי טילים... זה הצליל.
ואני לא רץ בבהלה למקלט, אני הולך כי צריך. ובכ"ז...

HP מעצבת

משתמש מקצוען
לא קשור אם זה עיר או מושב
מה שמשמעותי זה הזמן שבו נדרשים להגיע לממ"ד,
שבשדרות זה כמו ישובי העוטף.
כתבתי את זה כי זה מה שכתבו פה
העוטף אילו יישובים שקטים וקיבוצים שאין בהם תח''צ ועירונית כמעט בכלל, בטח שלא מתקרב לרבע ממה שיש בערים עצמן,
ובכלל אילו מקומות שקטים יחסית וזה נתון מאד חשוב שלוקחים בחשבון כשמדובר בהתרעת חירום,
בנוסף על כך שבאמת יש זמן ממש קצר כך שהאזעקה לא ממש רלוונטית לא בגלל שהיא לא מובנת כמו שהיא פשוט נותנת מרווח זמן יותר,
צבע אדום הרבה יותר מלחיץ. צריך לשמוע במציאות כדי להבין. (למרות שאני מתארת לעצמי שגם את זה יש המון אנשים שהתרגלו עם הזמן, אבל מסתמא עכשיו אחרי האסון זה כבר נשמע אחרת.)
קיצר לא ממש רלוונטי לדון בזה בכל מקרה.
אבל לשם המחשה דמיינו את גאולה בצהרי יום שישי חורפי או את רבי עקיבא ג''כ באותו זמן ותכניסו לשם את הצבע אדום,
עכשיו תצפו שאנשים ישמעו ויבינו שמדובר בהתראת חירום. (ולצערנו לא תמיד אזעקות נשמעות בזמני מלחמה, הן יכולות להפתיע בהחלט גם בשגרה בלי שום תכנון).

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה