מתכון שהגיתי בשישי ויצא מוצלח ביותר.
החלטתי לגוון בשגרת התבלינים של הבשר ולהוסיף רובד חמוץ מתוק.
וכמובן לצרף פיסטוקים שאני כ"כ אוהבת.
מעולה כמנה עיקרית לשבתות וימים טובים.
מצרכים:
למלית:
3 בצלים בינוניים קצוצים לקוביות
1 כרישה שטופה, בדוקה וקצוצה
4-5 כפות שמן זית
600-750 גר' בשר טחון מופשר ומנוקז מנוזלים.
כפית שטוחה טימין יבש
1/2 כוס גפרורי שקדים/שקדים פרוסים/שבורים גס
1/2 כוס פיסטוקים טבעיים שבורים גס
4 כפות קונפיטורת משמש איכותית/ 2 כפות רכז רימונים+כף סילאן
כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל גרוס.
לעיטוף והרכבה:
1/2 חבילת פילו - אני מפשירה בחוץ את כל החבילה ומחזירה מחצית להקפאה.
שמן קנולה למריחה+מברשת סיליקון או תרסיס שמן
ביצה טרופה
שומשום שחור ולבן/שומשום +פשתן.
אופן ההכנה:
מכינים את המלית:
מטגנים את הבצל והכרישה בשמן הזית על אש נמוכה כ20-30 דקות או עד להשחמה.
מגבירים את הלהבה, מוסיפים את הבשר, מטגנים עד שהוא מלבין ומפוררים.
מוסיפים את התבלינים ומטגנים עד שאין נוזלים.
מסירים מהאש ומוסיפים את ריבת המשמש. מערבבים ומניחים להצטננות בטמפ' החדר.
מרכיבים:
חממים תנור ל -200 מעלות בתוכנית רגילה. מרפדים תבנית תנור בשרית בנייר אפיה.
מחלקים את המלית ל-4 חלקים שווים.
מניחים על משטח העבודה שני עלי פילו ומברישים בשמן מכל צד.
מניחים בתחתית העלה רבע מלית אחד בשורה אופקית, סוגרים את הקצוות ומגלגלים לרולדה עבה יחסית.
ממשיכים כך עם שאר רבעי המלית. מתקבלות 4 רולדות גדולות.
מברישים בביצה וזורים שומשום.
אופים כ25-30 דקות או עד שהגלילות שחומות.
שומרים במקרר עטוף היטב.
חימום: על הפלטה ללא כיסוי או בתנור בשרי.
הגשה: לצד ריבת בצל או רוטב רימונים. מקווה להעלות מתכון.
החלטתי לגוון בשגרת התבלינים של הבשר ולהוסיף רובד חמוץ מתוק.
וכמובן לצרף פיסטוקים שאני כ"כ אוהבת.
מעולה כמנה עיקרית לשבתות וימים טובים.
מצרכים:
למלית:
3 בצלים בינוניים קצוצים לקוביות
1 כרישה שטופה, בדוקה וקצוצה
4-5 כפות שמן זית
600-750 גר' בשר טחון מופשר ומנוקז מנוזלים.
כפית שטוחה טימין יבש
1/2 כוס גפרורי שקדים/שקדים פרוסים/שבורים גס
1/2 כוס פיסטוקים טבעיים שבורים גס
4 כפות קונפיטורת משמש איכותית/ 2 כפות רכז רימונים+כף סילאן
כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל גרוס.
לעיטוף והרכבה:
1/2 חבילת פילו - אני מפשירה בחוץ את כל החבילה ומחזירה מחצית להקפאה.
שמן קנולה למריחה+מברשת סיליקון או תרסיס שמן
ביצה טרופה
שומשום שחור ולבן/שומשום +פשתן.
אופן ההכנה:
מכינים את המלית:
מטגנים את הבצל והכרישה בשמן הזית על אש נמוכה כ20-30 דקות או עד להשחמה.
מגבירים את הלהבה, מוסיפים את הבשר, מטגנים עד שהוא מלבין ומפוררים.
מוסיפים את התבלינים ומטגנים עד שאין נוזלים.
מסירים מהאש ומוסיפים את ריבת המשמש. מערבבים ומניחים להצטננות בטמפ' החדר.
מרכיבים:
חממים תנור ל -200 מעלות בתוכנית רגילה. מרפדים תבנית תנור בשרית בנייר אפיה.
מחלקים את המלית ל-4 חלקים שווים.
מניחים על משטח העבודה שני עלי פילו ומברישים בשמן מכל צד.
מניחים בתחתית העלה רבע מלית אחד בשורה אופקית, סוגרים את הקצוות ומגלגלים לרולדה עבה יחסית.
ממשיכים כך עם שאר רבעי המלית. מתקבלות 4 רולדות גדולות.
מברישים בביצה וזורים שומשום.
אופים כ25-30 דקות או עד שהגלילות שחומות.
שומרים במקרר עטוף היטב.
חימום: על הפלטה ללא כיסוי או בתנור בשרי.
הגשה: לצד ריבת בצל או רוטב רימונים. מקווה להעלות מתכון.