בשרי גלילות פילו במלית בשר מעודנת

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מתכון שהגיתי בשישי ויצא מוצלח ביותר.
החלטתי לגוון בשגרת התבלינים של הבשר ולהוסיף רובד חמוץ מתוק.
וכמובן לצרף פיסטוקים שאני כ"כ אוהבת.
מעולה כמנה עיקרית לשבתות וימים טובים.

מצרכים:
למלית:

3 בצלים בינוניים קצוצים לקוביות
1 כרישה שטופה, בדוקה וקצוצה
4-5 כפות שמן זית
600-750 גר' בשר טחון מופשר ומנוקז מנוזלים.
כפית שטוחה טימין יבש
1/2 כוס גפרורי שקדים/שקדים פרוסים/שבורים גס
1/2 כוס פיסטוקים טבעיים שבורים גס
4 כפות קונפיטורת משמש איכותית/ 2 כפות רכז רימונים+כף סילאן
כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל גרוס.

לעיטוף והרכבה:
1/2 חבילת פילו - אני מפשירה בחוץ את כל החבילה ומחזירה מחצית להקפאה.
שמן קנולה למריחה+מברשת סיליקון או תרסיס שמן
ביצה טרופה
שומשום שחור ולבן/שומשום +פשתן.

אופן ההכנה:

מכינים את המלית:

מטגנים את הבצל והכרישה בשמן הזית על אש נמוכה כ20-30 דקות או עד להשחמה.
מגבירים את הלהבה, מוסיפים את הבשר, מטגנים עד שהוא מלבין ומפוררים.
מוסיפים את התבלינים ומטגנים עד שאין נוזלים.
מסירים מהאש ומוסיפים את ריבת המשמש. מערבבים ומניחים להצטננות בטמפ' החדר.

מרכיבים:
חממים תנור ל -200 מעלות בתוכנית רגילה. מרפדים תבנית תנור בשרית בנייר אפיה.
מחלקים את המלית ל-4 חלקים שווים.
מניחים על משטח העבודה שני עלי פילו ומברישים בשמן מכל צד.
מניחים בתחתית העלה רבע מלית אחד בשורה אופקית, סוגרים את הקצוות ומגלגלים לרולדה עבה יחסית.
ממשיכים כך עם שאר רבעי המלית. מתקבלות 4 רולדות גדולות.
מברישים בביצה וזורים שומשום.
אופים כ25-30 דקות או עד שהגלילות שחומות.
שומרים במקרר עטוף היטב.
חימום: על הפלטה ללא כיסוי או בתנור בשרי.
הגשה: לצד ריבת בצל או רוטב רימונים. מקווה להעלות מתכון.
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
נשמע אשש
זה יוצא רולדה גדולה או אישית?
אם יוצאת גדולה, איך את חותכת, לפני או אחרי?
 

זהבית87

משתמש מקצוען
מתכון שהגיתי בשישי ויצא מוצלח ביותר.
החלטתי לגוון בשגרת התבלינים של הבשר ולהוסיף רובד חמוץ מתוק.
וכמובן לצרף פיסטוקים שאני כ"כ אוהבת.
מעולה כמנה עיקרית לשבתות וימים טובים.

מצרכים:
למלית:

3 בצלים בינוניים קצוצים לקוביות
1 כרישה שטופה, בדוקה וקצוצה
4-5 כפות שמן זית
600-750 גר' בשר טחון מופשר ומנוקז מנוזלים.
כפית שטוחה טימין יבש
1/2 כוס גפרורי שקדים/שקדים פרוסים/שבורים גס
1/2 כוס פיסטוקים טבעיים שבורים גס
4 כפות קונפיטורת משמש איכותית/ 2 כפות רכז רימונים+כף סילאן
כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל גרוס.

לעיטוף והרכבה:
1/2 חבילת פילו - אני מפשירה בחוץ את כל החבילה ומחזירה מחצית להקפאה.
שמן קנולה למריחה+מברשת סיליקון או תרסיס שמן
ביצה טרופה
שומשום שחור ולבן/שומשום +פשתן.

אופן ההכנה:

מכינים את המלית:

מטגנים את הבצל והכרישה בשמן הזית על אש נמוכה כ20-30 דקות או עד להשחמה.
מגבירים את הלהבה, מוסיפים את הבשר, מטגנים עד שהוא מלבין ומפוררים.
מוסיפים את התבלינים ומטגנים עד שאין נוזלים.
מסירים מהאש ומוסיפים את ריבת המשמש. מערבבים ומניחים להצטננות בטמפ' החדר.

מרכיבים:
חממים תנור ל -200 מעלות בתוכנית רגילה. מרפדים תבנית תנור בשרית בנייר אפיה.
מחלקים את המלית ל-4 חלקים שווים.
מניחים על משטח העבודה שני עלי פילו ומברישים בשמן מכל צד.
מניחים בתחתית העלה רבע מלית אחד בשורה אופקית, סוגרים את הקצוות ומגלגלים לרולדה עבה יחסית.
ממשיכים כך עם שאר רבעי המלית. מתקבלות 4 רולדות גדולות.
מברישים בביצה וזורים שומשום.
אופים כ25-30 דקות או עד שהגלילות שחומות.
שומרים במקרר עטוף היטב.
חימום: על הפלטה ללא כיסוי או בתנור בשרי.
הגשה: לצד ריבת בצל או רוטב רימונים. מקווה להעלות מתכון.

עשיתי מתכון דומה (נראה לי שפעם שמת קישור), והבצק בחלק העליון נשבר לאחר האפיה.
מה הפיתרון? כמובן מרחתי שמן בין העלים (אבל על העליון שמתי רק ביצה).
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עשיתי מתכון דומה (נראה לי שפעם שמת קישור), והבצק בחלק העליון נשבר לאחר האפיה.
מה הפיתרון? כמובן מרחתי שמן בין העלים (אבל על העליון שמתי רק ביצה).
אני מורחת שמן גם על העליון.
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נשמע משהו משובח במיוחד!
תודה על השיתוף
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  50  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה