גלידה שכבות צבעונית

אפרת דר

משתמש פעיל
בעבר ראיתי כאן מתכון לגלידה עם כמה שכבות צבעוניות.
דומה קצת לבלוק מרמלדה של פעם... מי שזוכר.
לא מצליחה למצוא את המתכון שוב, אולי מישהי/מישהו יודע?
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
את יכולה לכוון באלו צבעים?
 

לו יצוייר

משתמש סופר מקצוען
את מתכוונת לזה? פעם הורדתי מהפורום.
גלידת סורבה

קליל, אקזוטי וממש טעים.

*3 או 4 בקבוקי משקה בצבעים שונים, (הקרטוניות של ספרינג מצוינות, לקחתי צהוב כתום ואדום)
*ג'לי בצבע מתאים לכל משקה
*סוכר
*מים רותחים
הכנה:
כל חב' ג'לי ממיסים עם 3/4 כוס סוכר וכוס מים רותחים ואח"כ מוסיפים 2 כוסות מהמשקה בצבע המתאים. שופכים לקופסא ומקפיאים הקפאה מלאה. אח"כ מפשירים שעה -שעה וחצי, טוחנים בבלנדר היטב ושוטחים בתבנית.
כך מכינים את שלוש/ארבעת הצבעים אחד אחרי השני,
נוצרת גלידה בצבעים במרקם של ארטיק פרילי/ אבטיח, למי שאוהב- קר מרענן ומאוד מאוד טעים.
 

בינה

משתמש מקצוען
יש לי מתכון לסורבה בשכבות אם מעניין אותך אכתוב לך.
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
נכתב ע"י לו יצוייר;n4877752:
את מתכוונת לזה? פעם הורדתי מהפורום.
גלידת סורבה

קליל, אקזוטי וממש טעים.

*3 או 4 בקבוקי משקה בצבעים שונים, (הקרטוניות של ספרינג מצוינות, לקחתי צהוב כתום ואדום)
*ג'לי בצבע מתאים לכל משקה
*סוכר
*מים רותחים
הכנה:
כל חב' ג'לי ממיסים עם 3/4 כוס סוכר וכוס מים רותחים ואח"כ מוסיפים 2 כוסות מהמשקה בצבע המתאים. שופכים לקופסא ומקפיאים הקפאה מלאה. אח"כ מפשירים שעה -שעה וחצי, טוחנים בבלנדר היטב ושוטחים בתבנית.
כך מכינים את שלוש/ארבעת הצבעים אחד אחרי השני,
נוצרת גלידה בצבעים במרקם של ארטיק פרילי/ אבטיח, למי שאוהב- קר מרענן ומאוד מאוד טעים.

אני מכירה את המתכון הזה רק בתוספת 2 שכבות של ריצ מוקצף עם 2-3 כפות מכל צבע. (כלומר מקציפים ריצ ומחלקים ל-2 ולכל חצי מוסיפים 2-3 כפות מצבע אחר. )
כך יוצא 4 שכבות בקלות.
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
יש לי מתכון אישי של גלידת תות בשכבות טעימה ויפה במיוחד,
אם תרצי אעלה לך תמונה
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
בכיף אפרת
 

קבצים מצורפים

  • IMG_0460.JPG
    IMG_0460.JPG
    1.4 MB · צפיות: 268

פדחנית

משתמש רשום
בדיוק הכנתי לשבת סורבה אבטיח
כוס מים+חצי כוס סוכר + ג'לי שקוף+כמה גרגירי צבע מאכל ירוק "2 כוסות מיץ תפוזים מקפיאים וכו' כנ"ל
כוס מים+חצי כוס סוכר+ג'לי תות+2 כוסות מיץ תות בננה
שטחתי ב-2 תבניות עגולות קטנות ירוק ומעל אדום
לפני ההגשה חותכים בצורת משולש ומפזרים מעל שוקולד שוקו צ'יפס חום-כאילו הגרעינים של האבטיח.
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים



בשמחה ,
ואבקש לציין שהמתכון אישי שלי
תודה
חדוי כנרת



גלידת תות ורודה ב-3 או 4 שכבות מרהיבות


1. החמרים לשכבה האדומה:



2 חב' [1 ק''ג] תותים קפואים

2 כוסות סוכר

2 כוסות מיץ תפוזים



ערבלי בבלנדר יד וחלקי ל- 3 חלקים:

1/3 שמרי במקרר

2/3 הנותרים חלקי ל-4 תבניות אינגליש קייק ארוכות והקפיאי.



2. החמרים לשכבה השניה הלבנה:



2 קצפות-הקציפי

3 ביצים-הוסיפי אחת אחת תוך כדי הקצפה.

1 סוכר וניל-הוסיפי והמשיכי להקציף מעט,



חלקי ל-3 חלקים:

1/3 שמרי במקרר

2/3 הנותרים חלקי ל-4 וצקי ע''ג השכבה הראשונה האדומה, הקפיאי.



3. השכבה הורודה:



ערבבי את ה-1/3 האדום+ה-1/3 הלבן ששמרת במקרר,



חלקי ל-4 וצקי ע''ג השכבה השניה הלבנה.



הגישי בתוספת סופלה חם ונקטר תותים.



אופציה נוספת של 4 שכבות:



4. תוספת של שכבה פסטלית מנוקדת:





הכיני שכבה לבנה נוספת:



1+1/4 קצפות מוקצפות

2 ביצים - הוסיפי אחת אחת תוך כדי הקצפה

1 סוכר וניל

הוסיפי:

מעט חמוציות חתוכות גס

1/2 חב' ג'לי בטעם תות



צקי ע''ג השכבה השניה-הלבנה וכסי בשכבה הורודה.



לקישוט:



הקציפי קצפת +1/2 חב' אינסטנט פודינג וניל.

זלפי,



פזרי פניני קישוט אכילות בצבעים תואמים.



הצלחה רבתית!



חדוי










 

קבצים מצורפים

  • IMG_0462.JPG
    IMG_0462.JPG
    1.4 MB · צפיות: 260
  • IMG_0463.JPG
    IMG_0463.JPG
    1.2 MB · צפיות: 237
  • IMG_0461.JPG
    IMG_0461.JPG
    1.6 MB · צפיות: 226

סטודיו ישר

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
הנה מתכון למשהו שנראה כמו המרמלדה של פעם-מתכון מקסים!

גלידת שכבות צבעונית
כמות:2 אינליש גבוהות או אחד בינוני (30 מנות)
לבשל :
כוס סוכר
2 כוסות ספרינג תות בננה
1 כוס מים
ג'לי תות
3/4 מהכמות מקפיאים להרבה שעות אחרי שקופא
טוחנים בבלנדר
להקציף ריץ' ואת רבע הכמות(מהתערובת הקודמת) לערבב עם הריצ'
לבשל:
כוס סוכר
2 כוסות ספרינג כתום
1 כוס מים
1 ג'לי משמש
3/4 מהכמות מקפיאים להרבה שעות אחרי שקופא
טוחנים בבלנדר
להקציף ריץ' ואת רבע הכמות(מהתערובת הקודמת) לערבב עם הריצ'
מרכיבים: תערובת אדומה ואז תערובת אדומה בהירה(עם הריצ') וכך גם בשני



 

king salomon

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
חדוי,
כמה נעים ואסתטי לעין....
פשוט מדהים.................................
 

אפרת דר

משתמש פעיל
תודה רבה לכולם
חדוי - לא למתכון הזה התכוונתי, אבל הוא נראה מצוין - אני חייבת לנסות אותו.
סטודיו ישר - תודה רבה , כנראה שזה היה זה.
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
חדוי,
ראשית - תודה, נראה מושלם!
כמה שאלות:
בתמונה אצלך - נראה שעשית רק 3 שכבות והכנסת לשכבה הלבנה חמוציות - נכון?
האם בתמונה אצלך זה מתבנית אינגליש? אם כן - חתכת את השוליים?
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
היי, סטאזרית

הייתי שמחה לקבל קורס מקוצר לצילום...
אבל עד אז...

שימי לב,
בתמונה הראשונה מבין השלושה רואים בבירור את 4 השכבות,
והראיה,
החמוציות הן רק בחלק העליון,

אני אוהבת להכין גלידות בתבנית גדולה,
להוריד שוליים,
ובסכין הגדולה של 2 הידיות,
לפרוס מנות בגודל המתאים.
לפעמים קוביות,
לפעמים מלבנים רחבים עומדים
ולפעמים פרוסות דקות שאני משכיבה אותן בצלחת עם רוטב/פירות

ולפעמים מגישה עם מוס/משקה תות

במציאות רואים יותר את ההבדלים.

ואם את רוצה אפשר להוסיף טיפת צבע מאכל לורוד כהה יותר.
בהצלחה!
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י חדוי כנרת;n4883510:
היי, סטאזרית

הייתי שמחה לקבל קורס מקוצר לצילום...
אבל עד אז...

שימי לב,
בתמונה הראשונה מבין השלושה רואים בבירור את 4 השכבות,
והראיה,
החמוציות הן רק בחלק העליון,

אני אוהבת להכין גלידות בתבנית גדולה,
להוריד שוליים,
ובסכין הגדולה של 2 הידיות,
לפרוס מנות בגודל המתאים.
לפעמים קוביות,
לפעמים מלבנים רחבים עומדים
ולפעמים פרוסות דקות שאני משכיבה אותן בצלחת עם רוטב/פירות

ולפעמים מגישה עם מוס/משקה תות

במציאות רואים יותר את ההבדלים.

ואם את רוצה אפשר להוסיף טיפת צבע מאכל לורוד כהה יותר.
בהצלחה!

כמה התנצלויות...
אני אכן רואה עכשיו שאלו 4 שכבות
וניחשתי נכון שהכנת בתבנית גדולה :)

ננסה בקרוב!
 

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L
@חדוי כנרת
אני באמצע להכין את המתכון שלה גלידת תות
את מתכוונת הקצפה של ריץ' עם ביצים שלמות?? או רק עם חלבונים?
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אויש סליחה שחיכית .
להקציף את הריץ' היטב
ואז להוסיף ביצים שלימות תוך כדי הקצפה!
.
בהצלחה;!
 
  • תודה
Reactions: srp

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L
אויש סליחה שחיכית .
להקציף את הריץ' היטב
ואז להוסיף ביצים שלימות תוך כדי הקצפה!
.
בהצלחה;!
עד שענית לי, כבר הקצפתי עם שלמות
יצא מצוין ב"ה
הייתי מוותרת על השכבה באמצע שהיא רק ריץ'
ואולי מוסיפה עוד פרי לשכבה כמו הורודה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה