גלידה פרווה ללא ביצים חיות - הגיוני?

חננ

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
היי,
עקב הסלמונלה ושפעת העופות ועוד..
מחפשת מתכון לגלידה בלי ביצים חיות - יש חיה כזו?:unsure:
 

BKS

משתמש מקצוען
כן סורבה פירות - אצלינו רץ כל הפסח!!!!!
סורבה בשלושה צבעים
שיכבה א' - קיווי

2 כוסות קיווי טחון
4 כוסות מים
2 כוסות סוכר
שיכבה ב' - ענבים
3 כוסות מיץ ענבים
3 כוסות מים
1.5 כוסות סוכר
רבע כוס מיץ לימון
שיכבה ג' - תפוזים
3 כוסות מיץ תפוזים
1.5 כוסות סוכר
3 כוסות מים
חצי כוס מיץ לימון

א. ההכנה:
בכל שיכבה בנפרד:
- להרתיח מים וסוכר, להוסיף את המיץ
- להקפיא בקופסא לפחות 12 שעות
אחרי שקפא לכל צבע בנפרד:
- לרסק בבלנדר / מג'ימיקס לברד ולשטוח בתבנית
- להקפיא חצי שעה - שעה ואז לעבור לשכבה הבאה, אם לא יהיה ...מספיק קפוא הצבעים יתערבבו.
 

בובה בובה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
אמא שלי מכינה גלידה ממי בישול של תפוחי אדמה
יש בזה עמילן וככה זה אמור להחזיק
אבל זה בדרך כלל לא לגמרי מצליח וגם המרקם לאמשהו
מענין אותך מתכון?
 

ריקי בדיחי

משתמש פעיל
גלידה מביצים מבושלות
יוצא משהו בין גלידה לסורבה
אני חושבת שלקחתי את המתכון מהמרוה לצמא

החומרים:1.5 כוס סוכר
כוס שמן
2 כוסות מים רתוחים (לא רותחים)
8 ביצים
הוראות:
מכניסים את כל החומרים לסיר קטן, טוחנים היטב בעזרת בלנדר מוט,
מבשלים עד שמופיעות בועות קטנטנות בצדדים.

מעבירים לקופסה או לתבניות אנגליש, מקפיאים לילה, לאחר מכן מוציאים וטוחנים במעבד המזון.
אני מאכסנת את הגלידה בתוך כוסיות אשיות.
הכמות מספיקה לתבנית אנגליש אחת.

ניתן לשדרג ע"י הוספת קפה, אגוזים וכל מה שתבחרו אך הגלידה טעימה גם כך. את התוספת מכניסים לתוך התערובת לאחר שמורידים מהאש.

הערה חשובה: יש להוציא את הגלידה כעשר דקות לפני ההגשה
בתאבון
 

חננ

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
גלידה מביצים מבושלות
יוצא משהו בין גלידה לסורבה
אני חושבת שלקחתי את המתכון מהמרוה לצמא

החומרים:1.5 כוס סוכר
כוס שמן
2 כוסות מים רתוחים (לא רותחים)
8 ביצים
הוראות:
מכניסים את כל החומרים לסיר קטן, טוחנים היטב בעזרת בלנדר מוט,
מבשלים עד שמופיעות בועות קטנטנות בצדדים.

מעבירים לקופסה או לתבניות אנגליש, מקפיאים לילה, לאחר מכן מוציאים וטוחנים במעבד המזון.
אני מאכסנת את הגלידה בתוך כוסיות אשיות.
הכמות מספיקה לתבנית אנגליש אחת.

ניתן לשדרג ע"י הוספת קפה, אגוזים וכל מה שתבחרו אך הגלידה טעימה גם כך. את התוספת מכניסים לתוך התערובת לאחר שמורידים מהאש.

הערה חשובה: יש להוציא את הגלידה כעשר דקות לפני ההגשה
בתאבון
איך הטעם והמרקם יוצאים?
הכנתי עכשיו מיונז מביצים מבושלות, יצא טוב, אבל המרקם לא משהו...
 

ריקי בדיחי

משתמש פעיל
יוצא מקרם מצוין.
מזכיר קצת את הסורבה אבל יותר רך.
בהקפאה הוא נוקשה מאוד ובהמתנה של עשר דקות הוא מקבל מרקם עדין ו...טעים.

דבר אחד אינני מבטיחה שמישהו יעיף על זה מבט במהלך השנה:confused:
 

Hello World

משתמש מקצוען
בננות,
להקפיא, לטחון עם קצת סוכר וניל (לא חובה), להקפיא שוב, לטחון שוב ולהחזיר למקפיא
התהליך כמו סורבה אבל המרקם קרמי כי זה בננות
מחלקת לצלוחיות אישיות, מפזרת שקדים מולבנים פרוסים ומעל קצת סילאן
מאוד טעים ומרשים!
 

חננ

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
מתכון?
תודה
מיונז מביצים קשות.png
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמט

א הַלְלוּיָהּ שִׁירוּ לַיהוָה שִׁיר חָדָשׁ תְּהִלָּתוֹ בִּקְהַל חֲסִידִים:ב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל בְּעֹשָׂיו בְּנֵי צִיּוֹן יָגִילוּ בְמַלְכָּם:ג יְהַלְלוּ שְׁמוֹ בְמָחוֹל בְּתֹף וְכִנּוֹר יְזַמְּרוּ לוֹ:ד כִּי רוֹצֶה יְהוָה בְּעַמּוֹ יְפָאֵר עֲנָוִים בִּישׁוּעָה:ה יַעְלְזוּ חֲסִידִים בְּכָבוֹד יְרַנְּנוּ עַל מִשְׁכְּבוֹתָם:ו רוֹמְמוֹת אֵל בִּגְרוֹנָם וְחֶרֶב פִּיפִיּוֹת בְּיָדָם:ז לַעֲשׂוֹת נְקָמָה בַּגּוֹיִם תּוֹכֵחֹת בַּלְאֻמִּים:ח לֶאְסֹר מַלְכֵיהֶם בְּזִקִּים וְנִכְבְּדֵיהֶם בְּכַבְלֵי בַרְזֶל:ט לַעֲשׂוֹת בָּהֶם מִשְׁפָּט כָּתוּב הָדָר הוּא לְכָל חֲסִידָיו הַלְלוּיָהּ:
נקרא  16  פעמים

לוח מודעות

למעלה