התייעצות גביר גדול מארה"ב שואל, ואני בתורי מעביר את השאלה למעצמת פרוג

מצב
הנושא נעול.

אמ123

משתמש פעיל
ואם רוצים לתקן פה עוד משהו זה :
המוסדות לחינוך מיוחד במגזר החרדי נמצאים בבעלויות פרטיות.
מה שאומר שאיש הישר בעיניו יעשה..
האוכלוסיה שנפגעת מזה היא: חסרות כיתות מקדמות לבנים חרדיים.
כלומר: ילדים נורמטייבים שזקוקים לעזרה ולסיוע באופן זמני (של שנה-3שנים) ואפשר לשלב אותם חזרה בחיידרים רגילים.
המצב היום הוא
שאם כבר קיימת כיתה כזאת- המנהלים בוררים את הילדים ובודקים שהילדים רגועים ושלוים..
ככל שיש ילד עם קושי רגשי-התנהגותי-חברתי הוא לא מתקבל ושולחים אותו למקומות שבודאי לא יחזירו את התלמיד למסגרות הרגילות ביום מן הימים.
ואפשר להציל!

חילזון קטן

משתמש פעיל
ארגון חרדי לתמיכה בחולי טרשת נפוצה
בגלל שזו מחלה די נדירה, ואצל רבים היא שקופה אבל גורמת סבל רב.
אין שום ארגון חרדי,

שכויח

משתמש מקצוען
כמו שכתבו עזרה לנשים גרושות / עם ילדים
וגם עזרה לילדיהם כמו שיש בארה"ב ארגון "לב לילד" והלוואי שהיה פה כזה ארגון בארץ
קורע לי הלב לשמוע כל מיני סיפורים מכלי ראשון על פרודות/גרושות שמתמודדות לבד עם ילדים ואין להם את מינימום שבמינימום ללחם לפי הטף ואין כאן מקום להאריך עם דגמאות וסיפורים
וגם על הילדים שיש ילדים בגיל 9/10 ולא יודעים מה זה בית כנסת כפשוטו כי אין מי שידאג להם ויקח אותם לביכנ"ס בשבת
הקב"ה ירחם על כל עם ישראל אמן...

#גמח

משתמש פעיל
אני הייתי מציע לפתוח מוסדות שמורים על טהרת הקודש (ללא קשר לסאטמער וכו') בערים המתחרדים (הלואי והייתי יכול לפתוח בעירי)
בשביל זה יש קצבאות נכות ואנשים ממש חיים מזה יפה
נ.ב. לא שאני מסכים איתך, אבל גם אם כן אז צריך לפתוח עמותה שתעזור להוציא את הכספים הללו ללא 100% עמלות של כל מיני חברות למימוש זכויות (שמעתי שיש חברות שלוקחות פחות מ100%);)

שכויח

משתמש מקצוען
איך באמת מטפלים בילדים להורים גרושים?
אלו שכן הולכים לבית הכנסת איך מסתדרים?
האמת אני עדיין מנסה לחקור את זה אבל יש כאלו שהורים של הגרושה תומכים ולוקחים אותם ואפילו גם שמעתי שיש כאלו שהשכן הטוב שגר בבנין לוקח את הילד לביכנ"ס חוץ מזה אני לא יודע הרבה
ואני כבר לא ידבר על זה שהילדים האלו צריכים טיפולים נפשיים וכשהמצב במצוקה כלכלית לא מטפלים בהם וירחם השם שיגדלו לתורה וירא"ש

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני הייתי מציע לפתוח מוסדות שמורים על טהרת הקודש (ללא קשר לסאטמער וכו') בערים המתחרדים (הלואי והייתי יכול לפתוח בעירי)

נ.ב. לא שאני מסכים איתך, אבל גם אם כן אז צריך לפתוח עמותה שתעזור להוציא את הכספים הללו ללא 100% עמלות של כל מיני חברות למימוש זכויות (שמעתי שיש חברות שלוקחות פחות מ100%);)
שתיהם נכונים מאוד
בכלל קצבת נכות בד"כ ניתנת למי שצריך אותה להוצאות שלא קימות לאנשים בריאים, או למי שלא יכול לעבוד או לעבוד פחות, כלומר שזה לא בדיוק נחשב.
אולי אלרגיות

עורכת קליפים

משתמש פעיל
כמו שכתבו כאן, יש מוסדות חינוך מיוחד כדוגמת משי ששמעתי בדיוק השבוע שלוקחים 1000 ש"ח מכל הורה,
ולא תמיד יש להורה מאיפה לשלם, אולי אפשר לסבסד אותם.

שניונת

משתמש פעיל
מאד מאד חשוב,
לפני שהם חוזרים בתשובה כולם עוזרים להם,
יד לאחים וכו
אחרי שהם לכאורה משפחות חרדיות רגילות מאד קשה להם,
אם בקבלת הילדים למוסדות חינוך בגלל עברם ואם סתם בהשתלבות ולמידית ניואנסים,
כזה דבר יכול להיות עצום!
ארגון לתמיכה בבעלי תשובה
תחשבו יש מהם שהותירו מאחור משפחה שלימה
אין להם תמיכה רגשית וכדו' במקרי מצוקה
כך גם תמיכות כספיות, קמחא דפסחא ועוד

עורכת קליפים

משתמש פעיל
בהקשר לשידוכים לדעתי אין מה לעשות,
כל המערכות שנרשמים אליהם בחורים ובחורות לא נשמע לי כל כך עוזר, אם לא מכירים בכלל איך יציעו?
סתם בחור ליטאי לבחורה ליטאית?
זה לא ככה הולך.
אצל אחותי בסמינר חייבו את כולם להרשם לאיזו מערכת כזו לא זוכרת איזו בתור השתדלות,
אחותי נרשמה ולאחר תקופה הציעו לה איזה שידוך בלי קשר בכלל, וזהו, מאז שקט,
אז אם א אחד לא מנסה להציע שידוכים למי שנרשם למה שמשהו יזוז?

ביני עמודי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
עריכה תורנית
ארגון סידור חובות לאנשים שיש להם חובות ברמה שהם כבר לא מסוגלים לחיות עם זה.
כאלו שאין להם דירה, חשבון הבנק שלהם מוגבל, יש להם ים של גמחי"ם וחובות לאנשים פרטיים.
ואין להם זמן ופניות להתחיל לחשוב על הגדלת הכנסות.
יש היום הרבה ארגונים של ייעוץ כלכלי, אבל אף אחד מהם לא נותן כסף, הם רק מייעצים להפסיק לגלגל את החובות
מה שיוצר קושי גדול מאוד לאדם שלווה כסף מחברים ובני משפחה, הוא לא יכול להתחיל לחיות ולהתעלם מכך שהפיל הרבה אנשים עם חובות עתק. גם קופות הצדקה אין להם משאבים להרים כזה פרוייקט, הם יכולים לעזור קצת בתמיכה חודשית, או תוי קניה ברשתות מזון וכדו'.
מה שאדם כזה צריך זה סידור חובות רציני עם הסדרים או פריסה מאוד גדולה והארגון יעמוד מאחורי ההתחייבויות לנושים. כך שתהיה לו האפשרות והפניות להגדיל הכנסות ולהחזיר לאט לאט את החובות.
מי שמכיר אדם כזה בסביבתו יודע שאין לו יום ולא לילה, וכל אדם ברחוב הופך אצלו לאובייקט של 'יש לך אולי כסף להלוות?' אינו יכול ללמוד ולא להתפלל ולא לעשות שום דבר חוץ מלגלגל כל היום.
זו הצלת נפשות של ממש, לאדם עצמו שלא יקרוס ח"ו ויגיע לסכנת נפשות.... שלום בית, חינוך ילדים ועוד..
ניסיתי להקים בעבר כזה ארגון, אך הוא נעצר מחוסר תקציב. אם צריך פרטים נוספים אשמח.

DvoraVidman

משתמש סופר מקצוען
גם זה כבר יש. גולדנטל דגל התורה, מחלקות רווחה בעירות מסוימות.

לומד ומתלמד

משתמש רשום
אני מציע ללכת על כיוון של פרנסה בכבוד, במקום לתת פתרונות למצוקות.
לדוגמא:
סיוע ללומדים מקצועות שונים להתקבל לעבודה / לפתוח משרד בתחומי הלימודים שנלמדים בסמינרים ולתת לג'וניור/יות לעשות סטאז'.
לפתוח משרד הייטק, שמעסיק נשים רק עד לשעה 14.00. כך שהעבודה הזו תהיה גם עבודה שמתאימה לאם יהודיה.

ג'ניק

משתמש רשום
לדעתי יש דבר שלא ידוע לי שקיים כזה ארגון.
להקים ארגון שמשלם שכ"ל בת"ת עבור הורים שאין באפשרותם לשלם, לפי קריטֶריונים.
מתוך ידיעה, בהרבה ת"ת יש הורים מסויימים שאין באפשרותם יכולת כלכלית לשלם אפי' שהם מאוד רוצים.

בכוון הנכון

משתמש פעיל
עמותת אם הבנים
(דווקא נחשפתי לזה ע"י אחד התורמים שלהם...)
מעניין... כי אני כתבתי להקים ארגון לגרושות -
כי בדיוק ראיתי אתמול ראיון של אפרת ברזל עם מקימת ארגון אם הבנים
והיא דיברה על זה כמה זה חסר , וכמה הגרושות בשונה מאלמנות מקבלות הרבה פחות תמיכה

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה