לא צריך לומר כלוםאני צריכה ללכת לנחם השבוע
היינו שנים ממש קרובים...
מה אומרים??
תודהלא צריך לומר כלום
להיתנהג הכי טבעי שאפשר!!תודה
אבל יש לי קשר רציני עם האחות הקטנה...
גם אז לשתוק?
את מאשרת שאדפיס את זה ואתן לאמא שלה ולאחיותיה?הייתי שמחה לפרסם כמה מילים(שיר) לעילוי נשמתה
תהא נשמתה צרורה בצרור החיים אמן.
מידותיך האצילות עדיין חרותות כאות
זוהר חכמתך כעטרה לראשך והוד
ליבך לב זהב על הכל מרחם
קולך העדין יעודד ינחם
ואנחנו עומדים כאובים סוערים
בים של דמעות עצובים עצורים
ירד דודי לגנו ללקוט שושנה יפה
ומצא אותך ראויה מכל נשות חיפה
פתאום את תופיעי ליבנו מייחל
במהרה עוד יבוא משיח ישראל
יגאל אותנו במוצאי שביעית
בן דוד הנה זה בא
קול שופר לא נחבא
דמותך מאירה משמי רום
ככוכב היא מגעת הלום....
ותפילותייך עלינו בוקעות שערים
שתהיי על כולנו מליצת מישרים
אוהבת כ"כ
ומתגעגעת אין סוף
שלך טובי
כל הזכויות שמורות לטובי ברויער
חיפה
ת.נ.צ.ב.ה
Tovi Broyer // 0527171111
ברורכן אבל תשמרי את השם שלי שאני חיברתי
הן הכירו אותי ואני רוצה שידעו שליבי עליה אוקיי?
לא בינתיים הוא בחיפה אולי ביום שישי, אם אני ידע בהמשך השבוע אני יעדכן.אולי אתם יודעים עם הבעל יושב שבעה בבני ברק?
מצמררהטרגדיה בחיפה: "ביקשתי מאמא שתעשה לי צמה לגן אבל היא לא ענתה לי"
כך תיאר האב במילים ספורות שאמרה בתו את גודל הטרגדיה • בהלוויה רווית יגון נשמעו הספדים קורעי לב לקול בכיות מאות המלווים בעקבות הטרגדיה הקשה • הבעל סיפר: "לילה לפני כן ישבנו ודיברנו על התחפושות של הילדים לפורים"
- יעקב בנדה
- י״ט באדר א׳ ה׳תשפ״ב (פברואר 20, 2022)
- פורסם: 15:33
- עודכן: 13:59
- 5 תגובות
צילום: זק"א תל אביב
אמש (מוצ"ש) סמוך לחצות הלילה ליוו מאות מתושבי בני ברק, בני משפחה ובני הקהילה החרדית בחיפה למנוחות עולמים את האישה הצעירה מרת מזל מטילדה (מזי) קוביוף ע"ה שנפטרה ביום שישי האחרון במהלך שנתה והיא בת כ"ט שנים.
בהלוויה רווית יגון נשמעו הספדים קורעי לב, לקול בכיות מאות המלווים בעקבות הטרגדיה הקשה. את מסע ההספדים פתח אח המנוחה, הרב אברהם לוי שליט"א, מחשובי האברכים בכולל פונוביז' בעיר. בדבריו עמד על אהבת התורה העצומה שהייתה למנוחה ע"ה. האח סיפר איך בכל שיחת טלפון שקיים עם אחותו היא הייתה מתגאה ומהדהדת את השיעורים המיוחדים שמוסר בעלה, ר' אריאל, בכולל.
"כמה שמחת על לימוד התורה בבית שלך", שיחזר האח בבכי, "לא יכול לשכוח איך שמחת כשרפאל (בנה בן ה-8) ידע לשנן משניות בעל-פה. אמרת לי בהתלהבות כמה משניות הוא יודע ובשבת הבאה כשהגעת להורים, עוד לפני שהכנסת את המזוודות הביתה ביקשת ממני לבחון אותו על המשניות". ר' אברהם המשיך לתאר את אהבת התורה העצומה שהייתה לנפטרת ע"ה.
בהמשך עמד על מידת השתיקה והצניעות המיוחדת שהיו למנוחה ע"ה וביקש מהציבור שכל אחד יקבל על עצמו חיזוק בעקבות הטרגדיה. "אמא ביקשה שאגיד בשמה, קראנו בהפטרה שאליהו הנביא ע"ה הכריז בהר הכרמל ה' הוא האלוקים, ה' הוא האלוקים. אנחנו לא יודעים חשבונות שמים, הכאב גדול, אבל אנחנו אומרים ה' הוא האלוקים, ה' הוא האלוקים". בהמשך אמר האח שבטוח כי צוואת אחותו היא שכל אחת תקבל על עצמה קבלה קטנה בצניעות, ויהיה זה לעילוי נשמתה.
אחריו הספיד חמיה של המנוחה, הרה"ג הרב רפאל קוביוף שליט"א. הוא הזכיר בדבריו את ההשקעה יוצאת הדופן של כלתו שעבדה כמתכנתת בחברת רפאל לפרנס את משפחתה בכבוד, וזאת כדי שיוכלו ללמוד תורה ללא טרדות. בהמשך הוא עמד על הבית האיכותי שזכתה להקים ודיבר בשבח בית הוריה.
את מסע ההספדים חתם בעלה של המנוחה, הרב אריאל קוביוף שילט"א. בהספד שנישא בקול שבור כשברקע מאות המלווים מתקשים לעצור את קולם לנוכח הטרגדיה, פתח ר' איראל את דבריו בכך שלא האמין שבגיל כ"כ צעיר יעמוד להספיד אותה.
"לילה לפני כן ישבנו ודיברנו על התחפושות של הילדים לפורים, היה חשוב שיהיה להם טוב", שיחזר הבעל את הלילה שלפני הטרגדיה הנוראה. הוא סיפר שאתמול, בסעודה שלישית ניסה לברר עם בתו הקטנה (בת 4) מה היא ראתה. "רינת סיפרה לי שהיא קמה בבוקר ונכנסה לחדר של אמא וביקשה ממנה לעשות לה צמה 'אבל אמא לא ענתה לי'", בקהל נשמע קול שבר כשאב תיאר במילים ספורות שאמרה בתו את גודל הטרגדיה.
בהמשך עמד הבעל על כך שכל הורה מקבל את הזכות והחובה לאהוב את ילדיו ושזה יסוד גדול בחינוך הילדים. "בעת הזאת יש לי בקשה אחת, שתקבלו עליכם לאהוב את הילדים שלכם". הבעל קיבל על עצמו את הדין: "מסופר על הבעל שם טוב הק' שבערוב ימיו אמר לתלמידיו שבעולם הבא ימנע את הגזירות על עם ישראל, לאחר פטירתו המשיכו הגזירות ותהו החסידים איך ייתכן הדבר. לאחר זמן נגלה אל אחד מתלמידיו והסביר שבשמים ראה כמה הגזירות הם טובה לעם ישראל". הוא חתם את דברי ההספד בבקשה מהאמא ע"ה שתהיה מליצת יושר על הילדים וכל בני המשפחה האבילה.
כזכור, ביום שישי בצהריים חזר ר' אריאל קוביוף לביתו שבשכונת הדר בחיפה, אז הבין שאישתו, מרת מזל קוביוף ע"ה, לא קמה משנתה והיא רק בשנת ה-29 לחייה. ל'חדשות JDN' נודע כי האב יצא מביתו עם הילדים למוסדות בבוקר ומשם המשיך לכולל יום שישי בו הוא לומד. הוא הזעיק את כוחות ההצלה שהגיעו במהירות למקום אך נאלצו לקבוע את פטירתה למגינת ולדאבון לב.
המנוחה מרת מזל קוביוף היא נכדתו של הגאון רבי משה מאיה חבר מועצת חכמי התורה של ש"ס. בת בתו הרבנית שרה לוי. אביה הוא הרה"ג ר' שלמה לוי, נו"נ בישיבת בינת חיים ב"ב. בעלה הרב אריאל קוביוף הוא אחד מחשובי האברכים בכולל של ראש הישיבה הגאון רבי שלום בער סורוצקין במקום.
הלוויתה התקיימה אמש (מוצאי שבת) מבית הוריה צפניה 6 בבני ברק לבית העלמין פונביז' בעיר. ההלוויה התאפשרה לאחר מאמצים מרובים שהפעילו חברי הכנסת אוריאל בוסו ומיכאל מלכיאלי לשחרור הנפטרת מהמכון לרפואה משפטית באבו כביר.
המנוחה ע"ה הותירה אחריה את בעלה שיבחלט"א ועוד שני ילדים יתומים רכים, בן 8 ובת 6, הממאנים להינחם אחר הסתלקותה הפתאומית.
תהא נשמתה צרורה בצרור החיים
כואב הלב
כיום קורים לזה דום לב באמצע השינה
כמו שקרה לתינוקות מוות עריסה עכשו מתחיל לקרות גם למבוגרים שה' ישמור
אצל התינוקות יש כאלה שקישרו את זה לחיסונים שהשתנו באותו תקופה שנתנו לתינוקות
וגם עכשו אצל המבוגרים מקשרים את זה לחיסוני קורונה מקווה באמת שזה לא נכון
לאחרונה זה קורה ממש הרבה פעם פשוט לא הכירו תתופעה
פשוט עצוב לשמועה סיפורים כאלה
שה' יעזור שיגמר כבר כמה שיותר מהר
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ע'
קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי: