לא נתנו לאוווז אלא לברווזבהכשר קהילות אמרו לי שמעולם לא נתנו הכשר לאווז. מענין..
אני יודע שבבית וגן בירושלים לא זוכר איפה היה אפשר להשיג
לא נתנו לאוווז אלא לברווזבהכשר קהילות אמרו לי שמעולם לא נתנו הכשר לאווז. מענין..
אווז או ברווז?יש עם כשרות mk של מנצסטר
לא נתנו לאוווז אלא לברווז
אני יודע שבבית וגן בירושלים לא זוכר איפה היה אפשר להשיג
אשמח שתעדכן אם תשמע על משהואווז או ברווז?
ואיפה ניתן למצוא?
איפה זהאווז - יש באושר עד. לא יודע הכשר.
@סטיקר - ברווז - יש בד"ץ העדה של 'וול-דאן'.
שלא מעורב עם עוף שאין עליו מסורת וביציו כד כד שזה סימן טומאה, כמו הפטם שמעורב עם הקורניש, שאין עליו מסורת וביציו כד כד.מה מיוחד בבשר אווז/ברווז?
המרפא 1, ירושלים, ישראלאיפה זה
מצטרף לדעה זו. אמנם לא אני טעמתי אלא ידיד קרוב שמבין מאוד בבשר ואכל את כל חלקי הבהמה והעופות שלא חלמתם עליהם..בשרו של הברווז איננו ערב, בלשון המעטה (ודווקא אכלתי מנה - כלומר, לא ממש אכלתי, רק טעמתי ועזבתי - מעשה ידי שף מקצועי). כמדומני, חבל שתהפכו את העולם כדי להשיג ובסוף תתאכזבו.
ברור. דברתי על הברווז.בשר אווז זה מאד טעים.
ברווז אין לי מושג, אבל אווז זה ממש מוצלח
אז בשביל מי מוכרים את זהבשרו של הברווז איננו ערב, בלשון המעטה (ודווקא אכלתי מנה - כלומר, לא ממש אכלתי, רק טעמתי ועזבתי - מעשה ידי שף מקצועי). כמדומני, חבל שתהפכו את העולם כדי להשיג ובסוף תתאכזבו.
אין לי מושג. טעמתי לפני כארבעים וחמש שנה בסעודת חתונה מפוארת (היתה בחירה בתפריט, ובחרתי בברווז כי שיערתי שזו תהיה התנסות חד פעמית בחיי, ואכן...), ובזמנו הזהירה אותי אמי ע"ה שהיתה בקיאה בכל מיני הבשר, שלא כדאי לי...אז בשביל מי מוכרים את זה
בשרו של הברווז איננו ערב, בלשון המעטה (ודווקא אכלתי מנה - כלומר, לא ממש אכלתי, רק טעמתי ועזבתי - מעשה ידי שף מקצועי). כמדומני, חבל שתהפכו את העולם כדי להשיג ובסוף תתאכזבו.
מעניין. שמעתי מידידה בבלגיה שזה הבשר שאוכלים בחגים, כי הוא מיוחד יותר...מצטרף לדעה זו. אמנם לא אני טעמתי אלא ידיד קרוב שמבין מאוד בבשר ואכל את כל חלקי הבהמה והעופות שלא חלמתם עליהם..
מעניין! אכן, שמחת הנישואין שציינתי היתה של קרובים מבלגיה. אולי חוש הטעם של יהודי מז' אירופה שונה משל מע' אירופה...מעניין. שמעתי מידידה בבלגיה שזה הבשר שאוכלים בחגים, כי הוא מיוחד יותר...
לא 'דווקא'דווקא אני אכלתי פעם אווז והיה טעים מאד, וגם חיפשתי ולא מצאתי איפה קונים
בהחלט יש פערים בטעם המאכלים לפי האיזור הגאוגרפי.מעניין. שמעתי מידידה בבלגיה שזה הבשר שאוכלים בחגים, כי הוא מיוחד יותר...
אווז (העולם אומרים, אני לא טעמתי) טעים בהחלט. הנידון כאן הוא על הברווז המסכן שלא שפר עליו גורלו. לפחות אצל יושבי ארץ ישראל..דווקא אני אכלתי פעם אווז והיה טעים מאד, וגם חיפשתי ולא מצאתי איפה קונים
בהחלט יש פערים בטעם המאכלים לפי האיזור הגאוגרפי.
יהודים מעדות שונות בפרט אלו מהמזרח הרחוק ואפי' יוצאי אתיופיה למשל ידוע שיש להם סוגי מאכלים שישראלי מצוי ולא משנה מאיזו עדה לא יהיה מסוגל אפי' להריח..
אגב, זכורני ששמעתי לפני הרבה שנים מהגאון הרב מרדכי אליהו ז"ל שהטעם ההלכתי שליוצאי אשכנז מותר לאכול דגים בחלב משא"כ ליוצאי עדות המזרח הוא שהדם הזורם בגוף שונה, ויש הורמונים שונים בכל אדם לפי אזור המדינה בה הוא מתגורר. ולאלו זה מסוכן ולאלה לא. ויתכן ומכאן יצאה ההוראה לאסור.
נקודה למחשבה!
הנידון כאן הוא על הברווז המסכן שלא שפר עליו גורלו. לפחות אצל יושבי ארץ ישראל..
מדובר בישראלית 'יורדת'....אולי חוש הטעם של יהודי מז' אירופה שונה משל מע' אירופה...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: