חלבי בר חלבי עשיר לבת מצווה

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
ביקשתם יפה, אז קבלו....

לפני המבול
טרום הבלבול
כשעדין יכלנו להתכנס
(איזה נס)
ביום של הבחירות (האחרונות?!)
ערכנו ארוע לבנות
לכבוד בת המצווה
של אתי ביתי האהובה.
הכנו בר עשיר
בקלוריות עתיר..
ועכשיו הגיע הזמן
גם אתכם לגרות
עם מתכונים וגם תמונות


פירוט ומתכונים בהודעות הבאות
20200422_001618.jpg
20200422_001450.jpg
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אז מה היה לנו שם?

שלחן מלוחים:
לחמניות משלושה סוגים (שום, שומשום ובצל)
ממרחים :
גבינת שמנת בטעמים - שום שמיר, בצל מטוגן, זיתים, בצל ירוק ופפריקה
ממרח אבוקדו
חציל קלוי במיונז
חציל קלוי בטחינה
חומוס ביתי
סלטים:
סלט חסה עם בולגרית,
סלט כרוב סגול עם מנצ'ס
סלט עגבניות שרי עם זיתים
חמים:
3 סוגים של פסטה מוקרם - פטריות, רוזה ובטטה שמנת
תפו''א בסגנון צרפתי
ולילדים - בורקס תפו''א ובורקס נקניקיה והמון המון צ'יפס
בצד במאפינס יש 2 סוגים של פשטידות - פטריות וברוקולי.
 

Bestimedia

לשעבר- צבעי פסטל :)
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
ועכשיו למתכונים....
לא הכל אני אכתוב היום, תסתכלו על השעה....

לחמניות - הסוד שלי בלחמים הו אהקמח. אני משתמשת בקמח שמרים של אוסם (אין לי אחוזים)
הבצק:
שמים בקערה
חצי כוס סוכר
2 כפות שמרים (אם תאמצו את הסוד לעיל, לא תצטרכו לשים שמרים)
500 מ''ל מים חמימים.
מחכים 2 דקות שהשמרים יתחילו לתסוס
מוסיפים 1 ק''ג קמח
מתחילים ללוש.
כשמתחיל להיוצר בצק מוסיפים 3 כפיות מלח
ולאט לאט חצי כוס שמן.
לשים עוד כמה דקות
מכסים בניילון נצמד ומשהים להתפחה כשעה.

מחלקים את הבצק ללחמניות - אני מחלקת לעשרים, מתקבלות לחמניות די קטנות.
לחמניות שום - רק שוטחים עלה ומגלגלים. אחרי האפיה, כשהלחמניות עוד חמות, נמשח אותם במשחת שום העשויה משום כתוש, מלח, אורגנו ושמן.
לחמניות שומשום - כמו שלמדתי מהמנהלת היקרה שלנו @hbecker האלופה.
אחרי שמגלגלים לחמניות, טובלים אותן בקערת מים ולאחר מכן בקערת שומשום, כך שהם יהיו מצופות בהרבה שומשום מכל הצדדים.
לחמניות בצל - יוצרים מעין פיתה - ביד, מועכים את כדור הבצק למעין עיגול, שמים בצל מטוגן עד שקיפות במרכז.

מתפיחים את הלחמניות כעשרים דקות
ומכניסים לתנור מחומם 200 מעלות לאפיה של כרבע שעה עד עשרים דקות. תלוי בתנור.
אני אוהבת שהלחמניות לא אפויות מדי...

אם רוצים להקפיא כדאי להכניס להקפאה כשהלחמניות עדין חמימות, בשקית אטומה היטב.
IMG-20200416-WA0005.jpeg
IMG-20200416-WA0003.jpeg
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
גבינות שמנת
הבסיס: 750 גר' גבינה לבנה, 2 שמנת חמוצה
שמים בחיתול בד להגרת הנוזלים בערך 6 שעות.
אם אתם מאד ממהרים (ולא נרתעים מהרעיון) אפשר לשים בטיטול ח''פ מרופד בנייר סופג, כך מתקבלת גבינת שמנת תוך שעה. בלי לכלוך ובלי בלאגן.

לבסיס הזה מוסיפים תוספות כיד הדמיון (לפני החיתול)
אפשרויות:
שום כתוש, שמיר קצוץ ומלח
בצל מאודה וטיפה אבקת מרק בצל
בצל ירוק קצוץ, פפריקה ומלח
שומשום קלוי
זיתים ירוקים או שחורים
עשבי תיבול

ממרח אבוקדו
בוחרים אבוקדו בשל ורך, מקלפים
מוסיפים שום, מלח ומעט מיונז וטוחנים בבלנדר סטיק לממרח חלק.
לחילופין אפשר להחליף את השום בבצל ירוק או בזיתים.

חציל קלוי במיונז:
בוחרים חציל קל ומבריק (חשוב!)
עוטפים בכצה שכבות של נייר כסף וקולים כל האש הגלויה של הגז.
הופכים מדי פעם שיתרכך מכל הצדדים.
מקלפים את החציל.
מוסיפים: שן שום, כף מיץ לימון, מלח, פלפל שחור, כף שמן ומעט מים
טוחנים בבלנדר סטיק לממרח חלק. טועמים ומתקנים תיבול.
בשלב הזה אפשר לשמור את הממרח במקרר כמה שבועות.
את המיונז אני מוסיפה רק ''סמוך לסעודה'' ורק לכמות הנצרכת לסעודה.

חציל קלוי בטחינה
קולים את החציל כנ''ל
חוצים אותו במרכזו
מניחים על צלחת נאה ושופכים מעליו טחינה מוכנה.
מקשטים בפפריקה ועלה פטרוזיליה.

חומוס ביתי
כתבתי בעבר פה
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
סלטים:

חסה עם בולגרית
חסה, עגבניות שרי חצויות, עיגולי מלפפון ירוק בצל סגול ופטריות טריות.
תיבול : מיץ לימון ומלח
מעל הכל מגרדים בפומפיה גסה גבינה בולגרית או צפתית (בטעם אני יותר אוהבת את הצפתית, אבל הבולגרית מתגרדת יותר יפה)

כרוב סגול עם מנצ'ס:
כרוב סגול קצוץ ומנצ'ס
מטבל:
1 כוס מים
1 כוס שמן
1 כוס סוכר חום
שן שום
כפית חרדל
מעט מלח
בבלנדר סטיק


סלט עגבניות שרי וזיתים
בסלט המקורי חצי מהעגבניות מיובשות בתנור , מקוצר הזמן, ויתרתי.
עגבניות שרי חצויות
זיתים שחורים
זיתים ירוקים
שום כתוש
שמן זית
זעתר
מערבבים הכל

כמויות? אין. הונגריה שכמותי....
 
נערך לאחרונה ב:

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
רטבים מוקרמים לפסטה

פטריות
קוצצים דק בצל גדול ומטגנים במעט שמן
מוסיפים קופ' פטריות משומרות או חב' פטריות טריות פרוסות (עדיף)
ומאדים עוד כמה דקות
מוסיפים מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
מתבלים במלח, אבקת מרק פטריות וקמצוץ אגוז מוסקט
מביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול.

שמנת בטטה
מתכון של ניקי ב מפה.
מעתיקה פה את המתכון למי שחסום
מרכיבים:
300 ג’ ספגטי
בטטה בגודל בינוני
או שני גזרים
שמנת לבישול 10%
60 מ”ל חלב (רבע כוס)
אגוז מוסקט כמה גירודים
50 ג’ גבינה צהובה מגורדת
בצל
2 שיני שום
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים להוסיף את הפסטה ולבשל לפי ההוראות.

2. לקלף את הבטטה ולחתוך לקוביות קטנות, לשים 3 כפות שמן במחבת ולטגן את הקוביות עד שהן רכות אבל לא מתפרקות, להוסיף לבטטה את הבצל ולטגן כדקה שתיים, לפרוס את השום ולהוסיף לבצל לטיגון קצר.

3. להוסיף את השמנת והחלב, לתבל לבשל כשתי דקות להוסיף את הגבינה לערבב עד שהיא נמסה, להוסיף את הפסטה דקה על האש ולהוריד, מומלץ לערבב עוד כמה דקות מידי פעם.

רוטב רוזה (עגבניות)
ג"כ מתכון של ניקי ב מפה
וגם אותו אני מעתיקה לחסומים
מרכיבים:
4 כפות שמן
בצל גדול
100 ג’ רסק עגבניות
כפית סוכר
כוס מים / כוס וחצי
כפית שום כתוש
250 מ”ל שמנת לבישול
כפית פפריקה מתוקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:
1. לחמם מחבת עם השמן לקצוץ את הבצל ולטגן עד שהוא מתחיל להזהיב להוסיף את השום לטיגון קל.

2. להוסיף רסק סוכר תבלינים ומים לבשל כ 10 דקות מידי פעם לערבב,
בינתיים להכין את הפסטה לפי ההוראות.

3. להוסיף את השמנת לבישול לבשל כדקה שתיים ולהוריד מהאש.

4. להוסיף את הרוטב לפסטה או ההיפך מידי פעם לערבב בעדינות הפסטה סופגת את הטעמים יותר טוב אחרי כמה דקות. אפשר לפזר מעל גבינה צהובה מגורדת.


את כל הרטבים הכנתי מראש והקפאתי
ביום הארוע בישלתי פסטה, חיממתי רטבים וערבבתי.
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
פשטידות

גבינה ופטריות


מטגנים 2 בצלים קצוצים
מוסיפים 2 קופ' פטריות (או 1 חב' טריות, עדיף)
מטגנים עוד כמה דקות ומוסיפים
1 שמנת מתוקה
מביאים לרתיחה ומתבלים ב- 4 כפות אבקת מרק בצל (אני שמה רק 2 ומוסיפה מעט מלח
מערבבים בקערה:
2 קוטג'
4 ביצים
3 כפות קמח
מלח פלפל
מאחדים את שתי התערובות ומוסיפים 1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת.

אופים 45 ד' בתבנית ח"פ גדולה (A4) אני אפיתי בתבניות אישיות, אז אפיתי פחות זמן
לאחר 35 ד' להוסיף עוד חצי כוס גבינה מגורדת מלמעלה

פשטידת ברוקולי
קיבלתי מתכון מ @hbecker , אבל לא מוצאת אותו כרגע.
אולי העני תכתוב לנו פה...
 

ש+

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
לחמניות שומשום - כמו שלמדתי מהמנהלת היקרה שלנו @hbecker האלופה.
אחרי שמגלגלים לחמניות, טובלים אותן בקערת מים ולאחר מכן בקערת שומשום, כך שהם יהיו מצופות בהרבה שומשום מכל הצדדים.
היום ראיתי את הרעיון הזה פעם ראשונה
עשיתי בצורת בייגלים יצא מושלם!!!
תודה @hbecker ו @חני גרינשטיין!!!!!!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה