רטבים מוקרמים לפסטה
פטריות
קוצצים דק בצל גדול ומטגנים במעט שמן
מוסיפים קופ' פטריות משומרות או חב' פטריות טריות פרוסות (עדיף)
ומאדים עוד כמה דקות
מוסיפים מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
מתבלים במלח, אבקת מרק פטריות וקמצוץ אגוז מוסקט
מביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול.
שמנת בטטה
מתכון של ניקי ב מ
פה.
מעתיקה פה את המתכון למי שחסום
מרכיבים:
300 ג’ ספגטי
בטטה בגודל בינוני
או שני גזרים
שמנת לבישול 10%
60 מ”ל חלב (רבע כוס)
אגוז מוסקט כמה גירודים
50 ג’ גבינה צהובה מגורדת
בצל
2 שיני שום
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים להוסיף את הפסטה ולבשל לפי ההוראות.
2. לקלף את הבטטה ולחתוך לקוביות קטנות, לשים 3 כפות שמן במחבת ולטגן את הקוביות עד שהן רכות אבל לא מתפרקות, להוסיף לבטטה את הבצל ולטגן כדקה שתיים, לפרוס את השום ולהוסיף לבצל לטיגון קצר.
3. להוסיף את השמנת והחלב, לתבל לבשל כשתי דקות להוסיף את הגבינה לערבב עד שהיא נמסה, להוסיף את הפסטה דקה על האש ולהוריד, מומלץ לערבב עוד כמה דקות מידי פעם.
רוטב רוזה (עגבניות)
ג"כ מתכון של ניקי ב מ
פה
וגם אותו אני מעתיקה לחסומים
מרכיבים:
4 כפות שמן
בצל גדול
100 ג’ רסק עגבניות
כפית סוכר
כוס מים / כוס וחצי
כפית שום כתוש
250 מ”ל שמנת לבישול
כפית פפריקה מתוקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. לחמם מחבת עם השמן לקצוץ את הבצל ולטגן עד שהוא מתחיל להזהיב להוסיף את השום לטיגון קל.
2. להוסיף רסק סוכר תבלינים ומים לבשל כ 10 דקות מידי פעם לערבב,
בינתיים להכין את הפסטה לפי ההוראות.
3. להוסיף את השמנת לבישול לבשל כדקה שתיים ולהוריד מהאש.
4. להוסיף את הרוטב לפסטה או ההיפך מידי פעם לערבב בעדינות הפסטה סופגת את הטעמים יותר טוב אחרי כמה דקות. אפשר לפזר מעל גבינה צהובה מגורדת.
את כל הרטבים הכנתי מראש והקפאתי
ביום הארוע בישלתי פסטה, חיממתי רטבים וערבבתי.