וודאי שלא נותנים כי הרב'ה אמר.@השם אוהב אותי. לא לוקחים תרופה בגלל שהרבה ביקש. אם הילד מצליח מביא ציונים טובים, ולא סובל מהערות ועונשים מהמורים וגם בבית אין בעיות (כולל קשיי ארגון והתארגנות) באמת אין סיבה לתת.
אבל אם הילד נהפך לילד רע שמקבל עונשים על ימין ושמאל, כדאי מאד לתת ולו רק בשביל שלא יפתח דימוי עצמי שלילי.
לגבי התופעות לוואי בד"כ תופעות לואי כמו כאב ראש וכאבי בטן עוברים עם הזמן (נותנים להם הסתגלות בין שבוע לשבועיים), לא כדאי לשייך לילד את הכאבים לתרופה כי אז בפסיכולוגי הוא ימשיך להרגיש אותם. כל תופעת לואי אחרת כמו כאב גרון ושרירים מצריכה ברור ויתכן ולא קשורה בכלל לתרופה. כאב ראש שממשיך מעבר לזמן הסתגלות מצריך מעבר לתרופה אחרת.
קשיי הרדמות וחוסר תאבון הם תופעות לואי שכיחות, מומלץ באמת לתת מלטונין במקרה כזה לפעמים רק רבע כדור מלטונין מספיק.
כמו שכתבו לך נטילת תרופה על קיבה מלאה ועדיף פחממה מפחיתה משמעותית תופעות לואי.
בהצלחה!
מה עושים עם אטנט 10 מ''ג שעוזר רק לשעות לפני הצהריים ?כשזה קורה זה קורה ולא יעזור שזה לא טוב
ריטלין זה לא נושא פשוט בכלל!בני התחיל לקחת לפני מספר ימים ריטלין מסוג la . בימים הראשונים לא הרגיש שום תופעת לוואי מלבד מעט חוסר תיאבון.
היום להפתעתי התלונן על כאבי ראש חזקים, כאבי גרון, כאבים באזור החזה וברגליים...
1.האם זה הגיוני שהתופעות מתחילות רק לאחר מספר ימים?
2.מה עושים כדי להקל עליו? אקמול וכדו'?
3.האם זה אמור לעבור אחרי תקופת הסתגלות ?
4 האם קשור לתרופה- שלוקח לו שעותת להירדם בלילה ?( פשוט זו תופעה חדשה)
מעניין אותי מה נהיה בסוף?ועוד דבר, לי אישית יש רתיעה מתרופות. עד שלא ממש חייבים אני לא לוקחת סתם אקמול על כל כאב ראש/ גרון וכד'.
ועכשיו בשביל הריכוז הזה שנצרך בכיתה הילד צריך 3 תרופות ביום: ריטלין, אקמול לתופעות לוואי ומלטונין . לא מוגזם? אוף זה מתסכל. אני לא אוהבת את
אני לוקח ככהמה עושים עם אטנט 10 מ''ג שעוזר רק לשעות לפני הצהריים ?
האם מומלץ לקחת עוד כדור בצהריים ? הרופא ממליץ לנסות,
ואני חושש שזה יגרום לו שלא ירדם בלילה.
או שמא עדיף לקחת של 20 מ''ג בבוקר.
האם מישהו ניסה פעם 5 מ''ג.
דהיינו בבוקר 10 מ''ג, ובצהריים עוד 5-6 מ''ג.
יש מצב שזה גם יעזור ?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ע'
קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי: