כללי בקשה: כריכות ספרי קודש

ירוק עד45

משתמש רשום
מי מכיר עוד ספרי קודש שעוצבו כמו כריכה זו של ספר 'דרך נשר' ?
קרטון בציפוי נייר (לא בציפוי סקיי), ואטיקט צבעוני מודבק על הכריכה.
התמונה מהפורום של אוצר החכמה.
ועוד דבר, אני שם לב שההדבקה לא ישרה מספיק. אז איזה כריכיה יכולה לייצר הדבקה מדויקת

קבצים מצורפים

• דרך נשר.JPG
    KB 54.7 · צפיות: 32

ירוק עד45

משתמש רשום
נכתב ע"י כתבים;1806698:
יש גם את אוצרות של חינוך -חסידה, שם זה נראה קצת יותר ישר.

תורה רבה.
כעת אני נזכר שזהו הספר שראיתי בשעתו בהפצת ספרים של בלוי בבתי הנכסת.
רוב תודות

חיטובים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
הספר אוצרות של חינוך נעשה בהדפסת פרוצס על הנייר ולכן היא מדוייקת, אך פחות יפה. התמונה שם לא משקפת את המציאות.
הכרך השני של דרך נשר נעשה בכריכיה אחרת (ח.י.ש) ודומני שההדבקות יצאו מדוייקות יותר.

ירוק עד45

משתמש רשום
לכאורה ישנה אפשרות לתת שתי הדפסות פרוצס האחת של רקע בעל בצע, והשניה את התמונה הרצויה, ואז יצא יותר מדוייק
איזו כריכיה/דפוס מתמחים בסוג כריכה כזה ?

חיטובים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
מה שרשמתי זה מה שאני יודע.
מומלץ להתייעץ עם *נקי כפיים. הוא הפיק את הספר השני.

ירוק עד45

משתמש רשום
משיחה עם הרב שמחה חסידה שליקט וערך את הספר "אוצרות של חינוך" הרעיון היה שלו.. (לקוח מאיזה ספר שראה פעם), שיטת העבודה היתה נייר נטול צבע בטקסטורת יוטה, שהודפס עליו בפרוצס גם צבע הכריכה הנבחר כולל התמונה הנבחרת (הצבעים בסדר גמור רק שהם לא על נייר כרום-מט אלא נייר ללא ציפוי).
המכונה שהטביעה את ההטבעה העיוורת בכריכה, יצרה עם הלחץ את אזור התמונה חלק, וכך מתקבלת תמונה ברורה..

האפשרות השניה יקרה לאין ערוך, כי זו הדבקה ביד, ואין מכונות ייעודיות לכך - בכל אופן לא בארץ. גם יש להניח שיהיו עיוותים בדיוק.. וזה חיסרון בולט, על אף שאטיקט של דף כרום-מט הינו בעל מראה משובח יותר..
גם כרך שני של דרך נשר יש לו עיוותים באטיקט שהודבק עליו.. בכל אופן בטופס שהיה למראה עיני.

רוב תודות על המידע קידם אותי מאוד.

נקי_כפים

משתמש מקצוען
עימוד ספרים
נכתב ע"י ירוק עד45;1807848:
משיחה עם הרב שמחה חסידה שליקט וערך את הספר "אוצרות של חינוך" הרעיון היה שלו.. (לקוח מאיזה ספר חול שראה פעם), שיטת העבודה היתה נייר נטול צבע בטקסטורת יוטה, שהודפס עליו בפרוצס גם צבע הכריכה הנבחר כולל התמונה הנבחרת (הצבעים בסדר גמור רק שהם לא על נייר כרום-מט אלא נייר ללא ציפוי).
המכונה שהטביעה את ההטבעה העיוורת בכריכה, יצרה עם הלחץ את אזור התמונה חלק, וכך מתקבלת תמונה ברורה..

האפשרות השניה יקרה לאין ערוך, כי זו הדבקה ביד, ואין מכונות ייעודיות לכך - בכל אופן לא בארץ. גם יש להניח שיהיו עיוותים בדיוק.. וזה חיסרון בולט, על אף שאטיקט של דף כרום-מט הינו בעל מראה משובח יותר..
גם כרך שני של דרך נשר יש לו עיוותים באטיקט שהודבק עליו.. בכל אופן בטופס שהיה למראה עיני.

רוב תודות על המידע קידם אותי מאוד.

המידע כמעט נכון:
הרעיון של הרב חסידה היה הספר דרך נשר. זו הדוגמה שהביא לי, ופה הסתיים חלקו.

לאחר מספר נסיונות מצאתי פתרון מקורי מאד שלדעתי לא נוסה מעולם (לפחות לא בספרי קודש):
בעוד שבספר דרך נשר השתמשו באפילין שחור, ובספר הזה הכוונה הייתה להשתמש באפילין כחול, אני לקחתי אפילין לבן והדפסתי עליו בפרוצס את הרקע הכחול עם התמונה שבמרכזו. לאחר מכן הטבענו עליו הטבעת זהב והטבעה עיוורת ש"גיהצה" את האפילין והבליטה אותו.

התוצאה יצאה מעט חיוורת כי הגרפיקאית לא הייתה מנוסה דייה להתמודד עם התאמות הצבע הנדרשות.

בכל אופן זו שיטה זמינה איכותית וזולה בהרבה

כתבים

משתמש צעיר
עימוד ספרים
בקיצור.. אמנים טובים מחקים..

לטעמי, השימוש בכריכה זו בעלת מראה קר וסולידי מאפיין יותר ספרי מחקר ודומיהם, ל'אוצרות של חינוך' מתאימה כריכה הרבה יותר חמה.

ירוק עד45

משתמש רשום
יתרונותיה של כריכה זו (אוצרות של חינוך)

נכתב ע"י כתבים;1808716:
בקיצור.. אמנים טובים מחקים..

לטעמי, השימוש בכריכה זו בעלת מראה קר וסולידי מאפיין יותר ספרי מחקר ודומיהם, ל'אוצרות של חינוך' מתאימה כריכה הרבה יותר חמה.

יש מטרה לשימוש בעיצוב כריכה זה.
הרצון למראה כללי שמרני של הספר, כיאה לספר קודש כבד (ולא של רעיונות ואגדות לפרשת שבוע וכיו"ב), ובד בבד עם זאת לתת נגיעה חדשנית.
ואני חושב שזה בהחלט עונה על הדרישה.

נכון שהיום נכנס יותר ויותר, שבספרים כמו 'אוצרות של חינוך' נותנים כריכת למינציה פרוצס בעיצוב כזה או אחר וזהו.
אבל רעיון זה עדיין מעולה לספרים תורניים ממש, המשלבים מדעים שונים או דברים פחות שגרתיים. כמו בעניני עירובין, ציורי חולין וקדשים, שמיטה, מידות ושיעורי תורה, קידוש החודש וכיו"ב.

ירוק עד45

משתמש רשום
נכתב ע"י נקי_כפים;1808261:
הכוונה הייתה להשתמש באפילין כחול,

האם נייר האפילין בעל הצבע במקור, יקר יותר או פחות זמין, מאשר האפילין הלבן מודפס פרוצס?

ודבר נוסף אציין בהקשר ליעצובי כריכה מסוג כזה; הספר מסילת ישרים של מכון אופן (סדר ויכוח - סדר פרקים) עוצב באופן דומה אך על כריכת למינציה פורצס רגיל.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה