מידע שימושי בעלי רכב מונע בגפ"מ? היכנסו

כחול רויאל

משתמש מקצוען
אחת ולתמיד,
אחרי ששמענו אלפי פעמים את כל היתרונות והחסרונות שבהסבת רכב לגפ"מ, ואחרי נסיון לא מספיק מוצלח ברכב היברידי (משנתון מתקדם ועם ק"מ נמוך ושמור ומטופל...),
מעניין מאד לדעת מנסיון אישי בלבד!!!!
בכמה מילים סיכום של החוויה עם רכב מונע בגפ"מ

לדוג'
רכב מדגם X
הוחזק בשניםX
עם מס' ק"מ X
תקלות X

דומני שזה יכול לתת תמונה קצת יותר רחבה על הענין ונוכל להסיק מסקנות,
תודה למשיבים

צבי אהרון

משתמש רשום
שוברלט אפלנדר
2008
225000 קמ
אצלי כ-5 שנים
מערכת גז כ-10 שנים
לאחרונה יש לי תקלות במערכת גז עצמה שמצפצף ועובר לי פתאום לבנזין, אמרו לי שצריך להחליף שסתומים ענין של בערך 150 שח לשסתום, חוץ מזה הרכב נוסע מצוין ללא שום בעיות מנוע וכדומה.
בקיצור מרוצה מאוד,
חבל על הכסף לשלם על בנזין.

איבאיבא

משתמש פעיל
טויטוה ורסו 2009 עם 200K עשיתי לפני כ1/2 שנה ונסעתי כ10K
לקח זמן עד שכיוונו את המערכת טוב (רעידות וכיבוי מנוע)
עכשיו זה בסדר

תובנות שלי (בלי אחריות)

המתקין הכי אמין ומומלץ (ויקר) זה ערן וייס מבאר שבע יש הרבה שבאים אליו רק לכיוונים, (אני לא עשיתי אצלו)
אפשר גם בטלפון לקבל ממנו הרבה מידע

ברכבים שמתחת 2000 סמ"ק (בעיקר יפנים וקוריאנים חוץ מסובארו) יש סיכוי גבוה שהמנוע יילך לאחר כ100K, בגלל א. שטמפרטורת השריפה של גז גבוהה בהרבה מבנזין. ב. בבנזין יש סיכוך ששומר על המנוע וגז הוא יבש.

רכבים עם נפח מנוע גבוה יותר בדר"כ לא סובלים מבעיות במנוע בגלל גז

גם אם צריך החלפת מנוע זה עדיין בד"כ חיסכון ניכר.

יש מערכות עם משמנת חיצונית למנוע שנועדה לפתור בלאי במנוע בגלל הגז - אבל זה יכול ליצור בלאי מואץ יותר לממיר הקטליטי - נזק של כ2000 ש"ח .
ויש מערכות שמתוכנת עם הזרקה של בנזין מסל"ד מסויים או 5% קבוע - כל מתקין עם דעה שונה בעניין

יש רכבים סובארו (ואולי גם רנו) שמגיעים עם הכנה למזרקי גז כך שאם עומדים לפני קניית רכב שווה לבדוק,

יש הרבה מתקינים שרלטנים לבדוק היטב.

יש הוצאות של בין 150 ל450 על טיפול שוטף למערכת גז - בנוסף לטיפול הרגיל

יתכן שיהיה בלאי מואץ גם לרכיבים אחרים במנוע -בעיקר פלאגים וקוילים

עלות המערכת למנוע 4 צילנדרים בין 5000 ל8000 ש"ח

לוודא שהמתקין מעביר בדיקת טכניון ומאשר במשרד הרישוי את השינוי

רשמית אין חניה בחניון פנימי מקורה לא נראה לי שמישהו מקפיד על זה

בשיקלול הסופי נראה לי שעדיין זה שווה, חיסכון של 50% ביחס לדלק, שאצלי זה רווח של 6000 שנתי (500 לחודש במקום 1000)
זאת אומרת שתוך כשנה אני מכסה את המערכת גז, בשנה שנייה אני מכסה עלות של החלפת מנוע (אם תהיה...) ומשנה שלישית זה רווח נקי.

בהצלחה!

כחול רויאל

משתמש מקצוען
האם יש היתכנות לתקלות מורכבות לפני ה100000 ק"מ שעלולות להיות קשורות למערכת ההנעה בצורה ישירה או עקיפה?

איבאיבא

משתמש פעיל
אתה יכול לפרט לגבי הרעידות והכיבויים?
רעידות בתחילת נסיעה בעיקר בעלייה הרגשה כאילו המנוע עומד להיכבות ואז שוב יש גז
וכיבוי מנוע בעצירה ברמזור במיוחד כשעוצרים בצורה פתאומית - אבל שוב זה סודר בסופו של דבר על ידי כיווני המחשב של המערכת רק לקח כמה פעמים עד שכיוונו מדוייק.

איבאיבא

משתמש פעיל
במערכות מ2019 והלאה ניתן לחנות גם בחניון מקורה (מופיע ברשיון הרכב)
מופיע ברשיון - "חניה בחניון מקורה מורשה גפ"מ" - שזה אומר חניונים חדשים (אולי מ2019) עם מערכת אוורור מיוחדת לצורך התמודדות עם דליפת גז, אבל גם במערכות החדשות (דור 6) אסור לחנות בכל חניון
(לפעמים המתקינים לא מדייקים בעניין......)

נערך לאחרונה ב:

איבאיבא

משתמש פעיל
האם יש היתכנות לתקלות מורכבות לפני ה100000 ק"מ שעלולות להיות קשורות למערכת ההנעה בצורה ישירה או עקיפה?
זה לא מדע מדוייק, במיוחד שלכל מנוע יש בלאי גם בלי מערכת גז, וכשהתקלות קורות לאחר עשרות אלפי קילומטרים אז כל אחד משייך את התקלה לגורם אחר, אבל ממה שהבנתי הבעיה המרכזית זה שחיקה של השסתומים במנוע בגלל שטמפרטורת השריפה של הגז גבוהה יותר וזה משפיע באזור 100K
וזה תלוי גם מה המצב של המנוע לפני שהתקינו את המערכת גז
כך שאין תשובה חד משמעית לזה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה