עזרה בעלי לפני משפט תעבורה...

אמיליה

משתמש מקצוען
השם ישמור עלינו.

סטטיסטית יש כאן פוטנציאל גבוה להיות רוצח, אולי סדרתי.

מרגש אותי האדישות של הקוראים כאן לנכתב.
אדישות לנכתב?
אולי אדישות לנוכח הקלות שבה השוטרים נותנים קנסות על "פלאפון"

חבר של בעלי נסע ברכב והושיט יד למסך של הרדיו, שוטר קלט אותו בהרף עין ורשם לו דוח מפולפל על "פלאפון" שבאמת היה מוצמד עם מגנט מתחת למסך הרדיו.
עכשיו לך תוכיח שסה"כ הנמכת את עוצמת הווליום ולא התכתבת בפלאפון.

למדן וידען

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אדישות לנכתב?

חבר של בעלי נסע ברכב והושיט יד למסך של הרדיו, שוטר קלט אותו בהרף עין ורשם לו דוח מפולפל על "פלאפון" שבאמת היה מוצמד עם מגנט מתחת למסך הרדיו.
הסחת דעת מהכביש זה בעיה בפני עצמה על אף שזה לא קשור לפלאפון.
קלות?
לא בדיוק.
בעבר זה לא היה.
אבל כשהנתונים מהשטח ובוחני התנועה והחקירות מראים פעם אחר פעם עד כמה הפלאפון קטלני והוא מהגורמים הגבוהים ביותר לתאונות ונפגעים אז לא נשאר הרבה ברירות כדי לנסות למגר את הסיכון.

הנכווה בחמים נזהר בצוננים כבר כתבו חז"ל.

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אדישות לנכתב?

נו, נו, מקרה חריג.
מרבית האנשים שמקבלים קנס על פלאפון אכן נגעו בפלאפון.
אגב, מרבית האנשים שנוגעים בפלאפון לא מקבלים קנס. רק שככל שמס' הפעמים שאתה נוגע גדול עולה גם הסבירות לקבלת קנס.
אנחנו אפילו לא בכוון של אכיפת יתר.
אבל מה שחמור זה שמרבית האנשים שמקבלים קנס על פלאפון יבואו בבקר למקום העבודה ויספרו על השוטר הדפוק שלא ותר להם.
או כמו שקרה פה האשם הוא המלשין בכלל.
מי שנגע בפלאפון? סתם מזל רע, אבל אין סיבה שלא להמשיך באותה התנהגות כי הסכוי שיתפסו אותו הוא לא גדול.
השיח אם זה מסוכן או לא, בסדר או לא לא קיים. זה בכלל לא רלונטי אצל נהגים מועדים.

קובי s

משתמש פעיל
מדהים איך שבכל בקשת עזרה, ולא משנה מאיזה סוג, יצאו הצקצקנים והצדקנים מחוריהם וירביצו מוסר בקהל..

חלילה, לא מהתנשאות, רק כי כואב להם הלב על הדור, והם, ורק הם יכולים להציל את האנשים הפשוטים, השפלים, מידי עצמם...

זה שהאיש הפשוט רק ביקש מידע טכני בנושא מסויים, בכלל לא רלוונטי, אם נוצרה פה הזדמנות פז לסייע לעם ישראל, זה שהפורום מיועד לעזרה הדדית ולא להטפת מוסר חשובה ככל שתהיה גם לא מעניין, מה שחשוב זה שהציבור ישתנה, ומיד.

אשרינו שזכינו! באמת.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
זה שהפורום מיועד לעזרה הדדית ולא להטפת מוסר חשובה ככל שתהיה גם לא מעניין, מה שחשוב זה שהציבור ישתנה, ומיד.
יש כל מיני סוגים של עזרה הדדית:
להעלות נושאים חשובים למודעות,
לספר מניסיון אישי על שרלטנים כדי שידעו להיזהר מהם,
וכן , גם לגנות פשיעה.
אולי לא עזרה לאדם הספציפי שכתב וציפה למחמאות, אבל זה חשוב בלי קשר.

שוש12

משתמש פעיל
מדהים איך שבכל בקשת עזרה, ולא משנה מאיזה סוג, יצאו הצקצקנים והצדקנים מחוריהם וירביצו מוסר בקהל..

חלילה, לא מהתנשאות, רק כי כואב להם הלב על הדור, והם, ורק הם יכולים להציל את האנשים הפשוטים, השפלים, מידי עצמם...

זה שהאיש הפשוט רק ביקש מידע טכני בנושא מסויים, בכלל לא רלוונטי, אם נוצרה פה הזדמנות פז לסייע לעם ישראל, זה שהפורום מיועד לעזרה הדדית ולא להטפת מוסר חשובה ככל שתהיה גם לא מעניין, מה שחשוב זה שהציבור ישתנה, ומיד.

אשרינו שזכינו! באמת.
אין קשר!!
פותח האשכול ביקש מידע ועיצה - וקיבל זאת
גינוי הפושעים הגיע לכל מיני מגיבים שספרו (בגאווה?) על קנסות שקיבלו, ועוד אמרו שאלו הקנסות הקטנים...
וכן, קנסות ניתנים בגלל סכנת הנפשות!

רימונשר

משתמש רשום
אין קשר!!
פותח האשכול ביקש מידע ועיצה - וקיבל זאת
גינוי הפושעים הגיע לכל מיני מגיבים שספרו (בגאווה?) על קנסות שקיבלו, ועוד אמרו שאלו הקנסות הקטנים...
וכן, קנסות ניתנים בגלל סכנת הנפשות!

ביג לייק!

כל הדוברים והמתלוננים על אכיפת יתר מן הסתם אחרי תאונת האוטובוס אמרו שזה בגלל שהנהג דיבר או סימס בפלא ... עד שזה נוגע בכיס שלהם.
מתי נבין שהיסח דעת זה התאבדות ורצח

חרמון

משתמש מקצוען
ביג לייק!

כל הדוברים והמתלוננים על אכיפת יתר מן הסתם אחרי תאונת האוטובוס אמרו שזה בגלל שהנהג דיבר או סימס בפלא ... עד שזה נוגע בכיס שלהם.
מתי נבין שהיסח דעת זה התאבדות ורצח
ברור שהסחת דעת היא מסוכנת מאד אבל מכאן ועד מה שאמרו פה יש קצת דרך...

ודוקא אצלנו יש עדות לטובת בעלי שהשוטר סתם נטפל אליו,
בלי שום קשר שהתיאורים פה הוציאו לנו את החשק לגשת למשפט.

למדן וידען

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
ספציפית למקרה שלכם, בחוק [67 (א1) לת"ת] נקבע ש'נוהג רכב המתקרב למעבר חצייה, יאט את רכבו אם הולך רגל עומד על המדרכה בסמוך למעבר החצייה ואם ניכר שבכוונתו של הולך הרגל לחצות את הכביש, ייתן לו זכות קדימה.'
כך שכל עוד שהשוטר התרשם שהולך הרגל רצה לעבור זה מספיק בשביל לתת קנס, ממליץ לקרוא את המאמר:
https://www.queenoftheroad.co.il/טור-משפט-תעבורה-זכות-קדימה-להולכי-רגל-ב/

יתכן בהחלט ששופט יקל בעונש, אבל לא הייתי קורא לזה שהשוטר נטפל.
יש מקרים שבהם לא היתה עבירה כלל וכלל והשוטרים נתנו דו"ח על משהו שלא קשור, לזה בהחלט הייתי קורא נטפל.

לילי 1

משתמש מקצוען
יווווו כמה צדקנים וצדיקים בעיני עצמם

שיעור באל תדון:

המשפט הראשון שהגעתי אליו ושבעקבותיו קיבלתי שלילה היה על עבירה שככל הנראה לא אני עשיתי. בגלל שההודעה הגיעה רק אחרי חצי שנה היה קשה לדעת אבל העבירה נעשתה ביום שישי בשעה בה אני מבשלת שבת בדרך כלל. רק מה? לך תוכיח. בגלל שהעבירה צולמה על ידי אזרח ההוכחה היחידה היא הצילום. שלחו אותי למגרש הרוסים לארכיון. בזבזתי חצי יום עבודה כדי לשמוע שזה בבנין כלל. בזבזתי עוד חצי יום עבודה כדי לשמוע שהיום באופן חריג אין קבלת קהל. במשפט הצהרתי דבר ראשון שמדובר ברכב שרשום על שמי אבל לא רק אני נוהגת בו וסיפרתי את השתלשלות העניינים. השופט נתן לי את האפשרות לצפות בדיסק שבידיו ולחזור ביום נוסף למשפט. זה היה בשעה 12:00 בצהריים. כלומר עוד יום עבודה הלך. נדרשתי להצהיר שאני בצעתי את העבירה כדי שאוכל לעמוד למשפט באותו היום. העדפתי להצהיר ולגמור עם הסיפור כי לא רציתי להפליל את מי שככל הנראה ביצע את העבירה. השופט אכן בא לקראת וחתך את הקנס בחצי ואת השלילה למינימלית. אני נחרדתי מהקלות בה השופט הציע לי להעיד שאני הפושעת למרות שהיה ברור לכולם שסביר מאוד שלא.
(רק לפרופורציות, העבירה היתה עקיפת אוטובוס שעצר בתחנה על קו רציף. מדובר על נסיעה בתוך שכונה בקצב איטי ועם ראות סבירה. לא נסיעה על 100 בכביש הבקעה. קיבלתי על זה שלילה!)

את העבירה השניה עליה נקנסתי בשבוע שעבר גם קשה להגיד שביצעתי. יש לי טלפון כשר כך שאין לי מה להתעסק בו. עניתי לשיחה בדיבורית. השוטר על הקטנוע קלט את השניה בה לחצתי על הטלפון שמונח על הברכיים, העיניים שלי לא הוסטו לרגע מהכביש.
אני לא חושבת שאני בסדר אבל גם לא פושעת מועדת ולא קרוב לכך.
אגב- ללבות את המדורה- קיבלתי גם קנס ונקודות לפני כחדשיים על אי היצמדות לימין. זה קרה בכביש 6 דרום. הכביש היה ריק למלוא העין רוב הזמן. זה נחשב עבירה של בריונות בכביש. למדתי בדרך הקשה אבל בוודאות לא הפרעתי או סיכנתי מישהו.

חייבת לציין שכשיישבתי בקורס נהיגה נכונה שמעתי סיפורים אבסורדיים ממש.

אני די שונאת את עצמי על מסכת ההצתדקות שהצגתי פה אבל חברה, השיפוטיות פה מוגזמת

אני וביתי

משתמש מקצוען
אגב- ללבות את המדורה- קיבלתי גם קנס ונקודות לפני כחדשיים על אי היצמדות לימין. זה קרה בכביש 6 דרום. הכביש היה ריק למלוא העין רוב הזמן. זה נחשב עבירה של בריונות בכביש. למדתי בדרך הקשה אבל בוודאות לא הפרעתי או סיכנתי מישהו.
באמת חשוב מאוד לעבור לימין חלק גדול מהפקקים זה בגלל זה, אם כל האנשים במדינה היו מתחשבים לא היה קנסות, אבל בגלל שזה לא כך לכן יש מנגנון של קנסות, לא תמיד זה הכי צודק בעולם אבל ב98 אחוז זה צודק ודאי

elibeli

משתמש מקצוען
ברור שהסחת דעת היא מסוכנת מאד אבל מכאן ועד מה שאמרו פה יש קצת דרך...

בלי שום קשר שהתיאורים פה הוציאו לנו את החשק לגשת למשפט.
רק תעדכנו איך זה הסתיים...

מחזיקים לכם אצבעות.
ואגב, אנחנו ממליצים לקחת עו"ד

משה גל

משתמש מקצוען
חשוב מאוד
חשוב מאוד!

צריך לסכם את מה שיש לכם לטעון להגנתכם עם התובע, עוד לפני שאתם ניגשים לשופט עצמו, ולבקש מהתובע שהוא כבר יתחשב בכם ויוריד לכם מעצם התביעה.
אני נשפטתי, והשופטת רצתה לוותר לי על הנקודות, אבל אמרה לי שאת זה הייתי צריך כבר לבקש מהתובע שלא ידרוש נקודות, ולכן היא ויתרה לי רק בכסף, כי אני אברך (כן, כן, שופטת חילוניה בפתח תקוה...)
ולכן מה שלא יהיה, חשוב לתפוס את התובע (לפעמים הוא נמצא מחוץ לאולם (בחיפה) ואז זה יותר קל, ולפעמים הוא בתוך האולם (פ"ת), ובתוך האולם זה מרגיש קצת תקוע כי זה מקום קטן, והוא בכלל לא ניגש אליכם בעצמו, אז תיגשו אליו בעצמכם) לפני שהוא מציג את התיק שלכם לפני השופט.

שתים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
באמת חשוב מאוד לעבור לימין חלק גדול מהפקקים זה בגלל זה, אם כל האנשים במדינה היו מתחשבים לא היה קנסות, אבל בגלל שזה לא כך לכן יש מנגנון של קנסות, לא תמיד זה הכי צודק בעולם אבל ב98 אחוז זה צודק ודאי
זה מאוד נכון. לכו תראו את כביש 6 בשעות העומס. כולם מתקוטטים על 2 הנתיבים השמאליים, גם נהגים זקנים או חדשים, ו2 הנתיבים הימניים ריקים...
המשחק הזה שקורה שם בנתיבים פשוט גורם לכולם להאט ויוצר עומס תנועה מיותר.
שכל אחד יכיר את "נתיבו".

לילי 1

משתמש מקצוען
האמת היא שבחדשיים האחרונים אני מנסה להבין את מה שכתבת- איך אי הצמדות לימין גורמת לפקקים? נשגב מבינתי.
אם הכביש פנוי- אז למי אתה מפריע, מקסימום מאט את מי שמאחוריך קצת שזה מאוד מעצבן אבל לא גורם לפקקים.
ואם הכביש פקוק- אז כבר אין חובת הצמדות לימין
איך אי ההצמדות לימין גורמת לפקקים?

(ואני חוזרת על מה שאמרתי- בכביש בו נסעתי לא היה למי להפריע. הוא היה ריק. נסעתי על השמאלי כי כל כמה קילומטרים פגשתי משאית בימני אז במקום לזגזג, שזה אגב גם מסוכן, פשוט נשארתי על השמאלי)

אין לי בעיה עם הקנס הזה כי פשוט עברתי על החוק אז מגיע לי. מנסה להבין את ההגיון בחוק. נראה שכולם מבינים אותו חוץ ממני.

אני וביתי

משתמש מקצוען
(ואני חוזרת על מה שאמרתי- בכביש בו נסעתי לא היה למי להפריע. הוא היה ריק. נסעתי על השמאלי כי כל כמה קילומטרים פגשתי משאית בימני אז במקום לזגזג, שזה אגב גם מסוכן, פשוט נשארתי על השמאלי)
כאן טמון החוק בגלל אלו שמתעצלים לחזור לימין לאחר עקיפה גורמים לשיירה של מכוניות מאחוריהם ואז נוצר הפקק.

שתים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
מאז שניקנסתי, כאילו דא?
אה. ואת באמת לא מבינה? בואי אני יסביר לך.
בתור אישה לבעל נהג ותיק שמשתמש בנתיב השמאלי באמת, ז"א משתמש בו לעקוף את כל מי שבנתיב לימינו והוא עושה את זה ע"י נסיעה במהירות גבוהה יותר מזה שלימינו, זה מה שאני רואה (אני גם נוהגת אגב אז אני יודעת על מה אני מדברת ) :
בדרך כלל יהיה את מי לעקוף בנתיב הימני ולכן יש כאלה שנוסעים מלכתחילה בנתיב השמאלי. אבל מה, אתה צריך להיות אחד שמסוגל לנסוע במהירות כזו לאורך זמן (כביש 6 נתיב שמאלי הכוונה לא פחות מ140 קמש ) ועדיין לשים לב אם יש מישהו מאחוריך שנוסע יותר מהר ממך ואז אתה חוזר לימין עד שהוא עובר וחוזר לשמאל. בדרך כלל אם הנתיבים זורמים הנסיעה באמת מתקצרת משמעותית.
הבעיה מתחילה כשכולם חושבים שצריך לנסוע בנתיב השמאלי מראש ולעבור לימין רק אם יש הפרעה מאחורה. והבעיה ממשיכה עוד יותר כשאלה בנתיב השמאלי הם עיוורים וחרשים משום מה, ולא קולטים שיש מאחוריהם שורה שלמה של רכבים שמחכים להתקדם.
וזו לא "רק האטה" (שאגב לפי חוקי תנועה זה בעייתי - אסור לך לעשות שום דבר שיאט נהגים אחרים ויפריע לזרימת הנהיגה שלהם, ולכן הכניסה לכיכר רק כשהיא פנויה וכו'), אלא זה גורם לפקקים כי כולם מאטים ומנסים לעקוף מימין אבל גם שם יש איזה אחד סתום, וזה מפחיד את שאר הנהגים שרואים שיש פה משחקים על הכהיש וזה מאט גם אותם, וזה ממש יכול ליצור שיירה של רכבים שממתינים להוד מעלתו לקלוט את כל הסינוורים והצפירות ולזוז...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה