בעיות בכתיבה אצל ילד. (כתיבה טכנית, לא ניסוח) -יש אפשרות טיפולית?

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
האם מישהו מכיר, אם יש בכלל איש מקצוע, שיוכל לעזור לילד (גיל 10) המתקשה מוטורית בכתיבה, וכותב ב"כתב חרטומים". מנסח תשובות במבחנים בקיצורי קיצורים, כדי להימלט מהמטלה הקשה והשנואה עליו?
תודה לעונים.

מי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
לכאורה הכיוון הוא ריפוי בעיסוק, לא?
אם אתם רוצים דווקא מטפל ולא מטפלת, אפשר לפנות למרכז להתפתחות הילד של אחיה, בבני ברק (מכון מוכר על ידי כל קופות החולים, כמובן בצרוף הפניות מתאימות)
אם אתם מתפשרים על מטפלת, תבררו בקופת החולים בה אתם חברים.

דניאל נ

משתמש מקצוען
לפעמים זו בעיה פשוטה ברצועת הכתפיים
לפעמים זה יכול להיות מצורת אחיזה לא נכונה של העיפרון שמקשה על הילד
לפעמים מדובר בילד נמוך שצריך כסא יותר גבוה בבית או בכיתה
צריך לבדוק כי הפתרון יכול להיות הרבה יותר פשוט ממה שחשבתם

מעצב(ן)

משתמש רשום
אני מאוד ממליץ לפנות למכון 'תושיה' בבני ברק. יש להם שם את כל המומחים בכל התחומים, והם מייעצים ללא תשלום!

יש גם מוקד עצה שעובד בשעות הערב, גם ללא תשלום.

זה יכול להיות בעיה מוטורית, זה יכול להיות תוצאה של הפרעת קשב, יכול להיות הרבה דברים. מאוד מומלץ לפנות לייעוץ וכמה שיותר מוקדם. אפשר למצוא פתרונות טובים היום לרוב סוגי הבעיות וחבל שהילד ימשיך לסבול.

bhj

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
האם הילד אוהב לקרוא? קורא בשטף?
כי אני מכירה מקרה כזה שהילד היה גם מדלג מילים בקריאה וזו היתה בעיה במיקוד ראיה,
מומלץ לבדוק כי יש דרך קלה לטפל בזה

דניאל נ

משתמש מקצוען
נכתב ע"י bhj;596116:

מיקוד ראייה אפשר לאבחן בצורה עצמאית תוך כמה דקות יש שיטה פשוטה
וכל מה שצריך זה עט או 2
באינטרנט יש כמה שיטות פשוטות

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י bhj;596116:
הבחורצ'יק עם משקפיים בלי צילינדר, ובמעקב מתמיד אצל רופא עיניים. ותולע ספרים הכי מפורסם בסביבה. (כשהוא קורא הוא מפתח חרשות זמנית, אין עם מי לדבר...)

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י נוי;596470:
הבחורצ'יק עם משקפיים בלי צילינדר, ובמעקב מתמיד אצל רופא עיניים. ותולע ספרים הכי מפורסם בסביבה. (כשהוא קורא הוא מפתח חרשות זמנית, אין עם מי לדבר...)

או, אם כך זה פוטנציאל לקשיי קשב ריכוז.... :)

cello

משתמש צעיר
איור וציור מקצועי
חיה קושניר, מומחית בתחום,
אבל אין לי את המספר שלה.

22

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
רוב הפעמים זה באמת בעיה בחגורת הכתפיים ופיזיותרפיה פשוטה יכולה לפתור א"ז. לדעתי חבל על כל יום שהוא סובל פשוט לפנות לקופ"ח והם נותנים הפניה בד"כ בחינם.

מי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י נוי;596470:

לגבי הפרעות קשב, דומני שענית את התשובה, אבל לגבי מיקוד ראיה - דומני שזהו נושא נפרד, הראוי לברור עדיין. לא כל רופא עיניים מתמחה גם במיקוד ראיה, צריך מישהו שהתמחה בכך ספציפית.
(ולגבי רופאי עיניים פה בעיר, יש כאן אחד דוקא מפורסם שלא הייתי סומכת עליו בזה בכלל)

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י מי;596641:
לגבי הפרעות קשב, דומני שענית את התשובה, אבל לגבי מיקוד ראיה - דומני שזהו נושא נפרד, הראוי לברור עדיין. לא כל רופא עיניים מתמחה גם במיקוד ראיה, צריך מישהו שהתמחה בכך ספציפית.
(ולגבי רופאי עיניים פה בעיר, יש כאן אחד דוקא מפורסם שלא הייתי סומכת עליו בזה בכלל)
עברתי איתו כמה רופאים (מגיל 3) עד שמצאנו את אותה מומחית לילדים ואנחנו במעקב מתמיד. אני בהחלט סומכת עליה, על מומחיותה ועל נסיונה.

bhj

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י נוי;596470:

מיקוד ראייה אינו קשור לרופא עיניים,
זה מקצוע אחר לגמרי

שולה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י מעצב(ן);596011:
אני מאוד ממליץ לפנות למכון 'תושיה' בבני ברק. יש להם שם את כל המומחים בכל התחומים, והם מייעצים ללא תשלום!

יש גם מוקד עצה שעובד בשעות הערב, גם ללא תשלום.

לדייק רק- מכון 'אחיה'. לא ידוע לי שיש מכון 'תושיה' לנושא הזה.
תושיה הוא סניף של 'עצה' שקשור יותר לבעיות חינוכיות מאשר לבעיות פיזיות.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  11  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה