עזרה בנוגע להצהרת פנסיה בטופס 1301- לעצמאים

שלום.
החל משנת 2017 חוייבו עצמאיים בהפרשת פנסיה עבורם. (מ 2018, מי שלא יפריש פנסיה, ייקנס ב 500 ש"ח).
רציתי לשאול באיזה סעיף/ שדה מס' בדו"ח 1301 (דו"ח מס הכנסה לעצמאי) ממלאים את הסכום שהופרש לפנסיה בשנת המס' ?
אשמח לקבל תשובה ודאית ולא השערה!
תודה רבה

A052

משתמש סופר מקצוען
היות ושכיר ממלא בשורה מס' 73 שדה 86/45,
אז עצמאי ימלא בשורה 74 שדה 268/269.

חיה.

משתמש מקצוען
אז מה ההבדל בין שורה 51 (שדה 135/180)- בניכויים, לבין שורה 74- בזיכויים?
מה ממלאים בזה ומה ממלאים בזה?

זו מערכת של שיקולים. מקווה שתבין מה שאסביר.
בגדול, כאשר רושמים את ההפקדות בזיכוי התוכנה תחשב זיכוי, ואם הפקדנו סכום גבוה מאד, ייתכן שיהיו הפקדות שלא נקבל עליהן זיכוי כי כבר קבלנו את הסכום המקסימלי.
לעומת זאת, כאשר רושמים את ההפקדות בניכוי, אז התוכנה מחשבת כמובן ניכוי, אבל אם ההפקדה לפנסיה הייתה גבוהה וקבלו כבר את הניכוי המקסימלי, יתרת ההפקדה שלא התקבלה כניכוי תעבור אוטומטי לסעיף של זיכוי והנישום יקבל גם זיכוי.

במידה ואין הפקדה גבוהה, כך שניתן למעשה לקבל או ניכוי או זיכוי השיקול כזה -
אם נרשום את הסכום כניכוי נרוויח לשלם פחות מס הכנסה + פחות ביטוח לאומי.
אם נרשום את הסכום כניכוי נרוויח רק לשלם פחות מס הכנסה.
כך שאם הנישום לא משלם מס בפועל בגלל הכנסות נמוכות ונ"ז, עדיף לרשום את הסכום בניכוי ולפחות להרוויח לשלם פחות ביטוח לאומי, ואם הנישום כן משלם מס, צריך לבדוק את מדרגת המס השולי ואת מדרגת דמי הביטוח הלאומי, ולפי זה להחליט.

אז ראשית תודה על ההסבר. ובגדול הבנתי..
א. אז בעצם מס הכנסה נותן אופציה לרשום את דמי הפנסיה או בניכויים, או בזיכויים- נתון לבחירה שלי לפי שיקולים שלי?
ב. מהם התשלומים- מלבד פנסיה שציינת לעיל- שמהם יש ניכוי לחישוב דמי ביטוח לאומי? (כי בזמנו הבנתי מביטוח לאומי שמחשבים לי את המקדמות לפי הברוטו, ז"א שהוצאות העסק אינן ניכוי. האם זה נכון?)
ושוב תודה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  101  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה